• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

05.08.2018

21:13

(FOTO) INFORMER U BAZI ROSU NA KIM! Borna vozila i specijalci u južnoj Mitrovici, građani u strahu od mogućeg upada na sever!

Politika

(FOTO) INFORMER U BAZI ROSU NA KIM! Borna vozila i specijalci u južnoj Mitrovici, građani u strahu od mogućeg upada na sever!

Podeli vest

Specijalci ROSU i pripadnici jedinice FIT stacionirali su se u bazi Belvedere u južnoj Mitrovici, u selu Svinjare, i to samo nekoliko sati nakon što se KFOR povukao sa brane Gazivode u Zubinom Potoku. Kosovskometohijski Srbi uznemirili su se zbog ove informacije jer su se plašli da će ROSU upasti na sever i zauzeti ključne institucije

Informer je posetio bazu Belvedere, koja se nalazi na pet kilometara od severne Kosovske Mitrovice, i tamo smo zatekli dvadesetak bornih vozila i policijskih marica. To su ista ona vozila kojima su specijalci ROSU upali u severnu Mitrovicu kada su hapsili direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića.

A. Grbović

Do baze se stiže uskim putem koji se proteže ispod nadvožnjaka i tunela. Na tom putu nismo zatekli nijedan znak koji pokazuje pravac ka bazi Belvederi.

Baza je opasana bodljikavom žicom visokom dva ipo metra a od troje ulaznih vrata, samo su jedna bila otvorena. U stražarnoj kućici na kapiji sedeo je jedan pripadnik policije koji nam nije dozvolio da uđemo dublje u bazu. Sem njega, nismo primetili nijednog pripadnika policije.

A. Grbović

Zamenik direktora KP za sever KIM Besim Hoti kazao je za Informer da "se ne dešava ništa što bi moglo da ugrozi bilo čiju bezbednost."

- Ovo je običan dan, bez ikakvih aktivnosti koje bi mogle da naruše mir i stabilnost. To je inače njihova baza, oni su tu stacionirani - rekao je Hoti.

Zabrinjava činjenica da su se borna vozila ROSU stacionirala u bazi Belvedere samo nekoliko sati nakon što su se pripadnici KFOR-a smanjili broj prisutnih pripadnika pored Gazivoda.

A. Grbović

- Izgleda da je KFOR bio izvidnica i sada ROSU može da upadne i zauzme Gazivode i hidrocentralu. Zato su pripadnici KFOR-a pretresali prostorije brane i Gazivode držali pod blokadom - kaže Dimitrije J. iz Zubinog Potoka. 

A. Grbović

U petak uveče pripadnici KFOR-a blokirali su sve putne pravce koji vode ka brani Gazivode u Zubinom Potoku. Tokom noći oni su pretresli sve prostorije brane a građanima i novinarima bilo je zabranjeno da priđu hidrocentrali. Brana je odblokirana u subotu oko podne ali su pripadnici KFOR-a nastavili da patroliraju pored hidrocentrale. Tokom petka i subote helikopteri KFOR-a nadletali su jezero Gazivode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Katarina Bojic Pavlicic

pre 5 godina

Ne iznenadjuje me ako ih je strah.

srox

pre 5 godina

kakav je to slucaj.. proslava oluje, slanje kfor‘a na gazivode sad rosu u mitrovicu? TENKOVE NA JARINJE!

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija