• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

12.04.2018

19:33

EU BANDO ŠIPTARSKA: Šokantna politika Brisela prema Srbiji, ZAPAD NA STRANI ZLOČINA?!

Politika

EU BANDO ŠIPTARSKA: Šokantna politika Brisela prema Srbiji, ZAPAD NA STRANI ZLOČINA?!

Podeli vest

EU poručila da Zajednica srpskih opština neće biti formirana po Briselskom sporazumu, već po zakonima lažne države Kosovo. Time je zgaženo sve što je dosad dogovoreno, a EU se otvoreno stavila na stranu šiptarskih terorista!

Evropska unija je poručila da Zajednica srpskih opština (ZSO), čije je formiranje dogovoreno još pre pet godina, neće biti formirana na osnovu odredaba Briselskog sporazuma, već po zakonima lažne države Kosovo, čime je otvoreno stala na stranu šiptarskih terorista!

Brisel je tako zgazio na sve što je do sada postignuto u

Nikada i ni po koju cenu

Priznanje Kosova neće dobiti, pa makar Srbija morala da odustane od članstva u Evropskoj uniji

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova

pregovorima Beograda i Prištine. Prema mišljenju stručnih sagovornika Informera, vlast u Srbiji sada bi trebalo da razmisli i o tome da prekine dijalog, jer EU više nije statusno neutralna.

Vrhunski bezobrazluk

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, kaže za Informer da je Evropska unija pogazila svoju reč.

- Potpisao sam Briselski sporazum, ali ga mi nikad ne bismo prihvatili da glavna stvar u tom ugovoru nije bila Zajednica srpskih opština. Ukoliko se ZSO napravi po kosovskim zakonima, to zapravo znači da je nema. 

Prošlo je čak pet godina od postizanja dogovora, pa mi nije jasno čemu sve ovo?! To je vrhunski bezobrazluk Evropske unije! Nismo se tako dogovorili. Zato bi trebalo jasno reći Evropi dokle možemo da idemo. Priznanje Kosova neće dobiti, pa makar Srbija morala da odustane od članstva u Evropskoj uniji! - podvlači Dačić.

Stevica

Briselska sabotaža

Ponižavanje Srbije očigledno se nastavlja. Sabotiraju nas oni koji bi trebalo da pomognu

Stevica Deđanski, Centar za razvoj međunarodne saradnje

Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, kaže da se ponižavanje Srbije očigledno nastavlja.

- Svaki naš pokušaj da budemo fer i korektni i da očuvamo mir i stabilnost u regionu nailazi na zid i sabotiranje onih koji bi trebalo da pomognu. Žalosna je činjenica da Evropska unija nema snage da natera Albance da sprovedu čak i one dogovore za koje je Brisel bio predlagač i garant. Dakle, EU ili ne može ovo da uradi ili je od samog početka mislila da neće ni morati. Srbija mora zauzeti principijelan i jedini fer stav, a to je da mi ispunjavamo naše obaveze i da insistiramo da to uradi i druga strana - poručuje Deđanski.

Navikli da diktiraju

Karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da su vodeće zemlje Evropske unije priznale samoproklamovanu nezavisnost Kosova.

- To nije nikakvo iznenađenje. Da je drugačije, ne bi

da se ja pitam

DUŠAN PROROKOVIĆ ANALITIČAR

Posmatrano sa stanovišta institucija Evropske unije, ovo je bilo očekivano i potpuno logično.

se pet godina čekalo na poštovanje nečega što je zaključeno pod okriljem EU. Prema tome, statusna neutralnost je sporna. Bilo je to i ranije, a sada se to kristalno jasno vidi i to će biti glavni problem u narednom periodu. Ukoliko Evropska unija nije statusno neutralna, postaje veliko pitanje da li uopšte ima smisla razgovarati - zaključuje Milivojević.

BRITANCI NAREDILI UNIŠTENJE VUČIĆA "Gardijan": Vučić i Orban najveći problem Evrope

Britanci su, po svemu sudeći, odlučili da krenu u potpuno uništenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

printscreen

Britanski list "Gardijan"

mojugao

NIKOLAS KOCIJAS ŠEF DIPLOMATIJE GRČKE

Grčka neće priznati nezavisnost Kosova. Trgovinska kancelarija Kosova u Atini neće biti diplomatsko predstavništvo.

pokrenuo je juče prljavu kampanju protiv šefa naše države. U tekstu pod naslovom "Pazite se moćnih evropskih kameleona" britanski novinari iznose najgnusnije laži na Vučićev, ali i račun mađarskog premijera Viktora Orbana.

Prema njihovim tvrdnjama, Vučić i Orban su "opaki" nacionalisti koji se pretvaraju da su za Evropsku uniju!?! Interesantno je to da "Gardijan" ni rečju ne pominje ratno huškanje Hašima Tačija, brutalno hapšenje Marka Đurića ili to što se Evropska unija otvoreno stavila na stranu šiptarskih terorista.

EVROPSKE MORALNE PEDERČINE! Sad neće ZSO po Briselskom sporazumu, nego po zakonu lažne države Kosovo!

VAŠINGTON IZDIKTIRAO EVROPI ULTIMATUM ZA SRBIJU: Maske su pale, Beograd ima SAMO DVE OPCIJE - KAPITULACIJA ILI OTPOR!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki 1965

pre 6 godina

Sto se uzbudjujemo. Kratko reci briselu da i mi postupamo po USTAVU SRBIJE. Staviti tacku na pregovore, jer nista ne dobijamo samo se zamajavamo. Oni su sad u prilici da rade sto rade ali nicija nije bila do zore. Meni nije jasno zasto jasno i glasni ne kazemo po USTAVU Kosovo i Metohija su teritorija R.Srbije. mozemo samo razgovarati u tim okvirima. Onda bi i njima bilo jasno sve i ne bi trosili svi vreme uzalud. Obavestiti EU I SAD da ce ko god bude korostio rezurse drzave Srbije bez njene saglasnosti kad tad morati da plati. Donetinresenje o rusenju Bonstila jer je protizakinito izgradjen i kraj.

Srbin

pre 6 godina

Srbija i predsednik pod hitno treba da kaze gospodi iz EU, bez uvijanja, da i Srbija povlaci sve sto je sprovela iz Briselskog sporazuma. Pa neka rade sa Siptarima sah partiju a mi cemo biti i dalje svoji na svome. Ja verujem da bi takav potez podrzalo najmanje 60 % gradjana Srbije. Dosta nam je te Amerike i Evrope koji su nas zarad tih istih siptara bombordavoli i naneli nam vecne posledece.

Goran

pre 6 godina

Od pocetka se znalo da je to fasisticko-ustaska-Americka tvorevina. Vode novi krstaski rat protiv pravoslavaca i muslimana, a zna se da pravi musliman i pravoslavac postuju jedni druge i obrnuto. A za rimo-katolicku crkvu kazu da je otpadna. Jednostavno poslusajte sta ima da na to kaze Seik Husein na njegovim izlaganjima na ovoj temi na you tubu

Olivera

pre 6 godina

Bravo ministre Dacicu na izjavi, kao i na odlucnosti! Podrska!

Ljubo

pre 6 godina

Nisam toliko blesav ,da se iznenadjujem na evropske stavove .( Nije ovo ni slovo " E" od evrope ,od 1946 pa do dana danasnjeg)

Sljivovica

pre 6 godina

Ko su oni da nam uzimsju zemlju i proglasavaju Nezavisnost Kosova. Lepo kreni u rat protiv siptara i za10 dana sve nase. Ocas posla????

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija