• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2018

11:12

HRKALOVIĆ: Prijem tzv. Kosova u INTERPOL predstavlja kršenje međunarodnog prava

Politika

HRKALOVIĆ: Prijem tzv. Kosova u INTERPOL predstavlja kršenje međunarodnog prava

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović upoznala je danas ambasadora Maroka Mohameda Belhaja i ambasadora Palestine Mohameda Nabhana sa stavom i argumentima Republike Srbije protiv zahteva takozvanog "Kosova" za prijem u članstvo Interpola

Hrkalović je istakla da bi eventualni prijem takozvanog "Kosova" u članstvo ove međunarodne organizacije predstavljao kršenje međunarodnog prava, pre svega pravno obavezujuće Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Ona je dodala da bi time bila prekršena i pravila i procedure Interpola, koja definišu da članice ove organizacije mogu biti samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN.  

Hrkalović je ukazala da bi eventualna odluka o prijemu tzv. "Kosova" u članstvo Interpola predstavljala političku odluku i presedan koji bi imao nesagledive posledice za sve članice ove međunarodne organizacije, kao i da bi ugrozila ekspertsku prirodu Interpola. 

Ona se zahvalila Maroku i Palestini na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. "Kosova". 

Ambasadori Maroka i Palestine istakli su principijelni stav te dve države o nepriznavanju tzv. "Kosova".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
masa

pre 5 godina

Navikli smo na gazenje mnogih medjunarodnih normi i ugovora od strane lazne drzave KiM i njihovih zapadnih mentora.Zar zemlja sa najvecom stopom kriminala u Interpol?

ere

pre 5 godina

Sve u vezi Kosova što su nam nametnuli je kršenje međunarodnih prava....

dea

pre 5 godina

Svaka situacija u vezi Kosova je kršenje međunarodnih prava

Una

pre 5 godina

Ne moze nepostojeca drzava biti primljena u Interpol.

Olja

pre 5 godina

Ko ce da odgovara za krsenje medjunarodnog prava?

beli tigar

pre 5 godina

Mislim da namerno zatezu situaciju sad pred novu rundu pregovor a u vezi Kosova.

suza

pre 5 godina

Kosovo je drzava sa najvecom stopom kriminala u Evropi,korupcijom u svakoj pori drustva,politicarima kriminalcima i ratnim zlocincima,drzava sa najvaznijim tranzitnim rutama droge i belog roblja i visokim stepenom nepostovanja medjunarodnog prava.Zar oni u Interpol??

tisma

pre 5 godina

Jos jedan u nizu pokusaja prijema Kosova u Interpol je klasicno krsenje propisa, ko to zeli verifikovati ovakjav skandalozan predlog? Dokle vise sa provokacijama?!

Aca Acic

pre 5 godina

Kosovo nikad nece postati clan Interpola. Srbija ce se svim sredstvima boriti protiv toga. Medjunarodno pravo je na nasoj strani.

Olivera

pre 5 godina

Tacno je da je to krsenje medjunarodnog prava, i bilo bii tako, ali krsenjej je i nepostovanje Briselskog sporazuma pa EU kao garancija cuti.

Marko

pre 5 godina

Ma kakav interpol, na to ne treba pristati nikako, svim snagama se boriti protiv toga. Tu takozvanu državu, kriminogenu tvorevinu, ne treba prihvatiti ni u jednu organizaciju.

Milan

pre 5 godina

Srbija radi sve da ne dodje do prijema Kosova u Interpol i siguran sam da cemo uspeti to da sprecimo

Pera

pre 5 godina

Apsolutno kršenje prava i nepoštovanje rezolucije 1244.

MILAN

pre 5 godina

Prijem Kosova u Interpol kršenje međunarodnog prava

danijela

pre 5 godina

KiM nije suverena država, već autonomna pokrajina i kao takva ne može biti primljena!

mara

pre 5 godina

Prijem Kosova u članstvo ove međunarodne organizacije predstavljao kršenje međunarodnog prava

Dijana

pre 5 godina

Apsolutno niko nece podrzati da Kosovo postane samostalna i nezavisna drzava koja ce imati uslove da postane clanica Interpola, to bi stvarno predstavljalo krsenje svih prava!

Aleksandar

pre 5 godina

Kosovo nema nikakva prava kojima bi moglad a pristupi Interpolu! O tome mogu samo da sanjaju!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija