• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2017

10:58

DAČIĆ: PRIŠTINA LAŽE, nije tačno da SAD hoće u dijalog!

Politika

DAČIĆ: PRIŠTINA LAŽE, nije tačno da SAD hoće u dijalog!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da su netačne izjave iz Prištine da je učešće SAD u dijalogu sa Beogradom predlog zvanične američke administracije

- To što Tači i Haradinaj pričaju demantovala je američka administracija. Čak i u razgovoru sa Federikom Mogerini oni su joj rekli da ne stoje iza njihovih izjava - rekao je Dačić.

On je dodao da su američki zvaničnici rekli i da "ne beže od toga, ali da to treba da bude pitanje konsenzusa i pitanje zajedničkog predloga". 

- Generalna skupština je prebacila dijalog Beograda i Prištine na evropski nivo i svaka nova promena formata bi podrazumevala novi razgovor o formatu, a sigurno da bi i Srbija imala da predloži neke druge članice koje nisu članice EU - rekao je Dačić za Glas Amerike. 

Upitan koga bi Srbija pozvala on je rekao "Nekoga ko bi bio na našoj strani". 

On je dodao da je tokom razgovora sa američkim zvaničnicima insistirao da se pronađe "minimum zajedničkih interesa", a ne da se stvara slika da SAD i druge zapadne zemlje imaju interese koji su suprotni interesima Srbije. 

- Takođe, i uloga drugih zapadnih zemalja bila ne da pritiskaju Srbiju da prizna Kosovo, već da se dođe do obostrano prihvatljivog rešenja koje bi uvažavalo interese i Srba i Albanaca na KiM - zaključio je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)
Planeta

Lom u Parizu, uhapšeno više od 170 ljudi! (VIDEO)

Više od 170 klimatskih aktivista uhapšeno je zbog nasilnog učešća u protestima u sedištu francuske investicione kompanije "Amundi" u Parizu koja je veliki akcionar francuske energetske i naftne kompanije Total Energies kada je osam pripadnika obezbeđenja investicione kompanije povređeno, saopštila je policija.

25.05.2024

09:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija