• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.02.2015

20:36

PUTIN ODLIKOVAO 14 srpskih veterana Drugog svetskog rata

Politika

PUTIN ODLIKOVAO 14 srpskih veterana Drugog svetskog rata

Podeli vest

Hrabrost ruskih, kao i srpskih vojnika više puta je bila na probi tokom naše teške i slavne istorije, rekao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin

 

 

Povodom nacionalnog praznika Dana branilaca otadžbine u ambasadi Rusije u Beogradu večeras je priređen svečani prijem na kojem je održana ceremonija odlikovanja 14 srpskih veterana Drugog svetskog rata, prema ukazu ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ovaj praznik je simbol poštovanja prema vojnicima, kao i nepokolebljivosti ruske vojske. Hrabrost ruskih, kao i srpskih vojnika više puta je bila na probi tokom naše teške i slavne istorije - rekao je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin koji je potom dodelio odlikovanja.

On je istakao da je “ljubav srpskog naroda prema vojsci osetio 16. oktobra prošle godine tokom izuzetne vojne parade u čast oslobođenja Beograda”.

Tanjug
Čepurin sa srpskim veteranima

Odlikovanja su dodeljena Milanu Ateljeviću, Milisavu Ðuriću, Živojinu Dobričiću, Dragici Ilinčić, Stanislavi Kolarević, Dragoljubu Laziću, Milisavu Lukiću, Danici Milosavljević, Milošu Milikiću, Jovu Miškoviću, Branku Nikoliću, Velimiru Ostojiću, Jovanu Radovanoviću, Milanu Runiću, Žarku Tepšiću i Jordanu Filipoviću.

Prof dr Milan Runić (88) bio je tenkista Crvene armije sa kojom je ušao u Beograd oktobra 1944. godine, a kasnije se borio na Sremskom frontu

- Najveća bitka bila je kod Avale, tu su nam zapalili dva tenka. Produžili smo u Beograd preko Voždovca. Najteže borbe bile su od Slavije do železničke stanice. Tu je poginulo oko 1.000 Rusa - rekao je Runić, koji je posle rata zbog, kako je rekao, pripadnosti Crvenoj armiji, proveo godinu i po na Golom otoku kao politički zatvorenik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija