• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2018

10:29

UBEDLJIVA POBEDA ŽELJKE CVIJANOVIĆ U TRCI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE!

Politika

UBEDLJIVA POBEDA ŽELJKE CVIJANOVIĆ U TRCI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE!

Podeli vest

Prema prvim preliminarnim rezultatima izbora u BiH, kandidatkinja SNSD-a i aktuelna premijerka RS Željka Cvijanović ubedljivo vodi u trci za predsednicu Republike Srpske

 

Centralna izborna komisija (CIK) BiH do sada je obradila 1.260.597 glasačkih listića na kojima su građani Republike Srpske glasati za izbor novog predsednika Srpske.

Od ukupno 2.240 biračkih mesta obrađeno je 1.760, a prema prvim preliminarnim podacima u izbornoj utrci za predsednicu RS-a vodi kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović sa osvojenih 234.912 glasova (47,67 posto).

Iza nje nalazi se kandidat Saveza za pobjedu Vukota Govedarica koji je usvojio 210.066 glasova (42,63 posto).

U trci za potpredsednika RS iz reda bošnjačkog naroda, sa osvojenih 13.130 glasova, vodi kandidat SDA Ramiz Salkić, a iza njega je nezavisni kandidat Ćamil Duraković sa osvjenih 6.151 glasova.

Što se tiče pozicija potpredsednika RS iz reda hrvatskog naroda, prema preliminarnim rezultatima u vodstvu je Josip Jerković iz koalicije okupljene oko HDZ-a BiH. On je osvojio 1.637 glasova, a sledi ga nezavisni kandidat Slavko Sekulić sa 888 osvojenih glasova, preneo je portal Klix.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17