• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

18.07.2018

11:58

ZAMALO DA NAM ZLOČINCI PADNU ŠAKA! Avion sa Tačijem, Haradinajem i Veseljijem uleteo u srpski vazdušni prostor!

Politika

ZAMALO DA NAM ZLOČINCI PADNU ŠAKA! Avion sa Tačijem, Haradinajem i Veseljijem uleteo u srpski vazdušni prostor!

Podeli vest

Avion, kojim su lideri privremenih kosovskih institucija otputovali u Brisel, gde se danas održava još jedna runda razgovora u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, pogrešnim navođenjem iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske, koji kontrolišu srpske nadležne službe

Ovu vest je objavio sinoć direktor prištinske televizije Kljan Kosova, Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamenika premijera Bedžeta Pacolija.

Kako je preneo portal prištinske GazeteExpress, Hadžiju je rekao da cela situacija zamalo nije okončana "diplomatskim incidentom" jer su trojica lidera privremenih kosovskih institucija, inače, bivših pripadnika tzv OVK, mogla biti uhapšena od srpskih vlasti.

A sve to, kako se navodi, dogodilo se zbog nebrige kontrolnog tornja aerodroma u Tirani, koji je avion sa kosovskim političkim liderima umesto prema Brindiziju, usmerio u vazdušni prostor Reublike Srpske.

U avionu su, pored Pacolija, bili još predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj.

U avionu, međutim, nije bio i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, što nije prvi put da on ne putuje zajedno sa svojim kolegam.

Poslednji primer je samit EU i Zapadni Balkan održan u Sofii, kada je Tači došao odvojeno od Haradinaja.

Hadžiju je, navodi portal, rekao da je mogućnost da bivši pripadnici tzv. OVK "padnu u ruke Srba" izbegnuta zahvaljujući Pacoliju, koji je pilotu aviona naložio da se vrati u Tiranu, odake su ponovo poletili ka Briselu, ovog puta sa novim koordinatama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 5 godina

I sta bi bilo?Nista.vratili bi ih odma nazad.jer nasa gospoda ne odlucuju .vec drugi sa strane.jos bolje sto ih nisu uhapsili jer bi se izblamirali i obrukali za medalju.

Boogeyman

pre 5 godina

Ne znam zašto čoveku nalupaste toliko minusa, kad je 100% u pravu. Od cele priče ne bi bilo ništa, samo bi se pop.šali po nama kao nebrojeno puta do sada. Još bi ih o našem trošku vratili u Prištinu. Setite se šta je bilo sa Haradinajem kad su ga uhapsili francuzi, pa sa ovim klošarem što je pustio dron što ga uhapsiše ustaše. Pa NIŠTA NIJE BILO!!! Tako bi bilo i sada... NIŠTA!!!

alka

pre 5 godina

Kome vama? rs je samo entitet u BOSNI I HERCEGOVINI, kakve vi veze imate

Mili

pre 5 godina

Uf, sto nam ne padose saka, pa da ih uhapsimo, osudimo i zatvorimo! Vazi.

Nenad

pre 5 godina

Pravilo je da predsednik i premijer nikada ne putuju zajedno zbog moguce nesrece,kako zemlja ne bi bila bez vodjstva....zbog toga se ne treba cuditi....tako je to u svetu, medjutim kod nas je to moguce. Ne razumem samo kako bi smo to mi njih uhapsili?Zar mi svaki avion prinudimo da sleti da bi proverili ko njim leti???Ili je nasa obavestajna sluzba toliko jaka da uvek sve zna?

Pavle

pre 5 godina

Jao majko oni nemaju normalnog pilota a ovamo se busaju i govore kako su nezavisna država.

ali šele

pre 5 godina

vazdušni prostor iznad RS kontroliše država BiH

Hajdi

pre 5 godina

Ne slažem se sa pretpostavkom da je ovo slučajan upad u vazdušni prostor...

Jure

pre 5 godina

Ko kontroliše nebo Bosne? Jel bosanski Srbi, bosanske institucije ili srpske službe nečega.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Штета...? А баш ми остала "неискоришћена", једна..."Зоља"...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija