• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

18.07.2018

14:33

TAČI MINIRAO PREGOVORE! NEĆE KOMPROMIS - TRAŽI SAMO DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!

Politika

TAČI MINIRAO PREGOVORE! NEĆE KOMPROMIS - TRAŽI SAMO DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači izjavio je da je današnji sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu bio najteži i najkraći u poslednjih šest godina. Kako Informer saznaje, upravo je Tači tokom tog razgovora učinio sve kako bi dijalog učinio besmislenim i nemogućim!

Prema našim saznanjima, Tači je tokom razgovora insistirao isključivo na tome da Srbija mora da prizna nezavisno Kosovo odbijajući svaku ideju o kompromisnom rešenju kojim bi, makar delimično, bili zadovoljni i Beograd i Priština.

- Srbija i dalje misli da je Kosovo njen deo i i dalje živi u mentalitetu prošlosti. I sam Vučić treba da shvati da je Kosovo suverena država - kazao je Tači nakon današnjeg sastanka.

Ponašanje Hašima Tačija kratko je prokomentarisao i predsednik Vučić:

- Albanci i Hašim Tači bi želeli da dobiju sve i traže sve za Albance sa Kosova, dok se Beograd trudi da pronađe kompromisno rešenje u kome nijedna strana ne bi bila unižena - rekao je Vučić i dodao:

- Ja se naravno borim za Srbiju i srpsku stranu u kojoj interesi druge strane ne bi bili sasvim zanemareni - rekao je Vučić da pozicija i razgovori nisu laki za bilo koga.

Na pitanjeda li će prihvatiti nezavisnost Kosova, predsednik Vučić je rekao:

- Upravo takav tip razgovora imam na svakodnevnoj bazi - da li ćemo postići kompromis, kakvo bi bilo kompromisno rešenje... Jedino kompromisno rešenje koje nam nude sve kosovske političke strane, pogotovu Hašim Tači i svi ostali, jeste uvek samo priznavanje nezavisne države Kosova. To tako ne funkcioniše - istakao je Vučić.

Očigledno je da Tači i kosovski Albanci imaju snažnu podršku pojednih centara moći na Zapadu čim ovako bahato pokušavaju da miniraju svaki pokušaj da se pronađe kompromisno rešenje na kome Srbija insistira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 5 godina

ma kakav kompromis,..marš svi u njihovu šiptariju a nakon toga zid na kome bi nam i kinezi pozavideli a naročito Tramp.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Тачи и Шиптари желе само РАТ...!! РАТ Србије и НАТО, где је УЋК из "позадине" да очисти Север Косова од Срба....То је њихов план...Под "покровитељством" НАТО БРИГАДА они да остваре политички циљ... - Етнички чистог Косова...! Баш као што су то направили Хрвати... То је њихов ЈЕДИНИ политички циљ...А ови преговори у Бриселу...Глума и замајавање....!

Boža

pre 5 godina

Samo što nismo, uh, što nereče pre, da se ne muči jadničak toliko.

Maja

pre 5 godina

Ma kako da ne!!Jel zaista mislio da ce Srbija na to pristati??!!

kaca

pre 5 godina

Ocekivalo se da problem potekne od Tacija,jer oni insistiraju na priznavanju Kosova a ne traze resenje koje je prihvatljivo za obe strane.

Tamara

pre 5 godina

Ocekuje se da Albanska strana pravi problem jer oni hoce iskljucivo da zadovolje svoju stranu a tako se ne nalazi komprmisno resenje.

Jovana

pre 5 godina

Taci vodi jednu neodgovornu politiku i iznosi nepromisljene stavove i zahteve.

Taki

pre 5 godina

To što je Tači zamislio nije ostvarivo. Treba da se pomiri sa činjenicom da Srbija neće pokleknuti pritiscima i priznati Kosovo.

zeljka

pre 5 godina

većina građana srbije koji imaju lični stav o kosovu bi rekli-Očigledno je da Tači i kosovski Albanci sa vučićem, imaju snažnu podršku pojednih centara moći na Zapadu čim ovako bahato pokušavaju da miniraju svaki pokušaj da se pronađe kompromisno rešenje na kome Srbija insistira.-kobajagi

KOCTA

pre 5 godina

ЈЕДАН САВЕТ НИ ПЕДАЉ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ ИМ НЕ ТРЕБА ДАТИ

Mika

pre 5 godina

Od Tačija se i podrazumeva da on zahteva samo ultimatum.

arsa

pre 5 godina

Ovaj problem sa Kosovom moze da se resi iskljucivo samo na jedan nacin a to je strpljenjem, i cvrstim stavom o jedinstvenoj Srbiji.Evidentne su promene u odnosu snaga u svetu i nase vreme tek dolazi i doci ce mnogo brze nego sto neki misle.Dokaz za to je ponasanje siptara i njihovih mentora koji nas, ne bez razloga silom teraju da na precac priznamo Kosovo.Jos jedna stvar nam ide u prilog,-siptara na Kosovu je iz godine u godinu sve manje a srba sve vise (visok natalitet i povratak raseljenih).Inace mislim da je Kacanik jedno prelepo mesto i sigurno sveta srpska zemlja kao i svaki grumen zemlje na Kosovu i nasoj prelepoj Srbiji.Cuvajmo nasu Srbiju.

Zoran

pre 5 godina

Trebalo bi vise da se ukljuce zapadne zemlje, jer je ocigledno da Pristina minira pregovore.

Kralj

pre 5 godina

Tači je jasno rekao da se granice Republike Kosova jako dobro zanaju i da neće srbi dobit niti jedan metar svete albanske zmelje pa nisu mogli sa svom silom JNA i genocidom da ga uzmu a sad bi da im neko DA e srpske pameti poniženja i jada i kukanja, ljudi moji?

Luna

pre 5 godina

Ponosna sam na naseg predsednika koji dostojanstveno cuva mir i bori za ono sto nam pripada bez obzira na pritisak Tacija koji ocigledno gleda samo svoju stranu!

Sanja

pre 5 godina

Nista novo nismo mogli ocekivati od TacijaPoznati scenario kojim upravlja zapad.

marko

pre 5 godina

NEMA TU KOMPROMISA NIKAKVOG NIKAD TO JE TERORISTA OBICNI ONI SU DOBILI DRZAVU OD NATO PAKTA I NECE PRIZNATI VISE NIKAD DA ZIVE U SRBIJI.A SRBIJA I M JE VEC DALA PASOSE PRIZNALA BROJ I GRANICU.DRUGIM RECIMA NEMA DOLE SRBIMA ZIVOTA POD TIM ZAKONIMA POSTO SRBIJA NEMA SNAGE I MOCI DA VRATI I ZELJE TERITORIJ SAMA ILI S ODKB NAJBOLJE JE ZA SRBE ISELJAVAJTE SVI JER ZIVETI KAO ROB I PAS NIJE ZIVOT

Svetlana

pre 5 godina

Vučić bi sada oberučeke prihvatio podelu Kosova. Samo "Kosovarima" to sada ne pada ni na pamet. A kako i zašto smo došli u takvu, nemoguću situaciju i ko nas je do toga doveo.....eeee....o tome bi se zaista dalo diskutovati!

zlata

pre 5 godina

Zna se ,ti nepismeni i neobavesteni čovečuljku,ko nas je dotle doveo! Bivša vlast,Tadić,Jeremić(Pozderac) --a Vuĉić pokušava da izvuče koliko god moźe za Srbiju!!!

Petar Pan123

pre 5 godina

Vucic nikad nece priznati nezavisno Kosovo! Do kompromisa mora da dodje, ne moze se jedan starna ponizavati!

kornjacarade

pre 5 godina

tači kriminalac sebi za pravo puno daje puno traži ali od te ljubavi nema ništa

Petar Pan123

pre 5 godina

Samo neka on minira, a mi cemo posteno i polako...Pa da vidi svet ko pravi probleme!!!

Dragana

pre 5 godina

Dok Pristina ne promeni svoje ponasanje ne moze se ni ocekivati napredak!

Puzdra

pre 5 godina

"Jedino kompromisno rešenje koje nam nude sve kosovske političke strane, pogotovu Hašim Tači i svi ostali, jeste uvek samo priznavanje nezavisne države Kosova". Pa šta mu fali kad je kompromisno? Zar nisi i sam tražio bilo kakav kompromis?

Laki

pre 5 godina

Do juče kolješ ljude i teraš ih da odu sa vekovnih ognjišta, a sad obučeš sako i samo tražiš jednu stvar... Nemaš ti prava na to.

vlada 001

pre 5 godina

svima je jasno da pristina nije za konpromis i da hoce da prekine dialog

Nikola

pre 5 godina

Tači ne želi da sluša i da pregovara zato i kuka da je loš sastanak, a ustvari on je napravio sastanak lošim.

hana

pre 5 godina

Nas ne zanima sta on traži nije to privatno gledaju se interesi grdjana na Kosovu..

nikola

pre 5 godina

Do priznavanja Kosova nece doci ,ne znam sta Taci zamislja

Marko

pre 5 godina

Nikada Srbija neće priznati Kosovo.Tači je sitan provokator.

Miloš

pre 5 godina

Tači samo sluša šta mu mentori kažu, veliki je pritisak zapada da Kosovo postane nezavisno! Treba da ih je sramota!

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Taqči treba da zna da taj film nece moći da gleda.Nema od tiog posla ništa.Uskoro dolazi vreme da ce Albanci sami odustati od Kosova.

maca

pre 5 godina

Evo samo kratko,nece moci onako kako je on to zamislio.

Alhemičar

pre 5 godina

Kosovo i Metohija nikada neće biti samostalna država . već južna srpska pokrajina.

Dača

pre 5 godina

Možeš da čekaš koliko hoćeš ali državu nećeš imati .

rd

pre 5 godina

Taci moze samo da sanja priznanje KiM, to se nikada nece desiti!

Snezana

pre 5 godina

Ma more DOSTA VISE! Mars u vasu drzavu Albaniju bagro jedna

kika

pre 5 godina

Nadam se da cemo uspeti da se izborimo za neko kompromisno resenje,jer se mnogo kosovske vlasti arogantno ponasaju kao da su sigurne u sebe sto se tice Kosova

tigar

pre 5 godina

Skim pregovaraš,nema pregovora sa teroristima Vučiću?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija