• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2018

10:09

(FOTO) VUČIĆ NA ZAJEDNIČKOM UDARU U KRALJEVU: Srbiju volimo više od svega i ni za šta je i nikome nećemo dati!

Politika

(FOTO) VUČIĆ NA ZAJEDNIČKOM UDARU U KRALJEVU: Srbiju volimo više od svega i ni za šta je i nikome nećemo dati!

Podeli vest

Na Atletskom stadionu u Kraljevu, kao i u centru tog grada, danas je, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, počela zajednička vežba Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Zajednički udar 2018"

Prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će se vojska Srbije značajno unaprediti, i da je to već započeto, što upravo pokazuje današnja vežba.

Predsednik Vučićprintscreen

Predsednik Vučić

- Čestitam vam na uspešno obavljenoj vežbi! Danas ste pokazali da ste u svakom trenutku spremni da branite slobodu Srbije! Od slobode Srbije nema ni većeg ni prečeg zadatka, jer smo ogromnu cenu za nju platili, zato nam je ta sloboda toliko sveta, zato nam je potrebna ovakva vojska i policija, obučena i spremna. Srbija danas nikog ne ugrožava, ali nikome neće dozvoliti da bude ugrožena, mi ne pretimo nikome, spremni smo za dijalog, ali nećemo prihvatiti nove Oluje i nove zločine nad Srbima, nikome to nećemo dozvoliti. Pokazali su pre svega da su u svakom trenutku spremni da brane nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije, nezavisnost da sama odlučuje o sebi. Od toga nema većeg, ni prečeg zadatka - rekao je predsednik.

- Danas pokazujemo našu reakciju i spremnost da se odbranimo i nastavićemo da ulažemo u vojsku i policiju, danas ste mogli da vidite novu opremu i oružje, nova vozila koja smo obezbedili, ali još uvek može da se mnogo uradi.

- Zahvalan sam Vladi na dobrom radu, ali u budućnosti vojsci i policiji moramo obezbediti mnogo bolje uslove. Zato su stanovi za bezbednjake od velikog značaja! Vi trebate u svakom trenutku da budete spremni da zaštitite državu, a država će tu biti tu za vas!Predsednik se zahvalio okupljenim građanima što toliko vole srpsku vojsku i policiju.

- Ulagaćemo u mir u normalan i bezbedan život i u Srbiji i celom regionu. I vama koji ste danas pokazali svoju posvećenost ali i ljubav prema našoj zemlji na svakodnevnom nivou. Srbiju volimo više od svega i ni za šta je i nikome nećemo dati - rekao je Vučić.

Vežbi "Zajednički udar 2018" prisustvuju i predsednica Vlade Ana Brnabić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

Zajednički udarTanjug

Zajednički udar

Reč je o vežbi na kojoj učestvuju pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i snaga za podršku iz vazduhoplovnih brigada RV i PVO, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, SAJ, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

(FOTO) VUČIĆ I PREDSEDNIK PREDSEDNIČKOG DOMA PARLAMENTA MAROKA: Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje!

Zajednički udarprintscreen

Zajednički udar

Tokom realizacije pokazne taktičke vežbe, u okviru više radnih tačaka, prikazaje se rešavanje talačke situacije u objektima, motornim vozilima i neutralisanje terorističke grupe u zaposednutim objektima.

Zajednički udarprintscreen

Zajednički udar

Pokazna vežba odvijaće se istovremeno i na stadionu i u centru grada, a u njenom izvođenju učestvovaće više od 2.500 pripadnika VS i MUP-a.

Zajednički udarprintscreen

Zajednički udar

Vežba na stadionu trajaće oko 30 minuta, a nakon vežbe, uslediće i prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije, koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po "Projektu 1500", kao i vojna svečanost polaganja vojničke zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije "jun 2018".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Zalažemo se za stabilnost i mir, kompromis je ključ svakog mira .

Milena

pre 5 godina

Uvek smo za mir, ali nećemo dozvoliti da nas neko napadne.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija