• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2018

14:55

VESIĆ: Ðilas je na medijskoj kontroli i monopolu zaradio milione i stvorio političku karijeru, a istovremeno je uništio PKB!

Politika

VESIĆ: Ðilas je na medijskoj kontroli i monopolu zaradio milione i stvorio političku karijeru, a istovremeno je uništio PKB!

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da je bivši gradonačelnik Dragan Ðilas na medijskoj kontroli i monopolu zaradio milione i stvorio političku karijeru, a da je istovremeno uništavao PKB

Vesić se javno zapitao kako Ðilasa nije sramota da priča i upoređuje vrednost kablovskog operatera Kopernikus i PKB.

- Pa on je napravio vrednost Kopernikusu o kojoj priča, i svima drugima! On i Šolak prodaju svog kablovskog operatera za 2,5 milijardi evra što je 20 puta više nego PKB - kaže Vesić. 

On smatra i da se Ðilas interesuje za medije jer više nema medijski monopol i da je zato nervozan.

Vesić očekuje da Ðilas objasni kako to da se samo dva puta, kako tvrdi, video sa medijskim magnatom Draganom Šolakom kojem je prodao poslovnu zgradu na Novom Beogradu za 10 miliona evra, kako navode mediji, a prema Šolakovoj tvrdnji za četiri miliona.

- Ðilas stvarno potcenjuje građane Srbije kada misli da će bilo ko da mu poveruje da se samo dva puta video sa čovekom sa kojim ima finansijske transakcije vredne desetine miliona evra - ističe Vesić. 

Osvrnuvši se na tvrdnje Ðilasa da nema nikakvu firmu na Malti i da je tamo bio jednom u životu, Vesić pita kako to da su Šolak i Ðilasova direktorka i ''desna ruka'' Jadranka Drinića vlasnici firme na Malti.

- Ðilas stvarno misli da će mu bilo ko poverovati da njegova direktorka sama sa Šolakom osniva firme bez njegovog znanja - navodi Vesić.

On ocenjuje bizarnim da o medijima priča Ðilas koga je, kako kaže, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać optuživala da je, dok je bio na vlasti, upravljao srpskim medijima. 

- Kako je upravljao saznali smo kasnije kada su objavljeni podaci o tome kako je kao državni funkcioner držao monopol na prodaju reklamnih sekundi televizijama računajući Javni servis i Studio B koji je tada bio preduzeće grada Beograda čiji je gradonačelnik bio!? 

Vesić navodi da o ravnopravnosti u medijima priča čovek koji je bio deo vlasti koja je slala policiju u Borbu da uhapsi glavnu urednicu Oliveru Zekić jer je objavila da je u vreme Tadića i Ðilasa na tajnoj sednici odlučeno da se plati milion dolara za izručenje Miladina Kovačevića. 

Vesić dodaje da je Ðilas kao gradonačelnik bio suvlasnik dnevnog lista i da je novinarima odgovarao na pitanja sa rečenicom “zini da ti kažem”, kao i da je bio najzaštićeniji političar posle Tita o kojem, kako kaže, nije napisan nijedan kritički tekst dok je vladao Beogradom. 

BODI-BILDER IZ RIJALITIJA 'FARMA' POTVRDIO: Istina je, Đilas me hoće za šefa BIA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gaga

pre 5 godina

Unistio je sve sto je mogao.Lopov i manijak bolesni

Mare

pre 5 godina

Unistio je djilas mnogo vise, ali vise ne moze bogu hvala.

Ivet

pre 5 godina

Djilas moze da prica i da prica ali videli su svi kakav je covek

slađa

pre 5 godina

Vesić je u pravu kada kritikuje Dragana Đilasa. Prvo je Vučić hteo da proda Telekom, a sada kada se Telekom širi i napreduje kao domaće preduzeće, sada odjednom iskaču dušebrižnici koji pate i brinu zbog imovine države Srbije. I kako to da će zbog 200 000 korisnika Kopernikusa zavladati medijski mrak u Srbiji sa 7 miliona duša. Tajkuni uvek imaju neke svoje računice. Da ne pričamo o 5000 radnika u RTB- u Bor i smederevskoj železari. Vodi li računa neko o radnicima i njihovim porodicama, njihovom interesu i sudbini?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija