• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2017

13:37

BRNABIĆ: Presuda Oriću užasna i poražavajuća!

Politika

BRNABIĆ: Presuda Oriću užasna i poražavajuća!

Podeli vest

Predsdenica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da ne želi da komentariše sudske presude, ali je dodala da je oslobađajuća presuda za Nasera Orića za nju lično "užasna i poražavajuća"

Brnabić je rekla da je za nju strašno da posle svega što se desilo nema nikakve pravde i niko nije kriv.

- Posle svega da nema nikave pravde i da niko nije kriv, ljudski mi je strašno - rekla je Brnabić, rekla je Brnabić novinarima.

SUD BiH oslobodio je ratnog komandanta Nasera Orića, kojeg Srbija potražuje za zločine protiv srpskih zarobljenika srpske nacionalnosti na području Bratunca i Srebrenice.

Tužilaštvo BiH je protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića podiglo optužnicu 27. avgusta 2015. godine.

Prema optužnici, Orić, tadašnji komandant, i Muhić, pripadnik Armije BiH, 1992. godine su u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti (Milutina Miloševića, Mitra Savića i Slobodana Ilića), preneli su mediji u BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Ovakva odluka nije nikakvo iznenadjenje za svakog Srbina kome je IQ malo veći od broja cipela. Bilo je jasno čemu je namenjena ujdurma sa bosansko-hercegovačkom poternicom. Ona je imala samo jedan cilj, odnosno, da Naser Orić ne bude izručen Srbij po srpskoj poternici. Ovo fingirano sudjenje samo je još jedan dokaz da za Srbe u Bosni i Hercegovini, onakvom kakvom je zamišljaju Bakir Izetbegović, Orić i većina muslimanske populacije, nema života. Oslobadjajućom presudom, ovom proverenom zlikovcu, još jednom su ponižene sve srpske žrtve, posebno one u okolini Srebrenice, koje su stradale od ruku koljača Nasera Orića. Pored sprečavanja da bošnjački "junak" Naser Orić bude izručen Srbiji, bosanska poternica je imala i nameru da posle ove oslobadjajuće presude, totalno obezvredi poternicu Srbije, i osigura bezbednost Nasera Orića, smatrajući da će se upornim oslobadjanjem ovog čoveka, definitivno stvoriti utisak i mišljenje u svetu kako srpskih žrtava nije ni bilo. Nadam se da će srpska poternica ostati na snazi, da će Srbija istrajati u nastojanju da ovog čoveka privede pravdi. Tragika je da su oslobadjanje Nasera Orića, sa oduševljenjem dočekale "Majke Srebrenice"?! Po tome se vidi da se radi o mudžahedinsko-politikantskoj družini, koja nastavlja "rat" protiv "nevernika i četnika", samo drugim sredstvima.

nele

pre 6 godina

Jesu li to oni , što smo im se izvinjavali i pomoć im slali , pa sada nagrađuju one koji su nas klali . Hoćemo li se i dalje izvinjavati što su nam decu klali . Kome više budale glumimo , kada su svi protiv nas jer smo Srbi .Odvratno da odvratnije ne može biti . n

Lukavica

pre 6 godina

Zahvaljujući ovakvim Srbima je Naser oslobođen. Nije do pravosuđa , do nas je

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija