• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dakić

24.01.2018

19:05

AKO ŠIPTARI NAPADNU, ZA TRI SATA UZIMAMO SEVER: Miroslav Lazanski poručuje da je Vojska Srbije sposobna da u svakom trenutku ZAŠTITI SRPSKI NAROD!

Politika

AKO ŠIPTARI NAPADNU, ZA TRI SATA UZIMAMO SEVER: Miroslav Lazanski poručuje da je Vojska Srbije sposobna da u svakom trenutku ZAŠTITI SRPSKI NAROD!

Podeli vest

Albanci odlično znaju da sa Srbijom više ne mogu nekažnjeno da se igraju. Vojska Srbije je spremna i sposobna da Srbe na Kosovu u svakom trenutku zaštiti od napada

Srbija je apsolutno sposobna i spremna da u svakom trenutku odbrani Srbe na Kosovu i da spreči novi pogrom svog naroda. Ako bilo ko - u Prištini, Briselu ili Vašingtonu - razmišlja da na silu zauzme severni deo pokrajine i protera Srbe koji su tamo apsolutna većina, taj bi morao da zna da naša vojska za samo tri sata može da dođe do severne Kosovske Mitrovice i izađe na most na Ibru!

Munjevita reakcija 
Vojska Srbije bi u slučaju pogroma mogla da reaguje za najviše tri do četiri sata
Miroslav Lazanski, vojni komentator

Ovo u razgovoru za Informer poručuje vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski. On ističe da svaka ozbiljna država, pa i Srbija, ima unapred razrađene planove za momentalno reagovanje u kriznim situacijama.

Odlučno na pretnje

Naša država i vojska su, kaže Lazanski, potpuno spremne za hitne intervencije.

- Naš Generalštab sigurno ima razrađene planove za svaku potencijalnu opasnost, pa i za eventualnu krizu na Kosovu. Sa tim planovima se, naravno, nikada ne izlazi u javnost. Siguran sam da bi u slučaju bilo kakve opasnosti na severu pokrajine naša vojska mogla da reaguje za tri, maksimalno četiri sata! Sve, naravno, zavisi od temeljne procene političkog rukovodstva šta je najadekvatnija mera u određenim okolnostima. Sam predsednik Vučić rekao je da nikome i nikada neće dozvoliti novi egzodus srpskog naroda. Albanci, dakle, odlično znaju da sa našom zemljom više ne mogu nekažnjeno da se igraju... - navodi Lazanski.

1.000
VOJNIKA I POLICAJACA
SRBIJA IMA PRAVO DA POŠALJE NA KiM PREMA REZOLUCIJI 1244

On dodaje da su posle ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu ponovo oživele ideje nasilnog zauzimanja severa, ali da je Vučić svojom posetom južnoj pokrajini jasno stavio do znanja Prištini da na takav scenario mogu da zaborave.

- Priština nesumnjivo ima ambiciju da svojim represivnim aparatom zaposedne i sever Kosova. Opsesija im je da sever kompletno stave pod svoju kontrolu. Potpuno je tačno da su oni hteli da iskoriste Ivanovićevo ubistvo kako bi se jedinice ROSU našle na severu Kosova. Koristi se svaka prilika da bi se specijalne policijske ili parapolicijske snage iz Prištine našle na severu... - ističe Lazanski.

Da je naša zemlja spremna da u svakom trenutku reaguje i spreči bilo kakav napad na Srbe, što ima pravo i prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, smatraju i drugi sagovornici našeg lista.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da treba imati puno poverenje u našu vojsku i policijske snage, uprkos opasnim planovima Albanaca.

- Pojedinci sa Kosova odavno imaju želju da realizuju plan "velike Albanije". Njihove nedavne izjave govore o planu da prodru čak do Niša. Ipak, nemaju oni kapacitete da to i ostvare, ni vojne ni brojčane. 

Njihov napad na nas 1999. oslanjao se na logističku i vazdušnu podršku NATO. Takođe, naše bezbednosne službe već imaju nekoliko razrađenih scenarija preventivnog delovanja. Na kraju, takav potez Albanaca u trenutnoj situaciji samo bi razotkrio njihovo pravo lice i ceo svet bi napokon osudio takav napad i morao bi da stane na srpsku stranu - napominje Petrić.

'Dojče vele': Zašto Berlin
ćuti o ubistvu Ivanovića?

Državni sekretar u nemačkom ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rot govorio je za "Dojče vele" o ubistvu Olivera Ivanovića i poručio da "EU mora jasno da pokaže da joj nije svejedno kakva će biti budućnost Zapadnog Balkana".
Upitan zašto su izostale reakcije Berlina povodom ubistva lidera SDP, Rot je poručio da je to bio zadatak EU, a ne Nemačke (!?!).

Spremni na sve

Miroslav Bjegović, dekan fakulteta za bezbednost "Edukons" upozorava, međutim, da je Priština spremna da po svaku cenu zauzme sever Kosova:

- Ne bi se oni libili ni terorističkih akata ni oduzimanja nevinih ljudskih života. Onda bi za to okrivili srpsku stranu i iznudili povod i odobrenje međunarodne zajednice da ROSU uđe na sever Kosova. Međutim, prištinska vlada je trenutno svesna da bez Euleksa i Kfora nisu u stanju da ostvare taj cilj. Oni znaju koliko je Srbija vojno jaka i da je njeno rukovodstvo spremno da odlučno zaštiti svoju teritoriju... Ipak, nemojte sumnjati, kada procene da su dovoljno jaki i kada dobiju mig iz EU ili SAD, sigurno će napasti!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vid

pre 6 godina

Miroslave,u jednom komentaru si rekao da bi našim vojno-policijskin snagama trebala tri sata da izađu na Ibar , a u drugom da bi nam trebala tri sata da naše snage reaguju.Tri plus tri su šest pa pretpostavljam da bi šiptari uz pomoć svojih mentora osvojili sever.Silno bih želeo da nisi ni ti a ni ja sa svojom pretpostavkom kad su u pitanju šiptari.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija