• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Analitićki forum

13.06.2018

18:57

AMERIČKI PLAĆENICI I TERORISTI U OFANZIVI NA SRPSKU I SEVER KOSOVA: Džamijska ruta, pakleni plan za BANJALUKU I BEOGRAD!

Politika

AMERIČKI PLAĆENICI I TERORISTI U OFANZIVI NA SRPSKU I SEVER KOSOVA: Džamijska ruta, pakleni plan za BANJALUKU I BEOGRAD!

Podeli vest

Bosna i Hercegovina srlja prema provaliji azijatskih, teokratskih režima i udaljava se od proklamovanog cilja integracije u Evropsku uniju, a navodni Srbi u institucijama BiH smišljaju probleme Republici Srpskoj, kao da se ne vidi da su oni samo sluge kojima na smenu komanduju Bakir Izetbegović i Morin Kormak, kaže u svom tekstu za Analitički forum ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević

Vehabije i mudžahedini, Al kaida i Islamska država, vidljivi iz Moskve i Vašingtona, za njih su se odselili na Mars i ne prete nikome. U Rusiji to su zabranjenje organizacije.

U ovom mandatu, sa ovim ljudima i strankama na vlasti, na zapadu osmišljen, kreće sa realizacijom plan izazivanja haosa i razbijanja Republike Srpske.

Poduzimaju se akcije subverzivnog karaktera: kreće pravosudna, čaršijska haranga za zabranu Dana Republike Srpske, Devetog januara, pozivi Narodnoj skupštini i Referendumskoj komisiji tim povodom - lažni rezultati popisa stanovništva - tužbe protiv Srbije za genocid - britanski zahtevi u Ujedinjenim nacijama; napadi na Aleksandra Vučića u Srebrenici i agresivni operativni prodor u Srbiju, zvani "Ušće", kriminalizacija institucija Republike Srpske i NATO pretnja Srbiji zbog Kosova, naoružavanje i jačanje namenske industrije u FBiH, Bakirove pretnje ratom i napadi na Srbe i Hrvate kao na "etničke manjine", nasilni pokušaj integrisanja Republike Srpske u NATO i otimanje "perspektivnih lokacija", strateški važnih objekata odbrane.

Istovremeno, neke izdajničke grupe pune sućuti (to je adekvatan termin) traže pravdu na ulici za stradalog mladića i uz podršku spolja, histerično napadaju i vređaju najvažnije institucije Republike Srpske, najčasnije i najbolje profesionalce u policiji.

ŠVAJCARCI PROVALILI ZMIJU! Tači knjigom pokušava da sakrije zločinačku prošlost!

A Dragan Đurić, nevini policajac iz Zvornika koga je ubio Nerdin Ibrić, "vehabija sa Marsa" ili iz Kučić Kule kod Sapne, poznat kao polaznik radikalne škole u Dubnici - zaslužuje li Đurić pravdu, kao čuvar reda i pošteni mladić?

I mladići u Rajlovcu, naši primerni čuvari mira i zemlje, Nedeljko Radić i Armin Salkić, ubijeni od SDA-SZP miljenika i štićenika u smrti, vehabije Enesa Omeragića: ima li mrvica pravde za Armina i Nedeljka?! Bori li se neko za to?!

Može li za ovu trojicu uzornih, nevinih i poštenih mladića, koji su nas štitili i nikoga nisu tukli - niti su pušili marihuanu ili se alkoholizirali… može li za njih jedan Anketni odbor koji bi utvrdio pozadinu napada, logističare, organizatore i naredbodavce? Ne samo poznate fanatike izvršioce, ali od kojih svakako treba krenuti. Najmanje što se može učiniti je da u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prilikom razmatranja izveštaja Anketnog odbora o Davidu Dragičeviću, bude ukazano na to i zahtevano od sarajevskih vlasti i pravosuđa završetak istrage o ovim terorističkim akcijama i nevino ubijenom policajcu i vojnicima. Tražiti bilo kakvu tužilačku odluku nakon četiri godine i kvalifikaciju dela od BiH pravosuđa a ne političkim interesima motivisane i vrlo zlonamerne grupe.

Insajder

Tačnije, može li nakon četiri godine zločin prema njima konačno biti rasvetljen i zašto Mektići, Bosići, Govedarice i slični bar jednom ne prozovu bezbednosne agencije u Sarajevu ili sarajevske tužioce?! Zašto je život i sudbina jednog mladića važnija od tri mlada života, brutalno ubijena u tišini i mraku islamističke prakse koja se u BiH razvila? Oni koji šute o tome i prikrivaju ove terorističke zločine, čuvajući mrežu i organizacije koje su planirale i provele ova ubistva preko svojih fanatika, su saučesnici - pomagači Al kaide i Islamske države, i zaslužuju kaznu. Ali ne samo to.

(VIDEO) PUTINA ČEKA PAKAO TOKOM SP U FUDBALU! Ukrajina gomila vojsku uz Donbas, Ameri sa Trumana spremaju udar na Siriju!

Režirana i obaveštajnom operacijom organizovana migrantska kriza pokazala je potpuno odsustvo primene zakona: o graničnoj kontroli, o strancima, o kretanju stranaca, boravku i azilu… pokazuje da kršenje vlastitih zakona sa nivoa zajedničkih institucija predstavlja sistem i praksu a ne slučajnu pojavu.

Manipulacija informacijama i širenje lažnih vesti je uloga koju je na sebe preuzeo lažni bezbednjak Dragan Mektić, tako da je javnost mogla svaki dan da sluša komične konferencije za štampu ovog političkog diletanta koje su ipak uspele u osnovnoj nameri: da prikriju stepen ugroženosti ustavnog poretka te kršenje zakona koje se drsko i bezobzirno čini sa nivoa zajedničkih institucija.

Medijska scena u Sarajevu, sa snažnim i zloćudnim uticajem američke N1 TV, katarske Al džazire, saudijskih medija (Igman TV, SAFF…), iranskih (Sahar TV, Behar TV, Novinska Agencija Patria NAP…), turskih (Faktor, Stav, Slobodna Bosna, Žurnal, i drugi), proizvodi složno medijski mrak, u kome nesmetano funkcionišu kao lažno ogledalo što drsko rugobu tumači kao iskonsku lepotu.

Te zapadne sluge, rušitelji mira i ustava su potpuno zaboravili da je njihovo vrijeme ograničeno, da je njihov mandat već prošao i da će odgovarati za bezakonje koje je bilo osnovno obeležje njihove četverogodišnje vladavine.

Terorističke akcije i izmišljene afere; ubijanje policajaca i vojnika, nekažnjene terorističke akcije širom sveta, nekažnjeni i prikrivani odlasci domaćih ubica do Afrike, Magreba i Tunisa te ubijanje nevinih ljudi (poput ing. Zavahri Muhameda) kao i napadi na državnike i generale… predstavlja period najveće sramote institucija BiH.

Ta vrsta organizovanog kriminala koji čine u ime institucija države kriminalizovani, korumpirani sarajevski mahalaši i prnjavorski imbecil shvaćena je na pravi način i u zemljama okruženja a posebno u zemljama Evropske unije. Prije svega u Austriji.

UDAR NA SRBE! AMERI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO, A BRITANCI U BiH: Zadatak suzbijanje ruskog uticaja U SRPSKOJ I SRBIJI!

Vredi naglasiti i ovo: malo je evropskih država koje kao Austrija neguju taj specifični sentimentalni odnos prema muslimanima BiH pa i samoj BiH, koju su tokom svog kratkog upravljanja tretirali kao vlastiti "corpus separatum" i na kraju sami utvrdili novo ime političke zajednice koja je trebala izražavati i etničku celokupnost države.

Što znači da je nameravala izbrisati postojanje starih nacija: Srba i Hrvata. Ipak, taj plan, uprkos nastojanjima Benjamina Kalaja, nije dao očekivani rezultat.

fotomontaža

Istina, čitav vek posle velikog poraza, ponašanje malog habsburškog namesnika, čija je majka trkom bežala preko Blajburga sa svojim nacističkim šefovima, minornog poluslovenca-poluaustrijanca, tzv. Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka koliko god podsećalo na stara vremena, u stvari, izraz je američke politike a ne austrijske.

Svakako da u Sarajevu nisu sposobni za nužnu vrstu nijansiranja, tako da su izjavu Sebastijana Kurca o "sarajevskim ženama koje su plaćene da budu zavijene", datu pre nepunu godinu dana, 21.08.2017. godine, u "prokletoj avliji" doživeli kao slučajni gaf, predizborni trik i politički incident a ne kao rezultat preciznih obaveštajnih podataka koje je Kurc morao ublažiti i samo mali dio saopštiti austrijskoj javnosti.

A onda je posljednji dan maja, ove za Austriju politički nevažne i "ne-izborne" 2018. godine, "Šef grupe za azil, migraciju i ljudska prava" u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije Peter Vebinger upozorio da se formira nova migrantska ruta - "Džamijska ruta", duž koje džamije nude podršku migrantima. 

BRITANCI OPET PRETE RUSIMA: Tereza Mej zahteva JAČE SANKCIJE Moskvi!

Uvodeći u javni, bezbednosni i politički diskurs, novo pojmvno kategorijalno određenje kretanja islamističkog talasa sa Bliskog istoka prema Balkanu, izrazio je uverenje da rastući broj izbeglica vodi ka "napetoj situaciji", koja se neće, razvijati tako dramatično kao 2015. godine, iako vidno postoji sličan, izuzetno veliki potencijal u kriznim regionima.

U sarajevskim kuloarima su još davno trebali shvatiti da Incko nije Austrija ali i da u Bosni i Hercegovini operacijom "Altea" i Euforom komanduju austrijski generali. Potpuno svesni odbrambenih i bezbednosnih potreba svoje države i njenog okruženja, oni uredno dostavljaju relevantne informacije u Beč.

Migrantski udar na BiH definitivno je usmeren kada su 14. maja 2018. godine, na konsultativnom sastanku Koordinacionog tela za migrantsku krizu, utvrđene, proglašene i naknadnom odlukom Saveta ministara u primenu uvedene neke nove vanredne mere, koje su podržali "svi prisutni" na kraju, svi ministri u Savetu ministara i direktori agencija i službi u okviru zajedničkih institucija koje su zadužene za primenu zakona u ovim oblastima. 

Te protivzakonite i antiustavne mere sigurno nisu bile iz glave raznih Mektića i Zvizdića: stvarni kreator haosa na Balkanu je ipak u američkoj ambasadi i zove se Morin Kormak.

Reuters/fotomontaža

Akterima i planerima ovakvih i sličnih "akcionih planova" i posebnih mera niko nije objasnio da vanredne mere po definiciji ne mogu da budu izvor novog pravnog stanja. Kompetencije aktera 'vanrednog stanja' su, doduše, u jednom pravcu proširene (jer oni imaju pravo da suspenduju delove ustava i pravnog sistema) ali su u drugom pravcu veoma ograničene: njihov zadatak je konkretan i po svom sadržaju negativan, tj. ne realizovanje nekog vlastitog cilja nego tehničko-praktično stvaranje uslova potrebnih za uspostavljanje ustavno-pravne normalnosti. Reda i zakona.

Oni to nisu tako kao shvatili nego su "vanrednu situaciju" stvorili za kreiranje haosau kome bi uz pomoć zapadnih naredbodavaca učinili to što treba da se desi, a da histerični Dragan Mektić, za "državni udar" optuži istraumirane i nevine Hrvate.

Inače, na tom konsultativnom sastanku u vezi sa migrantskom krizom koji je sazvao predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić, prisutni su bili ministri i zamenici u resornim ministarstvima, ombudsmeni BiH, predstavnici Granične policije, Službe za poslove sa strancima i ambasadorica SAD Morin Kormak.

- Želimo da zadržimo humani odnos prema migrantima, zatim da sačuvamo aspekt sigurnosti i nastavićemo delovati u skladu sa zakonima BiH, smernicama i standardima međunarodnih konvencija čiji smo potpisnici. Te tri odrednice će biti ključna definicija našeg daljnjeg delovanja" - izjavio je predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić nakon sastanka Koordinacionog tela za pitanje migracija u BiH. 

TRAMPA RAZBESNELE BRUTALNE DE NIROVE PROZIVKE, pa mu odbrusio: TI SI GLUP! Od silnih udaraca u glavu ostao si bez pameti!

Dodao je i da je sastanak bio konsultantski, te da su pripremili akcione i druge planove, koji će sledećeg dana biti usvojeni na Veću ministara, sa preciznim aktivnostima, nosiocima i rokovima za njihovu realizaciju.

Ministar bezbednosti Dragan Mektić je kazao da je ova migrantska kriza složena i komplikovanija po svom načinu kako se odvija u poređenju sa krizom iz 2104. godine te dodao: "Sada se radi o ilegalnim grupama koje idu od Turske, Grčke, preko Albanije, Crne Gore, Srbije i dolaze u BiH. Kriza raste na intenzitetu i ona je komplikovanija jer su u strukturi tih migranata osobe ranjivog karaktera, maloletnici bez pratnje, porodice, pa se stoga morate i različito odnositi prema njima".

Mektić je dodao da ima slobodnih kapaciteta u centru u Delijašu, te naveo podataka da je od početka godine u BiH registrovano četiri hiljade ilegalnih migranata, a da ih je trećina, odnosno od hiljadu do 1.200, još u BiH, dok su ostali izašli iz zemlje.

Ministarka za ljudska prava i izbeglice Semiha Borovac izjavila je da će na sednici Saveta ministara to ministarstvo ponuditi da se vrata izbegličkog centra u Salakovcu otvore za migrante, u prvom redu za porodice sa decom i decu bez roditeljskog staranja. Dodala je da će ponuditi da se ovaj izbeglički centar pretvori u privremeni centar za tražioce azila, te dodala da je Salakovac spreman da odmah primi 296 lica. Ministrka je najavila da će BiH aktivirati Fond za migrante kojem je pristupila krajem 2016. godine i tako povući značajna sredstva iz ovog fonda.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da je ova služba u stanju da registruje sve ilegalne migrante. Ipak još uvijek nije objasnio a zašto to nije.

Lažna humanost, briga o ljudima koju su ovi prekršioci zakona ispoljili zanemaruje:

Stranac može preći državnu granicu BiH s važećom putnom ispravom samo na graničnim prelazima otvorenim za međunarodni saobraćaj i u vrijeme kada granični prelaz radi. Datumom ulaska smatra se prvi dan boravka na teritoriji BiH, a datumom izlaska smatra se posljednji dan boravka na teritoriji BiH - član 15. Zakona o strancima. Više informacija o zakonskim obavezama i rešenjima može se pročitati na internet stranici Granične policije BiH, www.granpol.gov.ba.

Reuters/fotomontaža

Stranac može ući u BiH ako ima važeći pasoš ili drugi identifikacijski dokument koji može koristiti za ulazak u BiH čije je važenje najmanje tri meseca duže od nameravanog datuma odlaska s teritorije BiH i izdat je u poslednjih deset godina ili je izdat s rokom važenja trajno. Ostale uslove za ulazak u BiH reguliše odredba člana 19 Zakona o strancima.

Državljani sledećih zemalja mogu ulaziti, izlaziti, tranzitirati i boraviti na teritoriji BiH do 90 dana (u periodu od šest meseci) počevši od dana prvog ulaska, osim s putnom ispravom i s važećom ličnom kartom kojom se dokazuje identitet i državljanstvo: zemlje članice Evropske unije, zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma i Andora, Crna Gora, Lihtenštajn, Monako, San Marino, Srbija, Sveta Stolica i Švicarska Konfederacija.

Konsultativni sastanci, koordinacije i razna referisanja o problemu migracija prošle sedmice u javnost su izbacili brojke putem destruktivnog ministra bezbednosti Dragana Mektića, koji je 31. maja 2018. rekao i to: "U BiH od početka 2018. godine do danas ušlo je 5.116 nelegalnih migranata, 4.526 iskazalo je nameru za podnošenje zahteva za azil, a 475 migranata već je podnelo zahtjev za azil".

Da prevedemo ovu mudroliju ministra Mektića, vezanu za "iskazanu nameru celokupnog talasa ilegalnih migranata - njih 4526 iskazalo je nameru za podnošenje zahteva za azil".

Obzirom, da u praksi i zakonu postoji "iskazivanje namere stranca utvrđenog identiteta" koje važi samo 15.dana a da ova vrsta namere ne znači ništa jer identitet ovih lica uopšte nije utvrđen, to znači sledeće: potpuno nezakonito i kriminalno Služba za poslove sa strancima, po političkim nalozima Bakira Izetbegovića i Dragana Mektića, je u azilantskim centrima pokušala od ilegalnih migranata napraviti azilante, tako što je svima podelila formulare i obrasce Zahteva za azil. 

Deset odsto lica je taj formular potpisalo da bi i ostalo u Bosni i Hercegovini a svi ostali će potpisati samo ako se uvere da su došli u "Tamni vilajet" iz koga nema izlaza i da su granice Evrope čvrsto zatvorene za migrante kao i za državljane BiH.

Ovakvo besprizorno kršenje zakona nije motivisano humanitarnim razlozima nego opasnim namerama i merama koje ozbiljno ugrožavaju bezbednost i ustavni poredak zemlje, jačajući mrežu terorističkih organizacija Al kaide i Islamske države.

Dragan Mektić je 06. juna 2018. sa onog najnovijeg konsultativnog sastanka informisao javnost u zemlji da je ukupni broj ilegalnih migranata porastao na 5.600 lica, a njegov zamenik Mijo Krešić, samo pet minuta posle, je izjavio da ih je više od šest hiljada.

Krajnja meta napada ipak su Evropska unija i neke zapadne zemlje, bivši partneri SAD, koji su svojim odnosom prema međunarodnoj trgovini, Kini, Rusiji i Iranu ozbiljno ugrozili geopolitičke interese Amerikanaca u Evropi.

U samoj Bosni i Hercegovini krajnji ciljevi su jasni i neskriveni: destabilizacija Republike Srpske i dovođenje na vlast u njoj probosanskih, prozapadnih, anacionalnih i "pro NATO" snaga na čelu sa tzv. "Savezom za promene" sa svim negativnim posledicama po ukupnu poziciju same Republike Srpske.

Što se tiče Evropske unije, Amerikanci će biti zadovoljni njenim raspadom, podelama i nestabilnošću. Čak i ne mora biti rata na tlu same unije.

Public

Bosna i Hercegovina je tako još jednom prihvatila ulogu "trojanskog konja" u rušenju mira i stabilnosti same sebe ali i celog evropskog kontinenta, svojim najjačim oružijem: međunarodnim terorizom i mrežom koju gradi i neguje već tri decenije.

Što se tiče pomagača, plaćenika i izdajnika, zbog saučesništva i pomaganja teroristima, prije ili kasnije, sve će njih stići pravda za ubijene: Dragana, Nedeljka i Armina. Nevinu, časnu decu… istinske junake našeg mira i reda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlah alija

pre 5 godina

e moj dodiku financiranjem ovog galijasevica stvarno si dotako dno blatis borbu jednog oca za pravdu svog ubijenog sina, veoma nisko cak i za tebe

Drnda

pre 5 godina

Samo ti cuti i sve ove vehabije povedi sebi kuci da te cuvaju od Dodika. Dosta je bilo placenika Mekticovi koji su lajali protiv Republike Srpske na izborima idu u istorijske izdajnike. Zivio Dodik Republika Srpska i pobeda Dodikova u oktobru.

Branko

pre 5 godina

Ti nemas pravo da delis pravdu i nekog Srbina stavljas na dno!!!!???? Prvo izvrsi analizu Alije i Bakira Izetbegovica a to znaci da je Alija na nagovor Klintona prodao Srebrnicane o tome postoje zapisi i izjave svedoka Muslimana iz Srebrenice!!!???? Ti se obicno javljas samo kad treba pluniti nekog Srbina ili Srpski narod!!!!????

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija