• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.08.2017

19:58

SLOBA PIO VISKI S ROKFELEROM! Otkriveni šokantni detalji iz života BIVŠEG PREDSEDNIKA Srbije i Jugoslavije!

Politika

SLOBA PIO VISKI S ROKFELEROM! Otkriveni šokantni detalji iz života BIVŠEG PREDSEDNIKA Srbije i Jugoslavije!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević u proleće 1979. godine u Njujorku pio je viski i ćaskao sa američkim tajkunom i jednim od najmoćnijih ljudi sveta Dejvidom Rokfelerom!

Prema zapisanim sećanjima pokojne bankarke Borke Vučić, koje je juče prvi put objavio "Nedeljnik", Milošević je tada kao mladi i perspektivni bankar bio fasciniran Rokfelerom. 

Za dan naučio 500 reči

Istovremeno, ni Rokfeler nije ostao ravnodušan povodom Miloševićeve elokventnosti i poslovnog rezona, pa je Vučićki gotovo proročki rekao: "Ovaj će daleko dogurati". 

Rokfeler kao prorok
Kad sam predstavila Miloševića, kaže Rokfeler: Kako mlad čovek... Ovaj će daleko dogurati
Borka Vučić u svojim memoarima

Prenosimo vam najzanimljivije delove teksta:

* Bila je to, čini mi se, prva poseta Miloševića Americi. Ja sam sve to organizovala. Kod Rokfelera je bilo interesantno. Bili smo kod njega, kad sam predstavila Miloševića, kaže Rokfeler: "Kako mlad čovek!". A Milošević je još slabo govorio engleski. Mislim, nije on slabo govorio, ali je bio oskudan možda s bankarskim izrazima. E, sad smo se mi dogovorili šta ja da pričam, šta ko drugi da priča, ali ako Rokfeler pita, ja pomažem... Međutim, Milošević nije tražio pomoć, nije mu ni trebala...

* Kad sam ga predstavila, Rokfeler ga je prvo pitao kako je rodila pšenica. On pita, odmah. Sloba na to kaže: "Odlično, ali bolje je rodio kukuruz". To Sloba kaže. Izvrsno je to rekao na engleskom. "Odlično, nikad nismo imali toliko kukuruza, sad ima pet miliona tona". A Rokfeler će na to njemu: "Pa mi bismo to kupili". Sloba će: "A šta biste kupili?". Ovaj mu odgovara: "Pa kukuruz". A Milošević će onako s gardom: "Mi prodajemo samo ulje, kao gotov proizvod". Rokfeler se tada okrenuo ka meni i rekao: "Ovaj će daleko dogurati". 

MILOŠEVIĆ MATIRAO HAG, UZALUD SU POTROŠILI STOTINE MILIONE EVRA: I Srbija se žestoko ogrešila prema njemu!

* Kasnije smo bili na ručku kod Rokfelera, i kaže Sloba meni, kad smo bili nasamo: "Jesi videla kako me pitao za onaj kukuruz, jesam mu dobro rekao?". Ja kažem: "Jesi, odlično si mu rekao". Ja sam njemu dala knjigu sa 500 bankarskih izraza na engleskom i znam da je tih 500 reči naučio na jednom putu, sve ih savladao i baš iskoristio kod Rokfelera. Neverovatno. I tako je ostavio dobar utisak, ne samo na njega.

Fasciniran milijarderom

* Milošević je bio fasciniran Rokfelerom. Bio je veoma iznenađen njegovom skromnošću. To ga je začudilo... I kako nam je uvek mnogo pričao kako treba finansirati sve, i da nema grane koja se ne može finansirati, ako banka hoće da ima profit. Sloba mi je nakon toga često govorio: "Ajde, vidi, idemo u to, vidiš i da Rokfeler ide u to!". Recimo, sećam se, za stočarstvo je nešto bilo... I onda nas je Sloba, kad smo se vratili, strašno gnjavio, budući da mu je Rokfeler rekao da se i na stočarstvu može zaraditi.

Stambolić ga ubeđivao da uđe u politiku

Špiro Galović, nekadašnji funkcioner Saveza komunista, prisetio se kako je Ivan Stambolić 1978. na ručku u restoranu "Aca Devetka" u Košutnjaku ubeđivao Miloševića da uđe u politiku.
"Sloba se branio od toga, govorio je: 'Ne, ja sada ulazim u Udruženu beogradsku banku, i to ću da radim, tako smo se dogovorili, drugo me ne interesuje'. Mislim da je Ivan nudio Slobi i da uđe u CK, bar onako amaterski u članstvo, ali Sloba se nije dao nagovoriti. Tada, u tom trenutku... Vidite, sve svoje promocije Sloba duguje njemu, Ivanu", prisetila se Borka Vučić u svojim memoarima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Shomi

pre 6 godina

Koliko god da se predstavljao da je branio srpski narod, on je bio "njihov" čovek. Na kraju je sve uradio što su oni hteli!

jok

pre 6 godina

Srbija se nije ogresila o Slobodanu, ogresili su se Srbi koji su se krili iza drzave Srbije.Jeste li doziveli da vidite slicno kod Hrvata,Albanaca ili muslimana?Sramota za "Srbe",jeftini smo!

BorisDe

pre 6 godina

Sloba je bio GOSPODIN ČOVEK, tako da nemojte da ga demonizujete. Da ste bili uz Slobu bili bi samostalni, ovako sisate karu nato-u i eu.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija