• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas.com

08.10.2018

12:01

FATA JE FATA, AL' DVAPUT JE DVAPUT! Lazanski objasnio zašto su Bošnjaci u BiH glasali za Hrvata Komšića i zašto će RS biti jača nego ranije!

Politika

FATA JE FATA, AL' DVAPUT JE DVAPUT! Lazanski objasnio zašto su Bošnjaci u BiH glasali za Hrvata Komšića i zašto će RS biti jača nego ranije!

Podeli vest

Izbori u BiH su gotovi, a na osnovu rezultata pristiglih sa 85 odsto glasačkih mesta više je nego jasno da je Milorad Dodik odneo ubedljivu pobedu! U trci za bošnjačkog člana Predsedništva BiH najviše glasova osvojio je kandidat SDA Šefik Džaferović i to 37,30 odsto glasova, dok je novi član Predsedništva ispred hrvatskog naroda Željko Komšić, koji je osvojio 51,14 odsto. A evo kako vojno-politički komentator Miroslav Lazanski vidi rezultate izbora u BiH...

 

Na pitanje zašto je bila veća izlaznost u Republici Srpskoj nego u Federaciji Lazanski je rekao sledeće:

- Građani Republike Srpske su shvatili da je ovo trenutak opstanka za Republiku Srpsku, dok oni u Federaciji uvek robuju tim vrstama kompromisa, uostalom, videli ste da su hrvatskog člana Predsedništva izabrali Bošnjaci. Onda to kod naroda (Bošnjaka) izaziva jednu vrstu averzije i, ajde da kažemo, jednu vrstu pasivizacije.

A zašto su Bošnjaci podržali Hrvata, Lazanski objašnjava:

- Bošnjaci su podržali Komšića, i to je drugi put da ga oni biraju, i to je zato što je on uvek bio za Bošnjake, time sad oni imaju u predsedništvu BiH dva člana, imaju svog, Bošnjačkog, i Hrvata koji navija za Bošnjake. Uvek je bolje imati dva komada. Kažu "Fata je Fata, al dvaput je dvaput". To je tipična vrsta ocene zašto je Komšić izabran.

Lazanski je uveren da će Republika Srpska biti jača neko ranije.

- Mislim da će sad srpski interesi i srpski stavovi biti čvrsto branjeni. Neće više moći bošnjačko-hrvatska koalicija da nameće Srbima određena rešenja, a to je dobro za Srbiju, zato što BiH neće priznati Kosovo. Saradnja između Beograda i Banjaluke će biti još jača, i konačno, predsednik Vučić vrlo je energično podržao predsednika Dodika - objasnio je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 5 godina

Komšićeva žena je muslimanka, nije ni to zanemarljivo sa stanovišta muslimana u Bosni

Borac R SRPSKE

pre 5 godina

JESTE MUSLIMANKA ALI MU JE MAJKA SRPKINJA.

milemalivuk

pre 5 godina

Pravda je spora al stize. Zanimljivo je kako se tocak sudbine okrece I polako sve dolazi na svoje. Latinima se sad sve vraca, od vezanja zastava I sveg zla koje su pocinili zajedno sa njihovim cvijecem (balijama) srbima u BiH. Ovo ce Latinima u BiH biti tezak udarac koji ce im ostaviti ogromne posledice al samo ih treba ostaviti nek se jedu izmedju sebe mi smo se od pocetka borili za svoje I hvala dragom Bogu izborili smo se samo trebamo to sacuvati. Ovo je zaista impresivna I od strasno velikog znacaja pobjeda srpskog naroda.

Vns

pre 5 godina

Da Vinča je da Vinča....svako svome jatu.... Dapače...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija