• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

07.11.2018

19:06

PREDSEDNIK SRBIJE RASTURA LAŽNU DRŽAVU! TAČI: Radije bih pregovarao sa đavolom nego Aleksandrom Vučićem!

Politika

PREDSEDNIK SRBIJE RASTURA LAŽNU DRŽAVU! TAČI: Radije bih pregovarao sa đavolom nego Aleksandrom Vučićem!

Podeli vest

Predsednik Kosova Hašim Tači je pred nastavak dijaloga sa Srbijom izjavio da bi "radije vodio dijalog s đavolom" nego s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U intervjuu za prištinsku agenciju Kosovapres, predsednik je rekao da su sastanci koje ima sa predsednikom Srbije u dijalogu o normalizaciji odnosa - teški.

- Očekujem da budu teški razgovori, jer je moj srpski kolega težak sagovornik i istovremeno opterećen. Mogu da kažem da bih mnogo radije seo za sto s jednim đavolom da razgovaram negoli s Aleksandrom Vučićem, jer on svim svojim potencijalom, svim arsenalom Srbije radi na rasturanju Kosova kao države. Naravno ja ću to izdržati, ali to nije dovoljno u suočavanju sa Srbijom - kazao je Tači. 

On je istakao da je značajno da ceo politički spektar Kosova bude uključen u taj proces, da se što pre izradi platforma Skupštine Kosova, da se formira zajednička ekipa i da svi budu zajedno za stolom i da se dobije taj proces. 


Tači smatra da proces treba okončati opštim sporazumom. To "podrazumeva međusobno priznanje, da je to pravno obavezujući sporazum na međunarodnoj ravni”. 

“Nadam se da će se ovaj proces okončati sporazumom koji definitivno podrazumeva međusobno priznanje i mogućnost članstva Kosova u UN, otvoriti mogućnost priznanja Kosova od strane pet država članica EU i otvaranje sigurne perspektive i za Kosovo i za Srbiju", rekao je predsednik Kosova. 

Tači je pozvao predstavnike stranaka na Kosovu da "pokažu veću državničku svest" za donošenje što brže odluke o političkom predstavljanju u dijalogu na što široj političkoj osnovi. Istakao je da EU i SAD daju podršku tom procesu. 

Tači je rekao da tokom sutrašnjeg sastanka u Briselu ne može doći do sporazuma i da će u njegovoj finalizaciji učestvovati ceo kosovski politički spektar. 

"Očekujem dinamizaciju finalnog procesa, ali naravno finalizaciju će zaokružiti ceo politički spektar i sve institucije Kosova", rekao je on. 

Tači je procenio da će sastanak u Parizu biti dodatna mogućnost da se izrazi neophodnost za postizanje mirovnog sporazuma Kosova i Srbije. 

On nije želeo da komentariše odluku Vlade Kosova o uvođenju takse od 10 odsto na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine, već je rekao da ta institucija donosi odluke i snosi odgovornost za njih.

VUČIĆ U HELSINKIJU: Nisam predsednik koji bi ratovao zbog jedne zastave, REALNOST JE DA SARAĐUJEMO SA NEMAČKOM I FRANCUSKOM!

VUČIĆ: Merkelova tražila sastanak, to govori o značaju koji Srbija ima




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mila

pre 5 godina

Naravno da tako mislis jer si prvi put naisao bas na tvrd orah! Predsednik Srbije je jak protivnik, do sada najbolji pregovarac u sukobima oko Kosova!

NevenaK

pre 5 godina

Od Tacija smo naucili da se bavi provokacijama

Zorica

pre 5 godina

Bravo za hrabrost i energiju predsednika Vucica.

Kosta

pre 5 godina

Ko moze da odbrani vestacku i nasilno stvorenu, nazovi drzavu Kosovo ? Samo sila i nepravda !

Xxx

pre 5 godina

Tači će sa đavolom sigurno razgovarali na onom svetu, to mu je zagarantovan dijalog. Ako neće da razgovara sa Aleksandrom Vučićem neka podnese ostavku

Biljana Đ

pre 5 godina

Tači je svestan da se on tu ništa ne pita. On tu postoji da prenese stavove svojih mentora.

Mili

pre 5 godina

Pa nije predsednik Vucic kao Tadic i Djilas sto su prihvatali sve zelje Albanaca i jos se izvinjavali.

dimigrom

pre 5 godina

Taci naravno da neces, i neznas da pregovaras vec samo da ratujes i cinis zlocine

Grobar

pre 5 godina

Ovde samo corav ne vidi da Taci i Vucic jedan drugoga hrane i dizu rejting kod sopstvenog naroda ,samo ne znam do koliko to jos moze da potraje.Sve je vec skrojeno i presudjeno samo sto to nece da se odjednom obelodani.

milan306

pre 5 godina

Baš zato što je lažna država,treba reagovati ,i bori ti se za istinu.

Sale

pre 5 godina

To je zbog toga sto Vucic nastupa sa argumentima. Pored toga visoko je inteligentan i tesko da mu sagovornik moze parirati.

Mile

pre 5 godina

Vucic nastupa inteligentno i snagom argumenata. Taciju je argument snaga i nista vise.

deda Raša

pre 5 godina

Nije Vucko djavo. Njega Bog posla da spase Srbiju i u njoj pravoslavlje. Do sada si vodio razgovore sa djavolima: Bil i Hilari Klinton i ostali, kojima si ustupio srpske rudnike za samo 1$.

grucho

pre 5 godina

Ta nazovi drzava ce uskoro prestati da postoji.

opera

pre 5 godina

Pa slusaj onda sta Vucic predlaze , prihvati i gotova stvar.

Herc

pre 5 godina

Pa Taci treba da shvati da je KiM Srbija a ne Albanija.

tisma

pre 5 godina

Covece shvati da si slab u pregovorima sa Vucicem, da od nemoci u poslednje vreme imate izlive besa i ti i Haradinaj, brat Haradinaja, Ljimaj, Pacoli....

Dragan

pre 5 godina

Mirovni sporazum povoljan po obe strane je jedino pravo resenje. A to podrazumeva obostrane kompromise, jer nije moguce prihvatiti takvo resenje da neko dobije sve a drugi nista.

Mirko

pre 5 godina

Da li se to Tači uplašio diplomate iz Beograda.

Mitar

pre 5 godina

Veće komplimente od ovih Vučić nije odavno dobio!

Zec

pre 5 godina

Nikakvu odluku Tači ne sme da donese sam, prete mu svi njegovi.

Mija

pre 5 godina

Zalosno je sto se dozvoljava da se Taci ponasa bahato,i da provocira.Vucic se bori za svoju teritoriju,i ne dozvoljava da Taci manipulise.Zato se Taci i buni,jer sadasnja vlast nije povodljiva,kao prosla.Sadasnja vlast se bori da ispravi greske prosle vlasti.

peca

pre 5 godina

Tači nastavlja sa svojim stavovima, a ko još njemu veruje

Marko

pre 5 godina

Tači i jeste za đavola budući da je naneo tokom rata mnogo zla Srbima.

Maja

pre 5 godina

Pa idi razgovaraj sa djavolom. Imas veliku cast sto Vucic ima strpljenja da sa tobom i tebi slicnima uopste i razgovara.

anatodorovic

pre 5 godina

iskreno se nadam da će na kraju kompromis biti postignut

Milan Savić

pre 5 godina

Šta ste vi očekivali da vam poklonimo Kosovo i Metohiju. Možete samo da sanjate.

Tijana

pre 5 godina

Nema ni nas predsednik osobitu zelju da vidi Tacija , ali je interes naroda u pitanju ,,a ko je veci djavo neka se zamisli!

Mila

pre 5 godina

Lavovskog srca naseg Vucica albanci se uplasili.

sale

pre 5 godina

Pa naravno da nije lako ni Vucicu , pa ni Taciju tema i predmet razgovora nisu ni malo jednostavni i laki , vec veoma znacajni i od velike vaznosti za buducnost oba naroda.Taci je navikao ranije na pregovarace kao sto je bio Tadic ili Vuk Jeremic koji su isli na ruku njegovim secionistickim ciljevima , ali kod Vucica je to potpuno druga prica i sve je teze Taciju i svim ostalim iz Pristine , jer Vucic je tvrda vocka i nece se tako lako dati a poziciju koju je izgradio i jos uvek je gradi ne ide na ruku Taciju.Samo pre bih rekao da je Taci Sejtan ili kako on to kaze Djavo.Samo moze kako Vucic stalno ponavlja -Mir ,Kompromisno resenje i svakom po nesto , a ne kako zeli i hoce Taci samo priznanje i kraj , i zato ce sve biti teze Taciju i svima njima jer pravda i istina je na strani naseg predsednika i svih nas.

Daca

pre 5 godina

Da se razumemo Taci je prvo predsednik jedne lazne drzave,kao drugo sa druge strane Ima jednog ozbiljnog pregovaraca Koji vrlo dobro zna sta radi I koji je predsednik kome njegov narod veruje.A izmedju ostalog Aleksandar Vucic je predsednik jedne suverene drzave ,a ne samoproglasene drzave u cijoj vladi sede ratni zlocinci I ratni profiteri.

Sasa

pre 5 godina

Ovim recima Taci potrvrdjuje da ne zeli da nastavi dijalog.

Sanja

pre 5 godina

E pa neće Đavo doći već naš predsednik i to kao božija kazna da vas rasturi vas teroriste.

Maki

pre 5 godina

On odavno izgleda pregovara s đavolom jer da pregovara s ljudima ili anđelima, dogovor bi odavno bio postignut. Narod bi bio srećan.

kiki

pre 5 godina

Vucic Taciju moze da drzi predavanje o vodjenju zemlje i za sve.

Vladimir

pre 5 godina

Kriminalna tvorevina tzv. Kosovo krši pravila i ne poštuje zakone, dok međunarodna zajednica gotovo i da ne reaguje!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija