• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.10.2016

18:39

UNUTAR RUSKE ŠPIJUNSKE BAZE NA BALKANU: Ovako američka štampa piše o Humanitarnom centru u Nišu!

Politika

UNUTAR RUSKE ŠPIJUNSKE BAZE NA BALKANU: Ovako američka štampa piše o Humanitarnom centru u Nišu!

Podeli vest

Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu podstiče pitanje da li je njegova svrha zaista pružanje pomoći u slučaju prirodnih katastrofa. Moguće je da taj centar služi i kao vojna baza ili špijunski centar na Balkanu, piše američka agencija Asošiejted pres

Moguće je da taj centar služi i kao vojna baza ili špijunski centar na Balkanu, piše američka agencija Asošiejted pres.

U tekstu pod nazivom "Unutar ruske 'špijunske baze' na Balkanu", AP navodi da neke zapadne nevladine organizacije i vojni analitičari veruju da su Rusi napravili "malu prerušenu bazu koja prisluškuje američke vojne interese na Balkanu", ali ne daje dokaze za te tvrdnje. 

- U komandnoj sobi nalaze se veliki ekrani za nadzor, u skladištu spasilačka oprema, a nezavršena siva betonska zgrada služi kao centar za obuku- opisuje novinar AP-a humanitarni centar koji je nedavno posetio. 

SRBIJA DA ZARATI SA PUTINOM! Američki ambasador Skot traži da u odnosima sa Rusijom sledimo primer SAD!

Srbija je i dalje bliska Rusiji, dok su njeni susedi sve više "nepoverljivi" prema namerama i prisustvu Rusije, posebno Bugarska, Rumunija i Mađarska. Sve zemlje oko Srbije, dodaje agencija, ili su članice NATO ili žele da budu. 

NATO PAKT PLANIRA OKUPACIJU SRBIJE?! Tvrde da im treba 72 sata da našu zemlju stave pod punu kontrolu!

Zapadni analitičari navode da je baza odgovor Kremlja na širenje NATO-a u regionu. 

- Ako je vojna operacija, to bi bila prva baza Kremlja u Evropi izvan bivšeg Sovjetskog saveza od kolapsa Varšavskog pakta početkom devedesetih. Zvaničnici Evropske unije su rekli da ako Srbija postane članica moraće da se uključi u programe Unije za pomoć u vanrednim situacijama i da napusti ruske programe. 

ZAHAROVA ODBACILA NAGAĐANJA: Ne postoji 'vojni faktor' u bazi u Nišu!

- Ruski partner u centru je Ministarstvo za vanredne situacije, moćna poluvojna jedinica čije aktivnosti uključuju pomoć u katastrofama, ali obavlja poslove i za ruske bezbednosne službe- piše AP. 

fakti.org

Američka agencija podseća da je tadašnji ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu na otvaranju centra 2012. rekao da su spekulacije da Moskva želi da napravi vojnu bazu u Srbiji "čista izmišljotina". 

SA RUSIJOM NEMA ŠALE: Putin objavio uspešno testiranje niza vojnih sistema!

Zvaničnici NATO nisu želeli da daju izjavu o prirodi baze, rekavši samo da "nisu previše zabrinuti za njenu ulogu, koja god da je". Novinar AP-a navodi da je tokom posete, kako kaže, takozvanom "Rusko-srpskom humanitarnom centru" našao "malo vidljivih dokaza" da se mesto koristi za bilo šta drugo osim za borbu protiv poplava, šumskih požara ili drugih prirodnih katastrofa. 

- Fotografije na video ekranima u komandnim sobama pokazane novinarima AP-a bile su uglavnom sa nadzornih kamera postavljenih po objektu. U skladištu su bila ambulantna kola, džip 'lada niva' ruske proizvodnje, spakovani šatori, gumeni čamci i uglavnom protivpožarna oprema- piše američka agencija.

AP PHOTO

 Kodirektor centra Vjačeslav Vlasenko izjavio je da je centar daleko od toga da je opremljen za špijuniranje susedne Rumunije, gde je nedavno instaliran američki antiraketni štit, ili Kosova, gde su rasporedđne mirovne snage NATO-a i gde SAD ima bazu. 

- To su samo glasine. Nije moguće promeniti ovaj centar u špijunski. Veoma je mali, od osoblja imamo samo tri srpska državljanina i pet Rusa i ništa više. Čak ni zgrada nije naša- rekao je Vlasenko. 

PUTINA HOĆE DA OPTUŽE ZA RATNE ZLOČINE! Otkrivamo pakleni plan Vašingtona i Brisela protiv ruskog lidera!

On se požalio da su susedi Srbije, Hrvatska, Makedonija i Bosna i Hercegovina, odbili pomoć Rusije tokom velikih prirodnih katastrofa i nedavne izbegličke krize. 

Hrvati su, prema njegovim rečima, bez ikakvog objašnjenja odbili pomoć ruskih aviona u gašenju velikih šumskih požara na obali, a nisu hteli da prihvate ni šatore za izbeglice. 

- To je samo politika. Kažu da je Vladimir Putin loš, da Rusija želi da dominira. Politička motivacija treba da izadje iz humanitarne pomoći- rekao je Vlasenko.

(VIDEO) LAZANSKI I KUSTURICA NE SLUTE NA DOBRO: Vojni analitičar i reditelj u razgovoru izneli uznemirujuće teze!

NEMAČKI VOJNI ANALITIČAR TVRDI: Zapad će pasti na kolena pred Putinom!

BIĆE VELIKOG RATA! Vašington i Moskva na ivici krvavog oružanog sukoba, Putin zapretio Amerima da ne ulaze u Siriju!

BRITANSKI MINISTAR BEZ DLAKE NA JEZIKU: Putin uništava NOVI SVETSKI POREDAK i šepuri se dok to radi!

TOTALNI OBRAČUN, PUTIN UDARA SVOM SILOM: Moskva kreće u veliku vojnu akciju na Bliskom istoku!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 7 godina

Spijunaza!? A gde je njihova ambasada u Beogradu i koji su objekti u okolini? Da se ja pitam, dao bi im lokaciju u Deliblatskoj pescari ili u Obedskoj bari. Kakvi su i to im je mnogo. Sta je sa porodicom Kenedi? Smradovi!

DJovan

pre 7 godina

BAZA ZA RUSE: ( rizikujem, ali drugacije bi bilo lazno ) Postavlja se pitanje zasto nasa VLADA (citaj Vucic ), ne dozvoli nasoj BRACI RUSIMA da u NASOJ SRBIJI NAPRAVE NAJVECU VOJNU BAZU U EVROPI, da, da u Evropi, od koga se plasi, Zar onih koji ubijaju svaki dan od Drugog svet. rata, po svetu, koji mogu slobodno da prave baze po svetu, a mi ne damo nasoj BRACI (zar ih tako ne zovemo, ili smo licemeri ) Rusima da Srbiju pretvore u mocnu VOJNU SILU, od koje ce mnogi zazirati i tako nas i postovati, niko danas, ne zavaravaj se VLADO, ne postuje slabe i slabice, umesto sto silje ku**c na nas, a mi se kao starinske seoske devojke povlacimo i stidljivo rumenimo.VUCIC uvek kaze da slusa I sluzi svome narodu, pa zar ne vidi da Srbi samo u statistickoj gresci nisu za to. Za to predsednice drzave T. Nikolicu Da Ruse pozoves i to hitno, jer ako na teritoriji nase SRBIJE imamo vec najvecu bazu NATO pakta ( zar Kosmet nije nasa teritorija, pa tako VLADA i DRZAVA nasa kazu ) i ako smo njima dozvolili, kakvog li apsurda;mi dizvolili, zasto tako isto ne dozvolimo nasoj BRACI RUSIMA. Ili je to mozda nasa VLADA licemerna, pa brzo ce to RUSI primetiti i onda ce biti po onoj narodnoj : HTELA ZA DVA, pa za NI JEDNOGA.

vlada

pre 7 godina

Ako ne postoji takav centar, trebalo bi ga pod hitno formirati! I ne samo to! Kome se Vi pravdate?

Djuka

pre 7 godina

Ja bi dao Rusima gde god zele da prave bazu u Srbiji iz inata americi i evropi.

Ali Šele

pre 7 godina

Premier vodi mudru politiku jer je svestan da smo okruženi NATO zemljama kao njihovim poslušnicima, i nemamo gde, a baze samo mogu da nam donesu štetu i probelm čije god bile

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Kako bi bilo da Amerikaci objave slike svoje ambasade u Skoplju i svih pripadajucih objekata, lavirinta i tajnih zatvora CIE po celoj Evropi?

ficko

pre 7 godina

Zašto Zapad i SAD misle da bi Srbi trebalo da im se priklone sa obzirom šta nam rade u poslednje dve decenije i nešto više a ranijem periodu i da ne pričamo na njihove poteze kojima su nas istrebljivali

zoran miljkovic

pre 7 godina

Је ли могуће да смо ми оволико глуп народ, причамо о руским наводним базама у Србији, а нико не размишља куда ће руси да плове,прелећу да би правили и опремили ту базу.Све су около земље НАТО пакта,које не би дозволиле прелет авиона, сећамо се руских војника који први стигоше на Косово, па их Нато најури јер нису руси могли храну да им дотуре, боже колике смо ми будале.

branko kamenkovic

pre 7 godina

Hitno da dodju Rusi a Vucic kao sluzbenik Srpskog naroda treba hitno da se opredeli da li je za narod ili Evropu

duška

pre 7 godina

A pišu li nešto o Bonstilu? Što njihovi špijuni ne pohrliše da vade narod iz vode kad je voda bila do guše? Niko im ne bi branio da oni tako špijuniraju! More, iš bre, "stoko bezrepa"!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija