• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin

27.10.2018

19:30

KINA KRENULA U BITKU ZA KOSOVO PROTIV ZAPADA: Pekingu prekipelo, dosta im SILEDŽIJA IZ LONDONA, PARIZA, SAD...

Politika

KINA KRENULA U BITKU ZA KOSOVO PROTIV ZAPADA: Pekingu prekipelo, dosta im SILEDŽIJA IZ LONDONA, PARIZA, SAD...

Podeli vest

U punom jeku je diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pošto je pre tri meseca voljom Velike Britanije odatle skinuto

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica dačić izjavio je za politiku da su velike šanse da se to desi, ali i da još ništa nije gotovo".

On je objasnio da je ovih dana na Ist riveru u Njujorku u toku dogovor članica Saveta bezbednosti o tačkama dnevnog reda naredne sednice tog tela UN, koja bi trebalo da bude održana početkom sledećeg meseca.

(VIDEO) PENTAGON NA NOGAMA - RUSKE "UBICE SATELITA" NIŠANE SAD: Moskva odgovara da su AMERI PROLUPALI!

- Dnevni red još nije usvojen, tek se pričalo o preliminarnom, ali su se Velika Britanija, SAD, Francuska i Švedska odmah usprotivile stavljanju izveštaja generalnog sekretara (UN) o situaciji na Kosovu na agendu Saveta bezbednosti. Ovih dana odlučivaće se o tome. Kina će svakako predložiti tu tačku - kazao je Dačić.

(VIDEO) NBC NAJURIO MEGAN KELI KOJA JE NAPRAVILA DVA INTERVJUA SA PUTINOM: To će ih koštati 69.000.000$!

Politika navodi da, iako se neka stalna članica ne slaže s predlogom dnevnog reda predsedavajućeg Saveta bezbednosti, što će u novembru biti Kina, ta članica nema mogućnost da uloži veto i bio bi presedan kada bi se o tome glasalo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sima

pre 5 godina

Hvala Kini sto nas podrzava. Trenutno nam je pitanje Kosova najvaznije.

Nikola

pre 5 godina

Najvaznije mi je da se zemlja sredi da mogu da se vratim i radim u svojoj zemlji a ne da lutam po evropskim zabitima!! a tebi ako je vazno Kosovo idi pa zivi dole ne sedi u toplom domu u Beogradu.

xxdet

pre 5 godina

A kako si to Nikola zamislio da se zemlja sredi dok su joj delovi pod okupacijom a ratna opasnost preti vec skoro 20 godina od poslednjeg bombardovanja ? Dok se zapad ovde ne slomi nece biti Srpske drzave ni prosperiteta. Mi to ne mozemo ali ima ko moze.

Anarhista

pre 5 godina

Не враћај се у Србију, штеточино.

Dankok bananko

pre 5 godina

Kosovo bi trebali dezinficirati od shiptara,Sto prije yo bolje.

Boža

pre 5 godina

Kinezi, naši osvedočeni prijatelji. Hvala vam na snažnoj podršci.

Elis

pre 5 godina

Hvala Kini što je prijatelj kada mnogi drugi okrenu leđa

Katarina

pre 5 godina

Podrska nasih istinskih prijatelja kineza je zlata vredna.

slađa

pre 5 godina

Kina odlično razume koliko je važno da se problemi oko KiM iznesu na sednici SB UN. Uz Brisel, to je pravo mesto gde se formira mišljenje i iznose činjenice i argumenti Srbije.

Milica

pre 5 godina

Podrška Kine i Rusije puno znači, to su najveće svetske sile, kako vezano za dijalog sa Prištinom tako i po svim ostalim pitanjima.

Idiot

pre 5 godina

Nepriznavanjem nezavisnosti Kosova i Metohije Srbija čuva legitimitet i teritorijalni integritet svake nezavisne države u svetu a ne samo svoj. Kina će svakako podržati Srbiju u donošenju odluka o Kosovu.

Ana

pre 5 godina

Srbiji je svaka podrška znacajna, a posebno joj znaci kada se moćna Kina založi za nju.

Mina

pre 5 godina

Hvala Kini, njihova podrška nam i te kako znači, dokazali su da su pravi priljatelji, sigurno im nije lako usprotiviti se ostalima, ali ipak su izabrali da podrže nas i beskrajno im hvala na tome.

Tina

pre 5 godina

Građani Srbije su veoma zahvalni Kini na snažnoj podršci koju će dati Srbiji u presudnom momentu.

Dana

pre 5 godina

Mnogo nam znaci podrska Kine u vezi pitanja sa Kosovom. Nadam se da ce i situacija na Kosovu uskoro biti resena.

mita

pre 5 godina

Kina je velika podrška Srbiji.Ceni našeg predsednika i ceo srpski narod.Hvala im.

Radoje

pre 5 godina

Kina je zaista jaka sila, i hvala im na podršci koju pruzaju Srbiji, ovim tempom nadam se da cemo uskoro okrenuti situaciju u svoju korist.

dimitrije tucovic

pre 5 godina

kina nije nikom donela dobro oni samo kinezi zive u ekstrmnom siromastvu, a vi ocejujete dobro od rusa i od kineza. kad oni sami ne bih voleli da budu tu svi bih u americi i njemacku. ja bih vas isterao sve vas u kinu i u rusiju, kad toliko volite kineze i ruse, da vam se ispuni zelja,i voleobih da zapad zna kolko njih volite, samo novcanik njihov a srce vam lupa za ruse i kineze.

dimitrije degeneriku

pre 5 godina

Evo zivim I ja na zapadu al jedva cekam njihovu propast I to znas koliko da nebi zalio umrijeti da im vidim kraj eto jel ti sad jasno idiote nije sve u parama. Dosao sam kod njih jer su unistili moju zemlju opljackali je I pobili na hiljade ljudi I danas nas ubijaju uranijumom trecerazrednom robom I kojkakvim lijekovima, o politici da ne pricam a mi izgradjujemo njihove drzave I bolesne sisteme koji siju smrt po neduznom svetu. Slava Rusiji I Kini jedinim nacijama kojima je stalo da se medjunarodno pravo postuje I koje mogu vratiti ovaj svijet u koliku toliku normalu, jer da se postovalo medjunarodno pravo nebi sad bilo tvoje dzamahirije u Bosni a I ove Ujine ustaske drzave koja se uvukla pod mantiju ovih sotona.

Laza

pre 5 godina

Podrška Kine nam mnogo znači postoji dosta problema na KiM i o tome se mora govoriti u UN.

Dusko

pre 5 godina

Kina postuje integritet Srbije a i utice na to da medjunarodnu pravdu vrati u okvire prava.

Nataša

pre 5 godina

Svakoj slobodarskoj zemlji u svetu, dosta je tutorstva, izrabljivanja i kolonijalitičke politike velikih sila kao što su Amerika, Engleska, Francuka, prema manjim i slabijim zemljama.

Ujo

pre 5 godina

Jadni ste vi narod kad ste osuđeni na prijateljstvo kine a u susjedstvu vas nemogu smisliti ,bosanci ,rvati,albanci crnogorci nitko. To vam je isto ka da ja imam 4 brata a ni jedan ne želi samnom pa bi se pitao jel problem u meni ili njima al zato mi je kinez naj bolji pajdura (drug)hehhehe

milemalivuk

pre 5 godina

Ujo, da jadni smo mi bili I 1914 I 1941 kad su isto nasa "braca" bila na strani okupatora najvecih zlocinaca koje pamti civilizacija al oba puta na kraju ispade da smo mi bili na pravoj strani a "braca" zahvaljujuci upravo nama se spasise da ne zavrse na smetljistu istorije I onda opet 1991 stadose na stranu onih koji su ovaj svijet doveli do ocaja u svakom pogledu al eto tocak istorije se vrti ovi vasi monstrumi polako al sigurno silaze sa scene a sa njima cete I vi da dobijete ono sto zasluzujete al vise nece biti Juge I Srba da vas vade sa smetljista istorije kao sto bese 18-te, I 45-te, moj Ujo.

Mija

pre 5 godina

Kina je iskreni prijatelj Srbije.Podrzava nasu borbu za KIM.Zato nece dozvoliti,da se drugi izivljavaju nad nasim narodom koji zivi na KIM.

Simce

pre 5 godina

Kina je nas veliki prijatelj, uvek nas je podrzavala.

Ivana

pre 5 godina

Tako je bre braćo Kinezi, da se i vaš glas čuje i da se i vaša snaga vidi. Dosta Amerika vodi glavnu reč na Balkanu.

ana

pre 5 godina

Hvala Kini na podrsci. Najzad da neko odreaguje na ove sramne zlocinacke provokacije nad neduznim civilima.

jasminajo

pre 5 godina

Podrška Kine je od izuzetnog značaja, pre svega njihov vojni asortiman je impresivan. Ukoliko nam pruže vojnu podršku bićemo najveća voina sila na Balkanu i šire u tom trenutku bi se zapitali ne samo Šiptari već i ostali zagovornici rata isplati li se krenuti na nas.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Кина је показала да је један од најискренијих и најоданијих пријатеља Србији.

Nada

pre 5 godina

Bravo za KInu ,koja nas na pravi nacin i u svakom trenutku podrzava i dokazuje pravo prijateljstvo!

Milan

pre 5 godina

Kina je iskren prijatelj Srbije, dobri odnosi Kine i Srbije od izuzetnog značaja za Srbiju. Investicije iz Kine nam mnogo znače a pogotovo ova vojna podrška.

Toda

pre 5 godina

Ogromnu podršku imamo sad kad nam je najteže od Kine veliko im hvala.

milos

pre 5 godina

Kina vise nece da trpi da se izivljavaju nad nama.

hn

pre 5 godina

Hvala nasim kineskim prijateljima sto se zalazu za pravdu i brane mir na Balaknu isto kao i Srbija! Druge zemlje bi trebalo da se ugledaju na njih!

Daliborka

pre 5 godina

Kina nam je iskreni prijatelj i verujem da ce se pitanje KiM vratiti na dnevni red Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

gligor

pre 5 godina

Kosovo je uvek bolna tacka svim Srbima, hvala Kini na pokazivanju prjateljstva.

Palcica

pre 5 godina

Resenje Kosova je jako bitna stvar,zato bi bilo dobro da nam se u toj borbi prikljuce Kina i Rusija kako bi lakse okoncali ovu bitku za sopstveni deo zemlje

Aleksandra

pre 5 godina

Podrska Kine mnogo znaci Srbiji.Hvala im!

Goran

pre 5 godina

Стварно је страшно од ових разбојника на западу, Британије, Немачке,САДа и још неких! фронтно напали на један правдољубив мали народ и као аждаје прете да нас претворе у прах!Треба нам помоћ наших пријатеља!

zik

pre 5 godina

Ko bi drugi nego nasi prijatelji Kina da se bori za nas ,hvala vam braco Kinezi ,vreme je da nas neko iskreno podrzi

minja

pre 5 godina

Kina je naš veliki prijatelj ,haval joj puno što nas podržava, i žto će uvek biti uz nas ,a sve zasluge podršci je zaslužna politika predsednika Vučića.

Biljana

pre 5 godina

Odnosi i prijateljstvo Kine i Srbije nikad bolje.

Veljko M

pre 5 godina

Siguran sam da Kina neće podleći pritisku Zapada i da će staviti na dnevni red izveštaj o bezbednosnoj situaciji na KiM.

Gagy

pre 5 godina

@Nikola nemoj govna jesti, da hoces I da ti je stalo ostao bi ovde , pun mi vas je k vas iz ,,preka'' vratices se ti ovde ko I svi da se izdrkavate kad dobijete inostrane penzije....

Miki

pre 5 godina

Uzdamo se mi u naše kineske prijatelje... Dok su oni uz nas, mi nemamo šta da brinemo!

Era

pre 5 godina

Pitanje Kosova je mnogo vazno.Hvsla nasim velikim prijatrljima sto nam pruzaju podtsku,Kinezi su uz nas.

Maja

pre 5 godina

Kina je nas najiskreniji prijatelj zajedno sa velikom Rusijom.

Maja

pre 5 godina

Takva nam je podrška neophodna,jer Srbija bez pomoći Rusije i Kine će kaskati za Evropom još dugi niz godina.Bravo za Kinu.

masa

pre 5 godina

Kina je uvek pokazala da je dobar pijatelj i da ceni Srbiju,hvala im na tome.

love and friend

pre 5 godina

Kina je nas veliki prijatelj i hvala im na podrsci.

Bojan

pre 5 godina

Nista dok se neko od nase brace, velike svetske sile ne umesa u ovo odvratno ponasanje zapada.

Gosa

pre 5 godina

Krajnje je vreme bilo da se neko oglasi, da neko primeti ova sranja i nepravde koje se desavaju Srbiji.

Role

pre 5 godina

London,Pariz i SAD moraju da shvate da se zakoni poštuju,ali ne selektivno.

Mitra

pre 5 godina

Kina je prijateljska zemlja Srbije, i ona vidi kakva je situacija u Srbiji i na Kosovu... stalni napadi, krađe, svađe, proterivanja... sasvim dovoljno stvari koje bi trebale da prestanu. Rešimo pitanje Kosova i Metohije i vodimo ljubav ne rat.

Gavrilo

pre 5 godina

Podrška Kine kao i Rusije su od velikog značaja za našu zemlju po pitanju Kosova.

mitar

pre 5 godina

Pa prekipelo je, dosta više cinizma, istina izašla na videlo. To samo ne vide oni koji ne žele da vide stvarno stanje.

mitar

pre 5 godina

Pa prekipelo je, dosta više cinizma, istina izašla na videlo. To samo ne vide oni koji ne žele da vide stvarno stanje.

Dusan

pre 5 godina

Kina je velesila koja moze da ucini dosta po ovom pitanju! Nadajmo se pravom ishodu za Srbiju!

aca Turist

pre 5 godina

Kina i Srbija imaju isti problem! Oni Vode Politiku Jedan Kina to znaci Hong Kong,Tibet,Taiwan,Macao je isto Kina! Mi Srbi imao slican Problem Kosvo,Medvedja,Presevo,Bujanovac i Sandzak! Ako Kina ne pomogne Srbiji onda ce Kina da zavrsi kao Srbija bez Kosovo! Zato Kina vidi napad na Srbiji kao napad na Kini! Hvala Kini!

Tea

pre 5 godina

Hvala Kinezima, njihova podrška sigurno znači u borbi za Kosovo. Podrška velike sile kao što je Kina od izuzetnog je značaja.

Lili

pre 5 godina

Kosovo nije cilj. Kosovo je sredstvo za držanje Srbije pod kontrolom. Da nije Kosovo bilo bi nešto drugo.

Hana

pre 5 godina

Iskreno prijateljstvo se pokazuje u teskim trenucima.

Vlajko

pre 5 godina

Vreme je da sve poštene zemlje kažu zapadu i NATOu dostaje, stop ,nema dalje.

Gujarat

pre 5 godina

Pazite da ne pocnete da jedete pse kao braca kinezi jer moras bratu bratstvo dokazati

Drago

pre 5 godina

Hvala Kini na punoj podrsci u ocuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta nad Kosovom i Metohijom. Ovakve prijatelje treba doveka ceniti i postovati.

Branko

pre 5 godina

Kina jos jednom pokazuje da nam je pravi prijatelj.

Maja

pre 5 godina

Uz podrsku Kine i Rusije dobicemo bitku za Kosovo i Metohiju! Hvala im na podrsci!

Goca

pre 5 godina

Kina je naš veliki prijatelj i to pokazuje i sada. Veliko hvala.

lila

pre 5 godina

Vazno je da Kina i Rusija postuju i podrzavaju stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije, i da su voljne da pomognu pri resavanju problema

Vladimir

pre 5 godina

Jos jednom su gradjani Srbije su veoma zahvalni Kini na snaznoj podrsci koju ce dati Srbiji u presudnom momentu. Mi cemo znati da to cenimo i postujemo.

Zika

pre 5 godina

Kina je iskren prijatelj Srbije! Hvala im na podrsci sto se pitanja Kosova tice.

Miki

pre 5 godina

Podrska Kine Srbiji je od neprocenjovog znacaja!

Mašnica

pre 5 godina

Hvala Kini sto je uz nas u ovom bitnom trenutku.

Bojana

pre 5 godina

Kina je nas veliki prijatelj i ucinice mnogo toga za nas, posebno ako mi sami nismo u mogućnosti tamo da se borimo.

Ivana

pre 5 godina

Hvala Kinezima na podršci Srbiji u rešavanju kosovske agonije.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija