• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2018

08:48

HOĆE SRBIMA DA ZATRU TRAG! Više od 200 Srba iz Đakovice optuženo za ratni zločin!

Politika

HOĆE SRBIMA DA ZATRU TRAG! Više od 200 Srba iz Đakovice optuženo za ratni zločin!

Podeli vest

Imena više od 200 viđenih Srba, iz opštine Đakovica, našla su se na spisku optuženih za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1998. i 1999.

Ovaj spisak kosovskom Specijalnom tužilaštvu je prosledila civilna organizacija iz Đakovice koja, kako navodi "Politika", sebe naziva "Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremanju krivičnih prijava protiv srpskih kriminalaca tokom rata".

Cilj ove NVO je smišljeno zastrašivanje Srba i Crnogoraca kako bi se "zatro i poslednji srpski trag u gradu i opštini koja je bez Srba punih 19 godina", piše list.

- Poslednji spisak na kojem se nalaze imena Srba i, kako su naveli, njihovih saučesnika, koji su navodno počinili ratni zločin, nastavak je sistematskog brisanja svega što je bilo srpsko u Đakovici i na teritoriji ove opštine - kaže Đokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba iz tog mesta i jedan od više od 200 Srba koji su se našli na ovom "spisku za odstrel".

Albanski mediji su preneli informaciju o novom spisku, ali iz Specijalnog tužilaštva nema detalja o tome a li je istraga pokrenuta i ko su okrivljeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija