• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.08.2018

18:20

HRVATSKA NEMA SNAGE DA SE SUOČI SA ISTORIJSKIM ČINJENICAMA! Stefanović: Vučić kriv što štiti svoj narod?!

Politika

HRVATSKA NEMA SNAGE DA SE SUOČI SA ISTORIJSKIM ČINJENICAMA! Stefanović: Vučić kriv što štiti svoj narod?!

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović ocenio je danas da Hrvatska i njeno državno rukovodstvo još nemaju snage da se suoče sa istorijskim činjenicama, a da je nejasno zašta je kriv Aleksandar Vučić, sem što kao predsednik štiti svoj narod

Stefanović je u saopštenju ukazao da je Hrvatska nespremna da se suoči sa istorisjkim činjenicama poput one da su bili deo nacističkog pakta u Drugom svetskom ratu i da su bili jedina nacistička tvorevina u svetu koja je imala posebne logore smrti za decu.

- Nespremnost da se osudi nacistički režim poglavnika Pavelića i stalno relativizovanje i umanjivanje broja žrtava srpskog naroda koji je živeo u tzv. NDH, potvrđuju da hrvatsko rukovodstvo ima da pređe još dug put da bi istinski prihvatilo evropske i civilizacijske vrednosti i umelo da pogne glave pred ubijenima u Jasenovcu, Sisku, Gradišci i još mnogim drugim mestima - rekao je Stefanović, saopštila je SNS.

On je istakao da je posebno neshvatljiva proslava ubijanja 2 000 državljana Hrvatske, koji su stradali tokom akcije "Oluja" jer su bili Srbi i etničko čišćenje 250.000 Srba te 1995. godine.

Prema rečima Stefanovića, ovakvo ponašanje vlasti Hrvatske šalje jasnu poruku da u toj zemlji Srbi nisu dobrodošli, da će zločini počinjeni nad njima zauvek ostati neistraženi, a da o povratku na svoja ognjišta proterani Krajišnici mogu samo da sanjaju.

- Na kraju ostaje nejasno za šta je kriv Aleksandar Vučić? Kriv jer ima dužnost kao predsednik Srbije da štiti svoj narod, ma gde živeo? Kriv zbog poruke da se ovakvi zločini nad Srbima više nigde neće tolerisati? Kriv zbog toga što sme da traži pravdu za ljude koji su stradali od noževa i maljeva, ali i one na traktorima, pobijene bombardovanjem na Petrovačkoj cesti? - zapitao je Stefanović.

On dodaje da je verovatno nekima iz Hrvatske bilo lepše dok se ta pitanja nisu postavljala i dok su srpski predsednici išli u goste na letovanja i prijatne razgovore o plažama i vinu.

- Srpskom narodu svakako nije. Dužnost predsednika Srbije je da se bori i za život, i za čast svog naroda, a ko imalo poznaje Aleksandra Vučića dobro zna da mu je ta borba važnija od svega drugog - zaključio je Stefanović.

HRVATI HOĆE DA ZABRANE VUČIĆU ULAZAK U "LIJEPU NJIHOVU"! Histerišu i kukaju jer im je REKAO ISTINU U LICE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tina

pre 5 godina

Neka predsednik nastavi borbu, Srbi van drzave i u Srbiji su uz njega.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija