• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

05.11.2018

09:59

NEKA I DALJE VERUJU U BAJKE! Dačić odgovorio Prištini: Ako nije tačno, što se žale?!

Politika

NEKA I DALJE VERUJU U BAJKE! Dačić odgovorio Prištini: Ako nije tačno, što se žale?!

Podeli vest

Ako novo povlačenje priznanja Kosova nije tačno, kao što tvrde u Prištini, što su se žalili zbog toga pita ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Vlasti Prištine, podsetimo žalile su se međunarodnim institucijama zbog „ponašanja Srbije“ odnosno novih povlačenja priznanja samoproglašenje nezavisnosti Kosova, a Srbiji je poručeno da pazi kako se ponaša da ne bi iritirala Albance.

Šef srpske diplomatije, govoreći u Vestima TV Prva, postavlja pitanje, ako nije tačno da su još dve zemlje povukle priznanje Kosova, zašto se onda Priština žali i zašto zapadne zemlje kažu da ne iritiramo Prištinu? 

- Očigledno ih to najviše boli jer smatraju da je sve već rešeno i stalno pričaju o tih 116 zemalja koje su priznale Kosovo. Eto neka i dalje veruju u bajke. Ništa ne govorim napamet, sve su to pisane note i ne samo da je devet zemalja povuklo priznanje, već će taj broj i rasti - istakao je šef srpske diplomatije.

Govoreći o stavu SAD o Kosovu, Dačić kaže da jeste postignut napredak u odnosu sa Vašingtonom jer oni sada dozvoljavaju neko komprimisno rešenje.

- Međutim, oni i dalje smatraju da je Kosovo nezavisna država i da mi rušimo dijalog jer pozivamo zemlje da povuku odluku o nezavisnosti. Ja se pitam, šta je sa onima koji zovu da se prizna nezavisnost? Zar to ne utiče na dijalog? To je licemerno - jasan je bio Dačić.

Govoreći o isticanju zastave Kosova u pariskoj katedrali Notr Dam, rekao je da je reč o velikom skandalu, ali da Beograd to ne može da spreči. 

- Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zato je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna - rekao je Dačić upitan da li će Srbija reagovati zbog isticanja kosovske zastave. 

NOVA DIPLOMATSKA POBEDA SRBIJE! Još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SANI

pre 5 godina

Kosovo nikada neće ući u Interpol samo mogu da sanjaju

maša

pre 5 godina

Verujemo čvrsto da će se cifra država koje su priznale Kosovo drastično smanjiti.

Vanja

pre 5 godina

Albanci su se upanicili,jer mnoge drzave prispituju svoju odluku, i zato se zale, ali Srbija nece odustati od namere da broj drzava koje su priznale Kosovo padne, i tome ce uspeti, jer se nas predsednik neumorno i veoma uspesno diplomatsom ofanzifom, bori upravo da druge drzave cuju stav Srbije i sagledaju nasu pozicijiu.

Krckey

pre 5 godina

Dacic je potpuno upravu...sve ima dve strane...ako pojedini mogu da yagovaraju priynanje..yasto onda Srbija diplomatski i na miran nacin "ne sme" da podstice na povlacenje istog..? Malo je to ne fer, zar ne?

vesko

pre 5 godina

Panika paniak,u pristini postaje navika.Kako misle d aim zaapd pomogne.Valjd aim je ajsno da Srbiju vodi vlada,koja ni pred kim ne kleci,i vlada koja ni za kakve milione ence proda svoj narod.

Luka

pre 5 godina

Још једна победа Србије и српске дипломатије. Браво за Владу Републике Србије и министра Дачића

Vladana

pre 5 godina

Jasno je da Priština želi na svakom koraku da nas provocira,ali mi to nećemo dozvoliti.Nećemo dozvoliti da pognemo glavu pred njima i napustimo srpsku zemlju.

markopetrovic

pre 5 godina

Nece da prihvate istinu da polako gube poverenje i naklonost mnogih drzava krivo im sto Srbiju sve vise i vise postuju

star

pre 5 godina

Nova pretnja međunarodnih institucija, Srbiji je poručeno da pazi kako se ponaša da ne bi iritirala Albance, stvarno ne znam koje ovde lud.

tale

pre 5 godina

Dačić je ozbiljan političar i jako dobar diplomata

Sanja

pre 5 godina

Mozete da se bunite koliko hocete, ali cinjenica je da broj zemalja koji povlace priznanje Kosova raste. Ni na koji nacin mi ne iritiramo Albance

Vera

pre 5 godina

Odlicno im je odgovorio,nastavi Dacicu ti si diplomata i ministar Srpski!

Tijana

pre 5 godina

Neka veruju u svoj neuspeh mi uspesno nrcimo trnovit put.

milan

pre 5 godina

Isticanje zastave Kosova u Nort damu je veliki sknandal na koji mora da reaguje naše ministarstvo inostranih poslova....

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija