• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

23.07.2018

19:08

NOVI RAT U TAJKUNSKO-DESNIČARSKOJ OPOZICIJI Cirkus u opoziciji,  Jeremić bi da smeni Đilasa!

Politika

NOVI RAT U TAJKUNSKO-DESNIČARSKOJ OPOZICIJI Cirkus u opoziciji, Jeremić bi da smeni Đilasa!

Podeli vest

Uprkos dogovoru da se budući predsednik Saveza za Srbiju Dragana Đilasa menja po azbučnom redu, NATO Vuk Jeremić se predomislio i sada on želi da bude glavni

Propali lideri i liderčići srpske opozicije ne mogu da sastave ni dan a da se međusobno politički ne zakrve i ne posvađaju!

Iako Savez za Srbiju Dragana Đilasa još nije ni formiran, lider Narodne stranke Vuk Jeremić po svaku cenu želi da smeni tajkuna i nametne se za neprikosnovenog šefa. Uprkos tome što je dogovor lidera partija uoči formiranja saveza bio da se njegovi predsednici rotiraju po azbučnom redu, Jeremiću su porasli apetiti, pa se predomislio i sada se nameće za prvog i jedinog šefa!

Nezajažljiv u ambicijama
Jeremić je poznat po visokim ambicijama lišenim realnog pokrića. Nije nikakav unikatni politički lider, već gubitnik. Sumnjam da može da šefuje Đilasu
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Zaboravio dil

Jeremić je u intervjuu "Blicu", na konkretno pitanje novinarke ko će biti lider ove koalicije, između redova preporučio svoju stranku.

- Narodna stranka je, kada govorimo o stranačkoj infrastrukturi, možda u nešto povoljnijoj situaciji od drugih, ali ravnopravnost u odlučivanju će biti jedan od najvažnijih principa funkcionisanja u Savezu - istakao je Jeremić, koji je tako "zaboravio" prethodni dogovor da lider saveza bude sindikalac Željko Veselinović.

Haradinaj: Jeremićevo pismo nam je obezbedilo nezavisnost
Tanjug

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj pohvalio se juče da je legalnost kosovskoj nezavisnosti dalo mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu koje su svojevremeno tražili Vuk Jeremić i Boris Tadić! Reč je Tadićevom i Jeremićevom pismu kojim su 2010. godine tražili mišljenje ovog suda da li je samoproglašena nezavisnost Kosova kršenje međunarodnog prava. Dobili su dogovor da to "nije protiv međunarodnog prava". Ovakvim štetnim potezom oni su bukvalno zapečatili kosovsku nezavisnost, na čemu im priznanje odaje i sam Hardinaj!- Pre osam godina MSP je dao legalnost našem pravu na državu. MSP je ocenio da su naši istorijski napori bili pravedni. Odluka MSP otvorila je put izgradnji Kosova kao moderne države koja teži ka evroatlantskim integracijama - pohvalio je Hardinaj.

I dok se niko iz Saveza za Srbiju nije oglašavao ovim povodom, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je Jeremić poznat kao čovek nezajažljivih apetita.

čekajtebre!

NEBOJŠA KRSTIĆ

MARKETINŠKI STRUČNJAK

Pitanje je da li je u Srbiji ostala još neka budala koja nije sebe proglasila za opozicionog lidera.

- Jeremić je poznat po velikim ambicijama bez realnog pokrića. On nije unikatni politički lider, već gubitnik. Doduše, jeste bogat i bahat, ali sumnjam da može da šefuje Đilasu. Uostalom, u odsustvu Saše Jankovića, svima njima šefuje izvesni sindikalni lider Veselinović. Od tog posla, čak i uz "moćnu" infrastrukturu Vuka Jeremića, nema ništa - smatra Stanković.

Narod ih neće

I potpredsednik SNS Milenko Jovanov ističe da su svađe i podmetačine u opoziciji sasvim očekivane.

mojugao

BORIS TADIĆ

PREDSEDNIK SDS

Formiranjem Saveza za Srbiju, u nagoveštenom sastavu i s najavljenim principima, ujediniće se samo antievropska konzervativna opozicija, dok će proevropska i građanska ostati razjedinjena i oslabljena.

- Da su mogli zajedno, ne bi zbog svađa jedan po jedan izlazili iz DS. Zato zaista tragikomično deluje kad se opet skupljaju na gomilu, a očima ne mogu da se gledaju. Građanima nude kao nešto novo, a to je organizacija istih onih ljudi koji su Srbiju kao funkcioneri DS doterali na korak od bankrotstva i koji su se obogatili dok je država propadala. Stvarno potcenjuju građane - podvlači Jovanov.

Komentarišući najavljeno ujedinjenje opozicije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na drugoj strani kaže da će desničarsko-tajkunski savez pokazati šta može na predstojećim lokalnim izborima.

Ko je u Savezu za Srbiju
* Dragan Đilas
* Demokratska stranka Zorana Lutovca
* Dveri Boška Obradovića
* Levica Srbije Borka Stefanovića
* Pokret za preokret Janka Veselinovića
* Sindikat "Sloga" Željka Veselinovića
* Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića

- Samo im sitnica nedostaje, mora narod da glasa za nekoga od njih. Oni uvek znaju kad su izbori. Za njih su uvek laki, a mogu da budu laki samo za one koji na njima gube. Ne vidim razlog za prevremene parlamentarne izbore, ali ako insistiraju, zašto da im ne izađemo u susret? - poručuje je Vučić.

HARADINAJ SE ZAHVALIO JEREMIĆU: Presuda MSP dala legalnost državnosti Kosova!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija