• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2018

08:59

PUPOVAC: Dve nedelje sam meta verbalnih napada!

Politika

PUPOVAC: Dve nedelje sam meta verbalnih napada!

Podeli vest

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac kaže da je već 15 dana neprestano meta verbalnih napada na javnim mestima

Pupovac za današnje "Večernjih novosti" objašnjava da je to direktna posledica kampanje za referendum o izmenama izbornog zakona, kojima se traži smanjenje broja i prava poslanika manjina u hrvatskom Saboru. 

- Kad su ispred crkava skupljali potpise vukli su ljude za rukav i govorili: "Potpišite protiv Pupovca", "Idemo se rešiti Pupovca". Tu poruku su poslali i kad su predavali te potpise. Sve to je dovelo do intenzivne verbalne agresije i netolerancije prema meni - rekao je Pupovac.
On, međutim, nije želeo konkretnije da govori o neprilikama sa kojima se suočava, ali je dodao da su o svemu tome predstavnici drugih nacionalnih manjina obavestili vlasti. 

Upitan šta se sada dešava sa tim prikupljenim potpisima, Pupovac kaže da su oni sada u Vladi na proveri ispravnosti. 

- Ako ih bude dovoljno, Sabor će odlučivati da li su pitanja u skladu sa Ustavom, zatražiti od Ustavnog suda mišljenja o tome i na kraju odlučiti hoće li biti referenduma. Međutim, što se tiče odnosa prema manjinama, šteta je već učinjena u kampanji rasplamsavanjem negativnih stavova i emocija - rekao je Pupovac. 
Na pitanje da li će Zagreb raspisati taj referendum, Pupovac kaže da bi svakome odgovornom u državi moralo biti jasno koje on posledice može da ima. 

- Prihvatanje zahteva bi bio udarac koji bi za manjine značio korak ka obespravljivanju i pogodovao bi desničarskim i proustaškim krugovima. Mislim da velika većina u Saboru i Vladi nije za taj referendum, pa se nadam da ta inicjativa neće proći - rekao je Pupovac. 
Prema aktuelnim izbornim pravilima, manjinske stranke imaju zagarantovani broj poslanika srazmerno njihovom broju, a pojedine desničarske organizacije traže da se to promeni.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija