• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

22.10.2018

22:13

BAHATI TAJKUNI KREĆU U ŽESTOK NAPAD NA PREDSEDNIKA: Optužiće Vučića da je ubica Ćuruvije!

Politika

BAHATI TAJKUNI KREĆU U ŽESTOK NAPAD NA PREDSEDNIKA: Optužiće Vučića da je ubica Ćuruvije!

Podeli vest

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas i njegov najbliži saradnik Dragan Šolak, suvlasnik najvećeg srpskog kablovskog operatera SBB, pokrenuće danas široku medijsko-političku hajku protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Đilas i Šolak proteklog vikenda su glavnim urednicima medija koje kontrolišu naredili da krenu u 'finalni obračun' sa Vučićem, obračun u kome je dozvoljeno koristiti sva sredstva, pa i najprljavije laži. U svojoj monstruoznoj kampanji planiraju da predsednika države čak optuže i za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije!

Užasne laži

Kako je potvrđeno, već večeras će se na Šolakovoj CIA TV N1 emitovati specijalno izdanje emisije 'Pressing', čiji je autor Jugoslav Ćosić, a u kojoj će Vučić biti označen kao glavni krivac za ubistvo vlasnika 'Dnevnog telegrafa'!?! Ćuruvija je, podsetimo, ubijen na Vaskrs 11. aprila 1999. godine ispred svog stana u Svetogorskoj ulici u centru Beograda.


- Kao povod za novu monstruoznu hajku na Vučića iskoristiće to što se navršava 20 godina od donošenja Zakona o informisanju iz 1998, kada je on bio resorni ministar. Na sve načine će pokušati da ga satanizuju i od njega naprave glavnog krivca za likvidacije i napade na novinare. Šolak i Đilas su naredili udar na Vučića iz svih raspoloživih oružja. Specijalna emisija na N1 samo je početak medijskog rata protiv predsednika Srbije - otkriva naš izvor blizak uredništvu TV N1. 

Najstrašniji licemeri


Sve vreme vode kampanju blateći Vučića zbog prošlosti, a njima jako smeta kada ih pitate zašto su 1999. podržavali agresiju na Srbiju
Dragomir Anđelković, politički analitičar


I dok juče nije hteo da govori za Informer, glavni urednik ove televizije Jugoslav Ćosić je na Tviteru potvrdio da je tema večerašnje emisije upravo Vučić.


"Dvadeset godina od donošenja najbrutalnijeg zakona o informisanju u Srbiji iz 1998. Kažnjavanje i gašenje medija u Srbiji u vreme ministra informisanja SRS Aleksandra Vučića", napisao je Ćosić najavljujući emisiju.


Ono što su Šolakovi i Đilasovi novinari 'zaboravili' da pomenu jeste da je upravo Vučić taj koji je odmah po dolasku na vlast 2012. inicirao formiranje Komisije za istragu ubistva novinara (vidite okvir), što niko od velikih petooktobarskih boraca za demokratiju nije učinio posle 2000. godine.

Vučić više uradio na otkrivanju Ćuruvijinih ubica nego ceo DOS

Tek 2012, po dolasku na vlast SNS, na ličnu inicijativu Aleksandra Vučića, Vlada Srbije formirala je međunarodnu komisiju koja je počela da istražuje nerešena ubistva novinara u Srbiji - Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Za predsednika komisije izabran je Veran Matić.
Ova komisija došla je do značajnih saznanja o ubistvu Ćuruvije na osnovu kojih je pokrenuta istraga protiv više osumnjičenih bivših funkcionera i operativaca tajne policije.
Nameće se, dakle, pitanje da li bi Aleksandar Vučić insistirao na istrazi ubistva da ima bilo kakve veze sa ovim zločinom?! I obrnuto, zašto su svi lideri DOS od 2000. do 2012. uradili manje na istrazi ovog zločina?

KOGA OVI PRAVE LUDIM?! Ne osuđuju Đilasa koji preti medijima zatvaranjem i zatvorom, a smeta im Vučić što im je rekao istinu u lice!

Da je reč o sinhronizovanoj hajci na predsednika Srbije vidi se i po tome što je i dnevni list "Danas" počeo da objavljuje kako je pre 20 godina bio zatvaran zbog svoje opozicione politike?!
Komentarišući najavljeni specijalni medijski rat, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je reč o 'vrhunskom licemerju'.


- Jedan deo naglašeno građanske opozicije, koja u sebi nema ništa nacionalno, vrlo često koristi Vučićevo delovanje iz prošlosti kako bi ga blatili. Konstantno vode kampanju stigmatizacije, dok njima jako smeta kada ih pitate zašto su 1999. godine podržavali NATO agresiju na Srbiju. Vrhunac je licemerja i cinizma da oni koji danas proganjaju novinare, izbacuju ih sa svojih konferencija, blate ih kada im nisu po volji, tuže i traže da idu u zatvor, sada nekome drže pridike o medijskim slobodama - poručuje Anđelković.

Činjenice

* Đilasovi koalicioni partneri iz "Dveri" pretukli su novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović
* Dragan Đilas traži tri godine zatvora za urednike Informera i preti zatvaranjem medija
* Jeremić, Janković, Đilas samo podobne novinare puštaju na svoje konferencije za štampu

Ko je ovde lud?

S druge strane, analitičar i odbornik SNS u Skupštini grada Beograda Nebojša Bakarec podseća da upravo od opozicije danas dolaze najžešći napadi na medije.


- Sve ono što je loše u odnosu prema medijima dolazi danas od opozicije, od Đilasa, Jeremića, Obradovića, Jankovića... Đilas napada i medije i novinare i urednike, podnoseći silne tužbe protiv njih. Funkcioneri tog njegovog Saveza za Srbiju stalno demonstriraju ispred REM, RTS i TV Pink i otvoreno prete. Jurišnici 'Dveri' pretukli su dve novinarke TV Pink, Đilas traži zatvor za urednike Informera, a na sve to godinama ne reaguju ni NUNS, ni NDNV, ni ANEM... I sada je neko drugi kriv, neko drugi pritiska medije? Pa ko je ovde lud?! - pita se Bakarec.
 

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Imamo DOKAZE da Đilas sa svojim tajkunima želi da otme vlast kako bi nastavili sa "pranjem" novca!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Aleksandar Vučić je pokazao dobru volju formirajući komisiju za ispitivanje uzroka smrti novinara davnih devedesetih godina, a opoziciju bi rešio jednim jedinim potezom- raspisivanjem izbora. Nisam sigurna da N1 ovim serijalom i list Danas idu više na ruku Vučiću ili opoziciji, koja nema kapaciteta da osvoji nešto značajno u ovom trenutku. Istina je bitna, ali do nje se dolazi u institucijama koje su za to nadležne. Srbiji je potrebna stabilnost, a ne licemerje sa svih strana.

alex

pre 5 godina

Ako ga optuže za ono što nije uradio, onda ih treba pritvoriti dok ne objasne odakle im takvo saznanje.

Prle

pre 5 godina

Mogu da mu malo, al' samo malo POPUSE !!! Naravno ako im to predsednik dozvoli !!! Nije narod "sisao vesla" !!!

Siniša

pre 5 godina

Đilas je engleski agent, tako da sigurno zna šta se desilo sa Ćuruvijom. Samo takav um može da smisli ubistvo izvikanog engleskog novinara za vreme bombardovanja. Valjda smo naučili šta su spinovi i fejk vesti?

Laki

pre 5 godina

jugoslav ćosić kad ide ulicom osvrće se ko neko kome mije cista savest. on je novinar koji fabrikuje vesti protiv koalicije na vlasti. ne boj se ćosiću nema tog čoveka koji bi prljao ruke sa tobom. šta misliš koliko si ljudi obilazio slepo ispunjavajući naloge tvog finansijera djilasa . prodao si si cia n1 tv za sitne pare. ničije nije dozivotno. računi za naplatu kad tad ce doci na naplatu.

Darko Jesic

pre 5 godina

Tajkunska družina može samo da pokušava, al pusti su to snovi.

Mima

pre 5 godina

Sram vas bilo. Vi niste ni djubre od novina. Gledala sam emisiju. Naš narod kaže"Ko ima mindjušu i bez vetra mu se klati". Istina se ne može sakriti. Još jednom,sram vas bilo ali vi srama nemate.

Pravo i pravda

pre 5 godina

Pa kada država neće da udari na to svetsko zlo tajkune=biznismene=lopove=kriminalce onda će oni udariti na nju. Bitno je da država disciplinuje sirotinju, radnike i seljake a za ovu bandu,koja joj svo vreme radi o glavi,baš ih i briga.

gagi

pre 5 godina

MENI JE JAKO ŽAO GOSPODINA VUČIĆA,ALI MORAM DOŠAPNUTI JEREMIĆU,ĐILASU,JANKOVIĆU I OBRADOVIĆU...VUČIĆ JE ORGANIZATOR I KRIV JE ZA UBISTVO FRANJE FERDINANDA I NJEGOVE SUPRUGE SOFIJE.NEMOJTE REĆI SAMO DA SAM VAM JA DOJAVIO,NEGO RECITE...ONO KAKO MI TO RADIMO IZ POUZDANIH IZVORA.ETO TI VUČIĆU MOJ ŠTA ĆEŠ SADA KAD NAS 5(PETORICA) IZAĐEMO NA DEMONSTRACIJE I POČNEMO ŠTRAJK DA VIŠE NEĆEMO PITI VISKI...AAA,VIDI ŠTA ĆEŠ SADA,I TI I PREMIJERKA BRNABIĆEVA? MA RAZBUCT ĆE MO TAJ SNS

Moki

pre 5 godina

Ма ко још слуша тајкуне који су покрали и ојадили грађане Србије.

maria

pre 5 godina

Sve vise mi je smesna ova tajkunska hajka!Uvek im je neko drugi kriv!

Vladisav Milovanoovic

pre 5 godina

NAPAD NA PREDSEDNIKA DRZAVE SRBIJE JE NAPAD NA DRZAVU SRBIJU. Gospodo u Drzavi Sdbiji sta to raditet.Napadnuta je drzava srbija, napadnut je Predesdnik Drzave, naneta osbiljna pretnja da ce ubiti predsednika drave Vucica i njegovu porodicu. Drzava je u opasnoosti i Predesdnik Drzave. PREDSEDNIK DRZAVE SRBIJE JE VRHOVNI KOMANDANT ORUZANIH SNAGA SRBIJE. ZELIM potsetiiti drzavne organe Repubilke Srbije, Pre svega Republickog Javnog Tuzioca i Minstra Unutrasnjih Poslova Republike Srbije, da napad na predsednika drzave je Krivicno delo,pre svega, iz clana 138. tacke 3. Krivicnog Zakonika Republike Srbije, to jje ugrozavanje sigurnosti predesdnika drzave i njegove porodice. i da se gonjenje izvrsilaca preduzima po sluzbenoj duznostu. Nije jasno nikome razumnom, sta se ceka sto se napadaci ne hapse, ceka se ponavljanje slucaja pokojnog DJindjica. NE preduzimanjem energicnih mera protiv takkvih napadackih, grupa NE ugrozava se demokratija. Vec se seje strah u drzavi, da narod strahuje za svoj zivot, zivot porodice, i ugrozavanje njihove imovinne. Gospodo na vlasti to je lazna demokratija. KO ugrazava tudji zivot drzava mora da ga brani. Ako ne onda narod neka uzme zakon u ruke. POZDRAV NARODU SRBIJE Vlladisav Vladisav Milovanovic,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija