• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

17.07.2018

14:19

(VIDEO) VUČIĆ I MAKRON U PARIZU: Predsednik Francuske dolazi u Srbiju!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ I MAKRON U PARIZU: Predsednik Francuske dolazi u Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeli su danas u Jelisejskoj palati razgovore u četiri oka. Šef francuske drzave dočekao je predsednika Vučića, uz vojne počasti, prisutnu gardu, ispred Jelisejske palate, nakon čega su započeli razovore u četiri oka

16.10 - Ja sam danas uspeo, mučio sam, mučio predsednika Makrona da mi obeća da će da dođe u Srbiju a ne samo ja ponovo u Pariz i na kraju sam uspeo i rekao sam da ću to da kažem srpskoj javnosti i da se on ne ljuti zbog toga - rekao je Vučić i obratio se Makronu rečima:

- Mi vas očekujemo punog srca i da to bude što pre - rekao je Vucić.

- I ja sam to potvrdio - rekao je Makron i zahvalio Vučiću.

16.05 -

Odgovarajući na pitanje o ubistvu Olivera Ivanovića, Vučić je podsetio franucusku novinarku da Srbija nema efektivnu vlast na prostoru Kosova i Metohije, da tu istragu vode tamošnji "organi", a da satelitski snimci nisu stigli do naših službi, dok se sa druge strane tvrdi da je tog dana bila magla.


- Očekujem da dođemo do rezultata! Ne postoji savršen zločin, postoji velika i nada i potreba da taj zločin bude razrešen - rekao je Vučić.

16.03 - Vučić je potvrdio da je sa Makronom pričao o regionalnoj situaciji na Balkanu. 

- Francuska je danas mnogo značajnija i za naš region i za Evropu nego što je to bila u ranijem periodu - rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da su on i Makron saglasni da je potreban mir i stabilnost na Balkanu. 

Prilikom razgovora o bilateralnim pitanjima, Vučić potvrđuje da je sa Makronom pričao o istorijskom prijateljstvu dve zemlje i kaže da sve više kompanija iz Francuske dolazi u Srbiju.

Trgovinska razmena raste - rekli su i Vučić i Makron.

Vučić je takođe rekao da podržava kompromisno rešenje između Srba i Albanaca, ali nije precizirao u čemu će se taj kompromis sastojati.

Tanjug

15.55 - Makron je rekao da su predsednici razmenili čestitke zbog pobeda Francuske na Mondijalu i Đokovića na Vimbldonu, a predsednik Francuske takođe je podsetio na istorijsko prijateljstvo Srbije i Francuske, rekavši da se i naši vojnici i sada bore zajedno u Maliju.
 

Predsednik Francuske je potvrdio da dolazi u Srbiju!

- Želim da zahvalim predsedniku Vučiću na pozivu da 1. novembra posetim Srbiju i želim da ispostujem preuzeti poziv - rekao je Makron na pres konferenciji nakon razgovora s Vučićem.

Podsetio je zatim na dugotrajno i iskreno prijateljstvo i savezništvo dve zemlje koje je posebno potvrđeno u velikom ratu. Makron je rekao da je i o tome danas bilo reči, ali i o nekim aktuelnim temama i tome šta učiniti u budućnosti.

- Zaboravili smo koliko smo bili bliski, zajedno smo oslobodili Srbiju 2018, dali ste mi danas neka dragocena dokumenta, to stvara novu obavezu između nas...danas smo opet zajedno, mislim na zajedničke misije u Maliju, Libanu... - naveo je Makron.

Francuska će i dalje podržavati Srbiju na njenom putu ka članstvu u EU, a u okrivu toga i u rešavanju najosetljivijih pitanja, poručio je francuski predsednik.

 

Makron je rekao da je sa Vučićem razgovarao o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

- Jako je važna stabilnost evropskog projekta, što podrazumeva stabilnost Balkana - rekao je Makron.

15.45 - Počela je zajednička konferencija za novinare

14.55 - Predsednici Vučić i Markon uručili su jedan drugom prigodne poklone. Vučić je prvom čoveku Francuske darovao uramljeni list ratnog dnevnika iz 1918. godine i specijalnu ediciju Aleksandrović vina u drvenoj kutiji sa ključem.


Tanjug

Tanjug

Predsednik Makron poklonio je srpskom kolegi drvenu kutiju sa francuskim vinima i specijalni stalak za vina.

Tanjug

14.49 - Završen razgovor Makrona i Vučića u četiri oka, koji je trajao duže od sat vremena, iako je bilo predviđeno da razgovaraju 25 minuta. Dvojica predsednika otišla su na radni ručak.

13.30 - Počeo je razgovor dvojice predsednika u Jelisejskoj palati.

Ovaj susret dvojice predsednika održava se u važnom tremutku, dan uoči nove runde dijaloga u Beograda i Prištine u Briselu, a prema ranijoj najavi Vučić i Makron će razgovarati o bilateralnim odnosima, naročito o ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na briselski dijalog i evropskim integracijama Srbije.

M. Dakić

Nakon tet-a-tet razgovora predsednicima će se pridružiti saradnici na radnom ručku, koji predsednik Makron priređuje u čast srpskog kolege u Jelisejskoj palati.

Posle ručka predsednici će se obratiti novinarima.

M. Dakić

Poseta predsednika Vučića Francuskoj je od velikog značaja za Srbiju imajući u vidu da je poslednji put jedan šef države boravio u Beogradu pre 18 godina, a tada je to bio zak Širak.

M. Dakić

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da mnogo očekuje od razgovora sa predsednikom Makronom.

- Mislim da je taj susret veoma važan za Srbiju. Nismo imali takvu komunikaciju u prethodnom periodu sa više francuskih predsednika i njihovih srpskih kolega - rekao je predsednik Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nina

pre 5 godina

Veoma lep docek kao i sto prilici jednoj domacinskoj zemlji Francuskoj koja je pokazala da postuje Srbiju.

Cica

pre 5 godina

Ovakav doček je sigurno dobar znak za današnji razgovor. Ovako se dočekuju prijatelji i dobrodošli saradnici.

Anamarija

pre 5 godina

Svi smo ponosni na ukazano postovanje Francuske prema predsedniku Aleksandru Vucicu i Srbiji.Tradicionalno prijateljstvo nase dve zemlje ce sigurno biti jace i cvrsce.

Miki

pre 5 godina

Vucic je docekan kako i zasluzuje, nisam ni sumnjao da ce biti drugacije...

Jelana

pre 5 godina

Verujem da ce nas Francuska podrzati na putu ka EU.

Milos

pre 5 godina

Nasi odnosi su verujem posle ovog razgovora jos cvrsci i jaci.

Jelena

pre 5 godina

Ovakav doček Francuske ukazuje na poštovanje koje imamo od strane te zemlje.

Zaklina

pre 5 godina

Veliki dan kako za Srbiju, isto tako i za prijateljsku Francusku .

GAJA

pre 5 godina

...bombardovali nas, među prvima priznali otcepljenje-na koji kompromis po ustavu Srbije ima pravo ova izdajnička fukara pa traži podršku Babinog za kompromis.......

Miloš

pre 5 godina

Dolazak predsednika Francuske u Srbiju je velika stvar za našu zemlju. Siguran sam da će predsednik Vučić na tom sastanku izvući maksimum dobrih stvari za našu zemlju, kao što uvek i radi!

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija