• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2018

14:48

VUČIĆ na svečanosti povodom 16 godina osnivanja BIA: Moramo da sačuvamo i odbranimo interese Srbije, računamo na vas

Politika

VUČIĆ na svečanosti povodom 16 godina osnivanja BIA: Moramo da sačuvamo i odbranimo interese Srbije, računamo na vas

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje svečanoj akademiji povodom obeležavanja 119. godišnjice od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i 16 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije

- Želim da vam čestitam vaš dan i da istaknem koliko sam kao predsednik Srbije zadovoljan onim što radite i što činite kako bi sačuvali interese Republike Srbije - rekao je Vučić.

- U Srbiji se suočavamo sa brojnim rizicima, svi drugi imaju pravo na proteste i štrajkove ljutnju i zhteve da im bud bolje - rekao je Vučić.

- Onaj ko ima obavezu da uvek štiti državu su pridnici BIA, za vas ne postoje subota ili bedelja. Oni koji bi da ugroze bezbednost Srbije nemaju subotu i nedelju. Važno je da i prekovremeno štite našu zemlju, jer mi drugu otadžbinu nemamo i vaćno je da možemo da računamo na vas - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, BIA se suočava sa prelamanjem sukoba globalnih aktera na regionu Balkana.

- Naši interesi su da naš narod opstane na svojim ognjištima i da bude svoj na svome. Mi smo bili označeni za glavne krivce dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije. Svuda u okruženju videćete da svi pokušavaju da predstave sebe kao žrtvu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Prema nejgovim rečima potrebno je da postoji poštovanje i prema srpskim žrtvama.

- Mi moramo ne da tražimo razloge za sukob, već za mir i pomirenje - izjavio je Vučić.

Kako je rekao, na zaštiti interesa Srbije ovoga puta moramo da radimo pametnije i drugačije, mora naša ekonomija da napreduje.               

- Hoću da se pohvalim da prosečna plata u BIA bude iznad 100.000 dinara, sada je 92.000...Zaslužujete vi i više. Pripdanici vojske zaslužuju veće zarade i mi poslednih meseci radimo na tome da ti ljudi mogu da računaju na svoiju budućnost u Srbiji - dodao je Vučić.

On je istakao da nam je mir potreban više nego ikada i uloga BIA je važnije nego ikada.

- Važno je da nam vreme ukažete na moguće probleme, da ih politički, diplomatski da rešavamo probelem za stolom a ne u bilo kakvim ratnim sukobima. Hvala vam što ste na strani svoje države, lako je biti protiv nje - podvukao je Vučić.

- Hvala za to što ne birate protivnika, ko god da pokuša da ugrozi našu zemlju, vi ćete delovati brzo, snažno, odlučno u interesu naše države. Mi ćemo morati da se borimo protiv svih vidova terorizma - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Kako dodaje, uskoro će se videti dokazi rada BIA i nastaviće se politika pomirenja u regionu.

- Veoma je važna vaša međunarodna saradnja, molim vas da je i dalje unapređujete - izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će izgranja stanova početi već za mesec dana u Vranju i Nišu, a potom i u ostalim gradovima.

- U prethodnim godinama kao da nam je neko namerno razarao Agencijau, nismo imali ljude ni u Vršcu, ni u Prokuplju. Želim vam da u svakom mestu, posebno onim koji su od strateškog značaja, imate organoizovanu službu i uspešno radite na zaštiti naših vitalnih interesa - naveo je predsednik Srbije.

On je istakao da Srbija nema važniji interes od očuvanja slobode, a uz mir i stabilnost ja se ne brinem za ekonomski napredak.

Foto: pink.rs

Gašić je na svečanosti u sedištu Agencije rekao da se BIA u proteklih godinu dana uspešno suprotstavila terorizmu, ilegalnim migracijama, prikrivenom delovanju stranog faktora, kao i organizovanom kriminalu i korupciji.

Uspešno smo izvršili sve zadatke koje je pred nas postavio državni vrh i predsednik Republike, rekao je Gašić i posebno zahvalio Aleksandru Vučiću, jer je, kako kaže, ličnim angažovanjem dao ogroman doprinos jačanju kapaciteta Agencije, a posebno poboljšanju uslova rada pripadnika.

Kako je primetio, globalni akteri u aktuelnom trenutku traže novu ravnotežu u svojim suprostavljenim interesima što se, dodaje, posebno odražava na uvek "uzavreo" region

- Upravo zbog toga, učinili smo sve da očuvamo mir i stabilnost u regionu, a na prvom mestu da zaštitimo interese našeg naroda i države - rekao je Gašić.

On je dodao da je BIA radila na jačanju veza i odnosa poverenja sa partnerskim službama, čime je, kaže, učvršćen ugled agencije u inostranstvu. 

Naveo je i da je tri puta uvećan nivo međunarodne saradnje, a sve u cilju efikasnije razmene saznanja o ključnim bezbednosnim rizicima.

- Budući da za savremene bezbendosne pretnje ne postoje granice, da se brzo prilagođavaju novim okolnostima i ne gube na destruktivnosti, naš cilj je da kroz stalnu saradnju unapredimo načine na koje ćemo moća da predvidimo, preventivno delujemo I suprostavljamo se ovim problemima - istakao je direktor BIA.

 

VUČIĆ: Ako Kosovo uđe u Interpol nema ništa od dijaloga, A NA POTERNICAMA ĆE BITI 5.000 SRBA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ana

pre 5 godina

BIA radi veoma odgovoran posao i zahvalni smo im na svemu sto rade za ovu zemlju.

Dante

pre 5 godina

BIA radi vema odgovoran posao i puno pomaze u borbi protiv kriminala i terorizma. Hvala im na svemu.

Jovana

pre 5 godina

Zemlja mora da ima jaku policiju i jaku vojsku. Oni nam cuvaju dan od noci dok mi zivimo nase zivote. Treba ih sto vise podsticati i nagradjivati jer oni cuvaju najvrednije u zemlji, gradjane Srbije.

Sanja

pre 5 godina

Zasluzuju oni i mnogo vise,samo neka rade svoj posao kako treba!!

Ivan

pre 5 godina

BIA je važna karika u odbrani interesa Srbije.

Mima

pre 5 godina

Terorizam na Kosovu je nesto sa cime se moramo suociti. Cestitke pripadnicima BIA.

beki

pre 5 godina

Svaka cast za sve sto ste uradili, pogotovu u borbi protiv korupcije i kriminala!

Maja

pre 5 godina

BIA se kao agencija bori protiv kriminala, korupcije, terorizma, a sve u svrhu ocuvanja interesa Srbije i bezbednosti gradjana

kontesanera

pre 5 godina

Očuvanje nacionalnih i državnih interesa je prioritet i najbitniji uslov za očuvanje mira i stabilnosti naše zemlje.

Marko

pre 5 godina

BIA je sada potrebna oko desavanja na KM,i potrebno je ulaganje i usavršavanje njenih zaposlenih.

Viktorija Viki

pre 5 godina

BIA odlicno obavlja svoj posao, Medjusobna saradnja je jako bitna radi bezbednosti drzave.

Rade

pre 5 godina

BIA je definitivno jedan od nosecih stubova bezbednosti i mira u Srbiji i regionu.

ana

pre 5 godina

Ponosni smo na pripadnike BIA koji danonoćno vode brigu o bezbednosti Srbije.

vojkan

pre 5 godina

Srbija je jako stabilna i jaka zemlja.Verujemo i računamo na njih.

Tina

pre 5 godina

Zemla mora da ima jaku policiju i vojsku oni nas cuvaju.Oni rade veoma odgovoran posao.

Dragana

pre 5 godina

Pravna saradnja Srbije i Rusije mnogo znaci.

Drasko

pre 5 godina

BIA je odlicno do sada obavljala funkciju, verujem da ce tako i ostati.

stoper4

pre 5 godina

Jel' vam to gazda polaže venac na grob palom keramičaru?

Joca

pre 5 godina

Jake bezbedonosne službe, kao uostalom i vojska i policija, su od velikog značaja za očuvanje mira i bezbednosti građana, koje je na prvom mestu. Bezbedno okruženje je bitan preduslov za privlačenje investicija, turista kao i za mnoge druge stvari. Bezbedonosne službe moraju da idu u korak sa službama drugih zemalja i da razmenjuju iskustva i saznanja, kako bi se zajedno izborili sa pošastima 21. veka u vidu terorizma, trgovine oružijem, narkoticima i ljudima.

Miki

pre 5 godina

Srbija može da se ponosi sa BIA i odbrambenim sistemom naše zemlje!

Marko

pre 5 godina

Interesi nase sopstvene drzave i naseg naroda moraju biti svima na prvom mestu, i nadamo se da ce tako biti i u buducnosti.

Jelka

pre 5 godina

Slazem se da BIA mora biti budna u ovim teskim vremenima jer se nad Srbijom nadvili mnogi bi da uspehe Srbije poniste kako spolja tako i iz nutra . Dok BIA budno bdi, mozemo spokojno zivimo i spavamo. Zato iskrene cestitke pripadnicima i celniku Bratislavu Gasic uzpesan rad i dan BIA-e.

dunja

pre 5 godina

BIA radi veoma odgovoran posao i zahvalni smo im

ivan

pre 5 godina

Zemlja mora da ima jaku policiju i jaku vojsku.

niki

pre 5 godina

Terorizam na Kosovu je nesto sa cime se moramo suociti.

jana

pre 5 godina

Svaka čast pripadnicima BIA-e, samo nastavite tako i još puno, puno jubileja da obeležavate.

Dario

pre 5 godina

Mi građani nikada nećemo znati tj biti u potpunosti svesni svih zasluga BIA za očuvanje mira na ovim prostorima. Našim ne znanjem upućujemo samo koliko smo nezahvalni za sve napore koje ova agencija ulaže za naš mir.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija