VUČIĆ: Nikome nećemo dozvoliti da provodi nasilje nad našim narodom, NOVIH OLUJA I BLJESAKA DOK SAM JA PREDSEDNIK NEĆE BITI!

printscreen

21:03 Politika 60

informer.rs | 29. 09. 2018.

VUČIĆ: Nikome nećemo dozvoliti da provodi nasilje nad našim narodom, NOVIH OLUJA I BLJESAKA DOK SAM JA PREDSEDNIK NEĆE BITI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u 21 sat naciji povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji i upada ROSU na sever Kosmeta

- Danas je po treći put na apsolutno neprimeren način ugrožen mir od strane prištinskih vlasti, pokušano je da se od Srbije dobije odgovor koji bi mogli zajedno da iskoriste za satanizaciju naše zemlje. Neki će reći da sam preterao u ovoj oceni. Danas su bez prava i suprotno Briselskom i sporazumu i dogovoru. Oni su pokušali da pokažu da ih taj sporazum ne obavezuje. Svi naoružani dugim cevima zauzeli su pristupne saobraćajnice, brutalno maltretirali više lica, četiri lica su privodili i zadržavali, a ni za jednu od tih stvari nisu imali razloga. Oni nemaju šta da traže na Kosovu i Metohiji sa dugim cevima - rekao je predsednik Vučić.

- Albanci nemaju šta da traže na severu Kosova. Pogazili su tačku 9. Prvog briselskog sporazuma, Srbi ništa nisu znali, niti su bili obavešteni. Prekršili su sporazum o slobodi kretanja, sporazum iz rezolucije 1244, pregažen je vojno-tehnički sporazum, posebno komandanta KFORA jer je njihov zadatak da čuvaju mir i stabilnost - rekao je Vučić. 

pritnscreen

Kako je predsednik dodao, u akciji je učestvovalo između 110 i 130 pripdanika specijalnih jedinica. 

- Svi su bili naoružani duguim cevima, zauzeli su sve pristupne saobreaćajnice, sve objekte duž jezera Gazivote, brutalno maltertirali više lica, priveli i zadržali četiri osobe. Bez ikakvog prava. Oni nemaju šta da traže na severu KiM sa dugim cevima - istakao je Vučić.

Vučić zamolio Srbe da napuste barikade kod Gazivoda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras Srbe sa KiM da budu mirni i zamolio Srbe iz Zubinog potoka i Kosovske Mitrovice da napuste barikade, i da se vrate kućama.


- Molim ih, nemam prava da zahtevam, da to učine i da i ubuduće uvek pitaju svoju državu Srbiju, da razgovaraju sa nama i da se ponašamo dostojanstveno, ozbiljno i odgovorno - rekao je večeras Vučić.

 Kako je dodao,  sastav pripadnika u ovom oružanom banditskom pokušaju je bio etnički čist - u akciji su učestvovali samo Albanci.   

- Pitanje je trenutka kada ovakve stvari radite kada će neko da strada! Šta ćemo onda? Videli smo da srpska suza nema roditelja i da moramo sami o sebi da brinemo. Naš narod nema na koga da se osloni, osim na sebe i svoju državu! Reakcija EU je takva da je najradije ne bih komentarisao! Pozvali su nas da se uzdržimo - od čega da se uzdržimo? To je moje pitanje za sve u EU! Čime smo uvredili Albance i šta smo im uradili? Od čega da se uzdržimo, kažite mi gospodo iz Brisela! Ili bi trebalo vi da se uzdržite makar od licemerja ako možete! - naveo je predsednik.

pritnscreen

-  Je l' Albanci imaju da nam kažu nešto drugo osim da nam prete ratom? Ja ne zovem Srbe da se ujedine protiv Albanaca, zovem ih da se ujedinimo u borbi za istinu. Još tri puta ako se ovako nešto ponovi, to više ni neće biti vest. Ni za Srbe sa severa Kosova više neće biti vest. Brutalno su lagali da nikoga nisu zadržavali i privodili - istakao je Vučić. 

- Postavilo se pitanje zašto nisam išao u Njujork da se sastanem sa Hašimom Tačijem. O čemu da razgovaramo? Je l' Albanci imaju da nam kažu nešto drugo osim da nam prete ratom? Ja ne zovem Srbe da se ujedine protiv Albanaca, zovem ih da se ujedinimo u borbi za istinu. Još tri puta ako se ovako nešto ponovi, to više ni neće biti vest. Ni za Srbe sa severa Kosova više neće biti vest. Brutalno su lagali da nikoga nisu zadržavali i privodili - istakao je Vučić.

Gazivode nisu lepota od Boga, nego od Srba

 - Jeste li čuli nekad da neki predsednik ide na kafu s dugim cevima, komentarisao je večeras predsednik Aleksandar Vučić izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome kako je išao na izlet na jezero Gazivode.

- Potpuno je, kao, normalno da je predsednik otišao na kafu, prošetao, paradirao malo...skupa ta kafa, jeste čuli da tako ide neki predsednik na kafu? - zapitao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji. A, kako je primetio, i "impresije" koje je Tači preneo, pogrešne su i, kako je napomenuo, neko bi morao Tačiju da skrene pažnju.

- On je rekao da je uživao u lepoti koja je dar od Boga, ali treba da zna da je jezero veštačko, da ga lepotom nije obdario Bog, nego čovek i da je taj čovek Srbin, jer to su veštačko jezero napravili Srbi - naveo je Vučić.

VUĆIĆ NAREDIO! Vojska Srbije u stanju NAJVIŠE BORBENE GOTOVOSTI

printscreen

Predsednik Vučić izjavio je da se danas videlo da srpski narod nema na koga da se osloni osim na sebe i svoju državu i upitao EU od čega to Srbi više treba da se uzdrže.

- Danas se videlo da srpska suza nema roditelja, da moramo sami o sebi da brinemo, da naš narod nema na koga da se osloni, osim na sebe i svoju srpsku državu - rekao je Vučić i dodao da je rekacija EU takva da je radije ne bi komentarisao.

- Pozvali su na uzdržanost sve strane. Od čega da se uzdržimo - je moje pitanje za EU. Molim Mogerini, Kocijančić...sve, da mi kažu od čega da se uzdržimo, šta smo uradili? Otvorio sam fabriku u Nišu, radovali smo se našim ekonomskim uspesima - rekao je Vučić.

(UŽIVO) DRAMA NA KiM! Srbi podigli barikade kod Zubinog Potoka, specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova, VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI U 21h!

Vučić je dodao da ćemo neku formu razgovora morati da imamo, pa i sa ovakvim provokatorima, a zbog srpskog naroda, ali da to treba ostaviti rukovodstvu Srbije, ukazavši da je poverenje zbog svih prevara izgubljeno. 

- Srbija je i danas reagovala odmereno, mirno i staloženo, ali je jasno upozorila sve da neće tolerisati nasilje nad Srbima na KiM. Dok sam ja predsednik novih Oluja i Bljesaka neće biti! Želimo da se bavimo četvrtom industrijskom revolucijom, razvojem ekonomije, ali nećemo dozvoliti nikome da vrši nasilje nad našim narodom gazeći sve sporazume - istakao je Vučić.

Đilas Jeremić i Trajković  žele "zamrznuti konflikt" kao rešenje

- Ne mogu više o njima da govorim, oni nisu važni, znamo da oni ne žele da dođe do dogovora, ali mi moramo doći do rešenja! Suština je da smo u teškoj poziciji, saterani smo u ćošak, ali moramo se boriti, uostalom stvari u Srbiji nikada nisu bile lake - rekao je predsednik.

Čuvaćemo mir, gotovo po svaku cenu, istakao je predsednik Vučić.

 - Uvek ćemo se dijalogom i razumom boriti protiv bezumlja i namere da se nasiljem i dugim cevima uređuju sadašnjost i u budućnost. Duge cevi nas ne vode u budućnosti. Molim ih da ne dolaze sa dugim cevima i da ne ispituju strpljenje srpskog naroda i srpske države - podvukao je predsednik Srbije.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SRBIMA NA BARIKADI U ZUBINOM POTOKU: Molim vas braćo idite kući svojim porodicama!

O spuštanju borbene gotovosti - nakon procene i konsultacija

Odluku o spuštanju borbene gotovosti oružanih snaga doneću nakon procene i u dogovoru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Kad donesem odluku o strepenu borbene gotovosti Vojske Srbije javnost će biti obaveštena. To je suvereno pravo predsednika Republike - rekao je Vučić novinarima.

- Nikoga ne ugrožavamo. I danas vidimo koliko vojska može da bude odvraćajući faktor u prevenciji bilo kakvih sukoba - zaključio je predsednik Vučić.Simon

29.09.2018. 21:14

Klasicna siptarska provokacija, samo to i znaju nista vise. Predsednik ce doneti najbolju odluku sta preuzeti po tom pitanju.


Goran

29.09.2018. 21:18

Baš tako, kako predsednik upravo govori! Od čega više Srbija da se uzdrži!


Srbin

29.09.2018. 21:23

Samo blebece u prazno kao i uvjek, nikad nista konkretno niti umije niti smije da zastiti scoj narod i ovu napacenu srpsku drzavu.


Nadja

29.09.2018. 21:30

Albanski brutalizam ponovo dolazi do izrazaja. Konstantno deluju suprotno od onoga sto govore. Pregovori za njih nemaju nikakvu vrednost.


rada

29.09.2018. 21:34

Ovo danas je bila demonstracija sile od strane Tačija


Ime

29.09.2018. 21:38

Ovaj spisak "radova" protiv Srba na Kim koji upravo čita Vučić je trebalo da se iznese u UN !!!! Ovako...mi to čitamo sami sebi.


Mina

29.09.2018. 21:38

Siptari nema vise vasih igara, ne isprobavajte vise nase strpljenje.


Zoka

29.09.2018. 21:39

Albanci su pogazili sve,oni su dokazali da su zlikovci i teroristi...bili i biće...
Jana

29.09.2018. 21:43

Oni ne prestaju sa provokacijama,ali mi zato moramo biti bistre glave i ne nasesti.


Milos

29.09.2018. 21:44

Они немају шта да траже на северу Косова са дугим цевима


Mara

29.09.2018. 21:45

Albanci nemaju sta da traze dokazali su se danas u svemu sa tim ponasanjem


ceca

29.09.2018. 21:49

mi smo uvek za mir,za dogovor,a oni uvek i iznova provociraju,terorišu nedužni srpski narod


Biba

29.09.2018. 21:51

Uz odlucnu ruku predsednika i odgovornu politiku koju vodi Srbija ce pronaci resenje. Nece dozvoliti da je opet kinjeDada

29.09.2018. 21:56

Očigledno je da smo sami i nemamo na koga da se oslonimo, ali to nas neće slomiti! Nećemo dozvoliti da nas ovi gnusni postupci skrenu sa našeg puta ka boljoj i svetlijoj budućnosti, borićemo se i dalje za svoje!


Milasin

29.09.2018. 21:58

Srbija je uvek bila za mir,sada se vidi ko želi rat....Vučić i Srbija neće to dozvoliticilet88

29.09.2018. 22:12

Stanje je bilo napeto, normalno je da svako brani svoje,i da neće dozvoliti upade.


Milica

29.09.2018. 22:26

Smatram da je ovo adekvatna reakcija predsednika. Ne treba im dozvoliti da terorisu nas narod.moma

29.09.2018. 22:28

Medjunarodna zajednica,EU i SAD moraju odmah reagovati.


srdjan

29.09.2018. 22:38

pa vidimo svi nismo slepi i gluvi jasu nas gde god stignu ugnjetavaju sutiraju dosta lazi i demagogije resenje s-300 i ofanzivne rakete do 1000 km koliko god da kosta e to je patriotizam a ne mmf korporacije su vazne .....Milan

30.09.2018. 00:02

Ni oluja ni bljesak, TORNADO da se napravi i ocisti sva srpska teritorija od sljama koji zagadjuje nase vekovno ognjoste. Srbija SRBIMARon

30.09.2018. 01:07

Treba im staviti do znanja da vise ne smeju ni da pomisle da dolaze naoruzani na sever i vrse teror.


Lila

30.09.2018. 01:58

Srbiji prioritet svih prioriteta treba da bude zastita bezbednosti Srba i njihove imovine na KiM.


Pele

30.09.2018. 02:37

Hašim Tači pokazuje svu nesposobnost da uništava narod i državu,da radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati.


Desa

30.09.2018. 03:08

Ne nasedamo na provokacije da bi trebali od neceg ds se susdrzimo.Osim sto se borimo za svoj narod i mir.Anna

30.09.2018. 07:52

Tipicno za siptare, sta oni drugo i umeju. Predsednik je postao imun na njih.


Anna

30.09.2018. 07:54

Ni vikinzi nisu bili toliko ratoborni kao sto su siptari.


Tanja

30.09.2018. 08:15

Ispravna odluka predsednika Vucica, Srbija ce uvek i svuda gde god se oni nalazili stititi svim sredstvima svoj Srpski narod.


Petar

30.09.2018. 08:20

To i ja mislim. Ne verujem da će Vučić ikad više dozvoliti da se Albanci ovako bahato ponašaju!


Anđa

30.09.2018. 08:41

Nikako ih ne sme biti! Ovo što se desilo treba najstrože osuditi. I ne dozvoliti da se opet ponovi!


Olja

30.09.2018. 08:43

Naš je narod nama najbitniji! Sve dok su njihova sloboda i mir ugroženi, ne možemo biti mirni! Sramota neka bude Međunarodne institucije, koje su dozvolile ovako nešto!!!


Dragan

30.09.2018. 09:35

Gospodine Vucicu dosta nam je vase prepricavanje nego sta konkretno ce te uraditi za ovaj narod na Kosovo !Ljuba

30.09.2018. 10:25

Bravo za ovakve reci! Nasem narodu na Kosovu to mnogo znaci...


xoxes

30.09.2018. 10:25

Vlada Srbije je jos jednom pokazala da je spremna odmah da odgovori na napade siptara,i to je za svaku pohvalu.


Nina

30.09.2018. 11:54

Predsednik brine o svom narodu i želi im sve najbolje.


Goga

30.09.2018. 11:56

Tako jedan pravi predsednik govori i to što govori sprovodi u delo.mara

30.09.2018. 12:25

a gde su sada braca Rusi i Kinezi, sta radi ova drzava kad jos nije nasla saveznike, oni su saveznici da bi zastitili samo svoje interese, mi smo kao usput, pa hajmo i mi onda kod amerikanaca, ja sam za
nikolic

30.09.2018. 12:28

Dijalogom i razumom pokusava da se bori protiv ovih kriminalaca
Marko

30.09.2018. 14:12

Predsednik Vucic ce dati sve od sebe da na miran nacin zastiti Srbiju i njene gradjane


selena

30.09.2018. 14:14

Predsednik je uvek stitio svoje gradjane i stitice ih i to na miran nacin


Mika

30.09.2018. 14:20

Srbija ce biti zasticena uz ovakvog predsednika!Nadam se da ce uspeti da se ocuva mir!


Marijana

30.09.2018. 14:40

Srbi na Kosovu moraju biti zaštićeni. Imaju svaku podršku od nas.


Marijana

30.09.2018. 14:42

Predsednik Alekdandar Vučić ce doneti najbolju odluku po tom pitanju. Da se ne naseda na albanske provokacije.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.