• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.10.2018

15:16

MILO PODVIO REP! Policija CG: Patrijarhu Irineju dozvoljen ulazak u Crnu Goru!

Politika

MILO PODVIO REP! Policija CG: Patrijarhu Irineju dozvoljen ulazak u Crnu Goru!

Podeli vest

Portparolka crnogorske Uprave policije Tamara Pavićević izjavila je danas da će "patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (Irineju) biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru", prenosi RTCG

 

- U ovom trenutku ne postoji nijedna zakonska smetnja koja bi onemogućila boravak patrijarha u našoj zemlji, kazala je Pavićevićeva Televiziji Crne Gore.

RTCG podseća da je iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije saopšteno da će Irinej sutra doći u Crnu Goru s antiohijskim patrijarhom Jovanom, a da je ranije danas podgorička "Pobjeda", pozivajući se na izjavu visokog policijskog zvaničnika, objavila da Irineju ipak neće biti dozvoljen prelazak crnogorske granice.

MILOVA CRNA LISTA! ULAZ U CG ZABRANJEN PATRIJARHU, Matiji Bećkoviću, Predragu Sarapi, analitičarima, urednicima novina...

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da u ponedeljak putuje u višednevnu posetu Crnoj Gori i da će sa poglavarom Antiohijske patrijaršije i svega Istoka Jovanom Desetim obići svetinje Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC).

- Nemam nijedan razlog da ne putujem u Crnu Goru. Nisam obavešten da sam na bilo kakvoj listi nepoželjnih osoba, pa informacije o tome pripisujem samo medijskim spekulacijama - rekao je Irinej.

Najava njegove posete, navode "Novosti", izazvala je veliku pažnju medija zbog spekulacija prethodnih dana da su crnogorske vlasti sačinile spisak osoba iz Srbije nepoželjnih u Crnoj Goria, a na kome se, navodno, nalazi i poglavar SPC.

List podseća da poseta patrijarha Crnoj Gori dolazi u trenutku naraslih političkih tenzija i zabrane da se u crnogorskim državnim institucijama slavi stogodišnjica Podgoričke skupštine i ujedinjenja Srbije i Crne Gore posle Prvog svetskog rata 1918. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Dobra i fer odluka vlasti u Crnoj Gori. Srbija ovo pozdravlja.

Zoran

pre 5 godina

Ajmo braćo srbi svi na more i sledeće godine u CG neka vas opet maltretiraju,tuku i hapse!!!!!!!!

Izi

pre 5 godina

Човек кои неизлази из такозване своје земље шта рећи.

Milo

pre 5 godina

Podvio se Vama. Pa niko vas nece..Svi vas tretiraju kao Promaju i malo malo pa na Rengel..e Jadi jadni..

DEDA RAKA

pre 5 godina

Danas je dan vedar i lep a Milo je morao da podvije rep ! Baš štta ljubi ga Ljuljzeta.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija