• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. V. - M. D.

12.10.2018

10:17

OZBILJNO UPOZORENJE "TAJMSA": ISIS pravi kalifat na Kosovu!

Politika

OZBILJNO UPOZORENJE "TAJMSA": ISIS pravi kalifat na Kosovu!

Podeli vest

Teroristi ISIS vratili su se na Kosovo i spremni su da naprave kalifat na toj teritoriji za koju bi umrli, tvrdi ugledni britanski list "Tajms"!

Prema navodima britanskih novinara, od 2012. godine čak 348 ljudi otišlo je sa Kosova da se bori u Siriji, a mnogi su se vratili u pokrajinu i još su odani Islamskoj državi. Kao glavni organizator kalifata na Kosovu, tvrdi "Tajms", označen je izvesni Fitim Ljadrovci, koji je ratovao u jedinici najpoznatijeg kosovskog džihadiste Lavdrima Muhadžerija.

Opasna infiltracija

Sigurno je da ideolozi i vođe ISIS imaju interesa da se infiltriraju svuda po svetu, posebno u Evropi
Sreto Malinović, general

Ljadrovci je 2013. godine išao u Alepo, gde je bio deo Al Nusra fronta. Po povratku na Kosovo uhapšen je, ali mu nije suđeno, već je posle 11 sati ispitivanja pušten. Tek nakon drugog odlaska na ratište 2015. godine, kada je službovao u Muhadžerijevoj jedinici, osuđen je na godinu dana zatvora. Međutim, čim je izašao, najavio je da se ISIS ne predaje.

- Kalifat nije gotov! Želim da stvorim Islamsku državu na Kosovu. I rado ću umreti za nju! - poručio je Ljadrovci, a prenosi "Tajms".

RUSKE SLUŽBE UPOZORAVAJU: ISIS ima 46 ćelija u BiH i na Kosovu, SPREMAJU NAPADE NA SRPSKU I SRBIJU!

Komentarišući ove navode, stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ocenjuje da bivši ratnici ISIS predstavljaju ozbiljnu opasnost za Balkan.

Srpske enklave na meti

To može biti pokušaj jer bi na Kosovu taj kalifat imao pristalice. Ipak, ISIS ne može imati široku osnovu tamo, ali ovo može biti opasno za srpske enklave
Božidar Delić, general

- Oni lako mogu da organizuju teroristički napad, ali i da šire radikalizam, organizuju formacije, terorističke infrastrukture i mreže. Postoje, međutim, i informacije i da su oni zapravo pešadija NATO pakta. Akcije ISIS su uvek komplementarne interesima zapadne vojne alijanse - podvlači Galijašević.

General Sreto Malinović kaže da nije siguran da li je ovo baš tako dramatična situacija, ali da se nikad ne zna.

- Sigurno je da ideolozi i vođe ISIS imaju interesa da se infiltriraju svuda po svetu, posebno u Evropi. Politički, etnički i verski trusno područje Balkana pogoduje stvaranju njihovih baza. Oslonac će im biti veliki broj onih koji su ratovali za njih. Tu su i migranti, među koje mogu ubaciti "spavače". U svakom slučaju, treba sve to pratiti otvorenih očiju... - podvlači Malinović.


 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anjama

pre 5 godina

Cini mi se da bi to bio dobar povod Rusima da udju na KiM i zapocnu akciju protiv terorista kao u Siriji. To bi ujedno znacio i kraj za siptare.

Titi

pre 5 godina

Sta mislis da ce rusi boriti za nas. Pa iamju veci problema oni na Kavkazu

Pavle

pre 5 godina

Hoce samo ako ih pozovemo, ali mi, nas Predsednik to nece uraditi. MI MOZEMO SAMI, hahahahahaha...

Vid

pre 5 godina

Prirodno je da po ulasku ISIS-a dođu rusi.Eto slobode kao u Siriji.

Aleksa Veliki

pre 5 godina

Znaci kaze da bi rado umro za kalifat , pa se sve nesto mislim , da bi trebalo da mu ispunimo zelju

RINGISPIL

pre 5 godina

Pa nece Rusi doci da brane Kosovo dok ih ne pozovemo, kao sto je Sirija uradila, to je prvo. Drugo postoje jasni zapisi i tvrdjne novinara BBC ja i TAJMSA da se uspostavlja nekakav kalifat. Trece postoji evidencija krvnika, koljaca albanaca koji su dosli iz sirije. Imamo sve argumente da zapalimo ceo svet i u tome profitiramo a vlada koketira sa muslimanima.

Ljubo

pre 5 godina

Sada smo u potpunosti " Bliski Istok" .Zbog nase naivnosti ,ne zrelosti , postali smo poligon za ispitivanje snaga i osvete od mnogih nad nama .Ne oprasta zapad i ne zaboravlja svoje neprijatelje kao sto mi Srbi pravoslavci zaboravljamo svoje dusmane .Jos vapimo za zlom koje nam je koren postojanja unistio i zatro ,da se necemo nikada oporaviti .Jos vapimo za onim " to je nama nasa borba dala " ...zalosni ,nismo bolje ni zasluzili od ISIS.;

Bezbednjak

pre 5 godina

ISIS su stvorili Ameri. Albanci su svoju državu platiti amerima 50 milijardi dolara u neobeleženim novčanicama ( od kriminala). Ameri izvisili od Rusa u Siriji. Srbija pokrenula priču o Kosovu. Eto činjenice su tu , ima ih još mnogo. Pa vi sada mućnite glavom i donesite zaključak.

Kakabiplayer

pre 5 godina

Zasto ih dr.Nesa na hapsi,na njegovoj teritori se to desava,ako nista neka posalje oslikan voz

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija