• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2018

09:38

DAČIĆ O UPADU ROSU NA GAZIVODE: EU se ponaša kao vrhovni savet sa Tibeta - PA NIJE TAČI NEKI TURISTA!

Politika

DAČIĆ O UPADU ROSU NA GAZIVODE: EU se ponaša kao vrhovni savet sa Tibeta - PA NIJE TAČI NEKI TURISTA!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je upad ROSU na Gazivode provokacija, kao i jasno kršenje Briselskog sporazuma na koje i dalje nema reakcije međunarodne zajednice

 

- Ne verujem da se u Tačiju probudio turistički duh da obiđe Gazivode, to je provokacija, odnosno kontinuitet postupaka koji su se dešavali u prethodnim mesecima, a koji ruše ionako tešku stečenu stabilnost na KiM - rekao je Dačić za Prva tv.

Da se radi o jasnom kršenju Briselskog sporazuma, objašnjava Dačić, podsetio je na period potpisivanja Briselskog sporazuma kada je Ketrin Ešton organizovala sastanak u NATO tokom kojeg je bilo dogovoreno da nikakve bezbednosne snage Kosova ne mogu da dođu na sever Kosova dok se ne ispune dva uslova.

Kaže da je on lično prisustvovao tom sastanku i da je to garantovao generalni sekretar NATO, a da su sastanku prisustvovali i predsednik Srbije Alekandar Vučić i predsednik privremenih kosovskih institiucija Hašim Tači.

- Prvi uslov je da bude obavešten KFOR, a drugi da se o tome obaveste i saglase predsednici srpskih opština - precizirao je Dačić i dodao da za upad ROSU na Gazivode ne zna da li je KFOR obavešten, jer se sa njihove strane samo javljaju "izvinjenja, propusti i naknadne reakcije", kao i da na to pitanje juče nisu ni odgovorili.

- S druge strane EU se nije ni trudila da učestvuje u rešavanju ovog problema, kao što je predsednik Vučić rekao da nije mogao da ih dobije. Samo znam da srpske opstine nisu obaveštene o dolasku ROSU, niti je neko od njih tražio saglasnost - podvukao je Dačić.

Istakao je da se EU "oglasila kao neki vrhovni savet sa Tibeta" i govorila o tome da sve strane budu mirne.

- Ja ništa ni ne očekujem od EU, ja sam to Vučiću 100 puta rekao, da ne treba računati na to da će se oni truditi da budu objektivni, ne samo EU, nego cela međunarodna zajednica - istakao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, situacija se dosta promenila jer sada svi u svetu shvataju da je prištinska strana onaj deo koji stalno pravi probleme ali, ističe, i dalje nema negativnih reakcija i nema pritiska na tu stranu da se pridržava dogovora.

- To je iritirajuće - zaključio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ceca bojic

pre 5 godina

Dacic je genijalac,sve svima kaze onako kako i mi obicni smrtnici mislimo i kako bismo i mi rekli.Ma kakav diplomatski recnik,to je zamazivanje!Bravo Dacicu za sve sto si uradio!

ALBANIJA

pre 5 godina

Nije mogao Slobo da izbije na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero!

slađa

pre 5 godina

U pravu je Dačić Tači nije neki turista, ali je postao politički nudista. Teroristi koji čine vlast u Prištini za "Tibetance" u EU predstavljaju ogroman problem. Važno je da Srbi na KiM budu zaštićeni dok se ova situacija ne reši.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija