• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

11.11.2018

14:33

ZNAM DA VAM JE SVIMA KNEDLA U GRLU! Vučić o kosovskoj zastavi i Tačiju iza Putina u Parizu!

Politika

ZNAM DA VAM JE SVIMA KNEDLA U GRLU! Vučić o kosovskoj zastavi i Tačiju iza Putina u Parizu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom rasporeda sedenja šefova država i vlada na cemeroniji u Parizu, da protokol na tom događaju svakako nije izraz odnosa snaga, te da je do njega da se ponaša dostojanstveno, drži do svoje zemlje, ponosa našeg naroda i predstavlja na najbolji mogući način našu zemlju, te spreči da bude isključena iz sveta, iako ima ponekad knedlu u grlu

 

Na pitanje novinara kako komentariše da su neki lideri regiona bili među najmoćnijom petoricom sveta na svečanosti, primetio je da je Hašim Tači imao najbolju poziciju od svih iz regiona.

- Predsednica Hrvatske da je stajala tamo, mogao bih da razumem, jer to ima veze sa azbučnim redom. Nekog smisla je moglo da bude iako su se iskazali u Prvom svetskom ratu na suprotnoj strani. Nije bilo Austrije u blizini petorice, već u mojoj... - rekao je Vučić.

Srpski predsednik je ocenio da to "ni blizu nije izraz odnosa snaga", te objasnio:

- Doći će predsednik Francuske Emanuel Makron u Beograd, a sumnjam da će ići u Prištinu. PredsedniK Rusije doći će u Beogard, a teško da će ikada ići u Prištinu. Angela Merkel ponovo će doći u Beograd, a nisam siguran da će u isto vreme doći u Prištinu. Pogledajte nivoe investicija i sve drugo - objasnio je on.

(FOTO) ŠTA RADI OVA LJIGA IZA PUTINA? Skandalozan propust organizatora proslave završetka Prvog svetskog rata u Parizu!

Što je neko ovako postupio, prema njegovim rečima nije imalo nikakve veze sa azbučnim redom.

- Kod mene su bili predstavnici Letonije. Ali, da pravim tamo skandal nije bilo ni mesta niti ima smisla. Imali smo važne i dobre razgovore, obavili dobar posao za našu zemlju - kazao je on dodajući da sumja šta se desilo, ali da ne želi da to javno govori.

Foto: Tanjug

Ta njegova sumnja, kako kaže, bez ikakve greške bi pogodila šta se stvarno dogodilo.

- Možete misliti šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina, sa kojim se rukovao. Iza leđa je Putinu došao Tači i pružio ruku, a tek kada je šef ruske države shvato ko je taj čovek okrenuo se drugima - objasnio je Vučić i dodao:

- Ili ćete da budete deo sveta ili ćete sami da se isključite, ja da isključum Srbiju zbog njhovih grešaka i naših slabosti u prošlosti ne mogu i neću. Moram da se ponašam dostojanstveno, držim do svoje zemlje, ponosa našeg anroda i predstavljam ih na najbolji mogući način - poručio je on.

Rekao je da predsedniku Makronu želi dobru posetu Srbiji i pozvao građane da ga dočekaju na najblji mogući način i pokažu srpsko gostoprimstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Istorijski

pre 5 godina

Kosovska zastava na skupu pobednika u Francuskoj a Vučić pored Tačija i Putina se slika za istorijsku sliku pobednika a glavna atrakcija je ko drugi nego kraljica Balkana Kolinda!

KAŽU

pre 5 godina

Nije mogao Slobo da izbije na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero! Srce srbije je izvađeno ilegalno dok je pacijent bio bez svesti posle Oluje i sada ide na legalnu transplataciju u Majku Albaniju! Srbija je od Oluje 95g vratila skoro sve tuđe a ostalo još da vrati samo Sandžak i Vojvodinu? CG je za logore na svojoj zemlji(Logor Morinj) isplatila odštetu za 220 hrvatskih logoraša i zbog zločina osudila 4 svojh bivših pripadnika JNA na 12g zatvora e tako se radi po poglavlju 23(sudstvo)! Dok je svet izučava hrvatska vojska imala vojno-taktičku vežbu akcije Oluja 95g ko najveću vojnu vežbu od samostalnosti sa 5500 vojnika na svim poligonima po RH i to 4dana ko 95g! Sada kad se otkrilo da je opljačkana i uništena Tesla banka eto Pupovac odlučio da ide posle toliko godina u Vukovarsku "Kolonu sećanja" za ubijene hrvate tokom velikosrpske agresije! Posle najavljenog snimanja filma o Oluji 95g u holivudsko-hrvatskoj produkciji a zvaće se "Oluja svih Oluja" eto sada glumac Erik Bana(u filmu Troja) koji je hrvatske nacionalnosti pristao za snimanje i filma o Vukovaru i velikosrpskoj agresiji! Međugorje postalo "Ispovedaonica Evrope" a Papa Franja kaže da "Bog čini čuda u Međugorju"! Hrvatska od Norveške kupuje LNG terminal-brod za 159mil.E od čega je 120 od EU fondova!

Medi

pre 5 godina

Baš me interesuje hoće li neki srpski mediji pisati o ovome: Crotaive.hr Naša pradomovina Hvarèzm: Prahrvatska rana Uvarêzmya-Chorasmia prije Aleksandra Velikog

Medi

pre 5 godina

Baš me interesuje hoće li neki srpski mediji pisati o ovome: Crotaive.hr Naša pradomovina Hvarèzm: Prahrvatska rana Uvarêzmya-Chorasmia prije Aleksandra Velikog

Tanja

pre 5 godina

To je poražavajuće ali Srbija je uvek ponosna zemlja.

Nevena

pre 5 godina

Šta vredi Tačiju pozicija na kojoj je bio kad mu je Putin pokazao kakvo mišljenje ima o njemu.

PoniZeni

pre 5 godina

Samo mi pradedu ne diraj!! Mi smo otirač, bre, za njih. Koji spomenik zahvalnosti FR, čemu smo to zahvalni? Svake čarape, svaki metak su naplatili, tek posle "ubeđivanja" ruskog cara poslali, po koji brod, da izvuče naše mučenike iz AL. Odlagali su, na solunskom frontu, ofanzivu koliko su mogli. Nisu oni nas ništa zadužili (jesu bombardovanjem), već smo mi ginuli za svoju slobodu za svoju zemlju, bre.

RINGISPIL

pre 5 godina

Znam da moderator nece objaviti ovaj post ali nemojte nikada ni Vucicevic ni Vucic da pricaju o slobodi medija, ako je portal otvorenog tipa onda treba cuti i drugo misljenje. Prvo zasto Vucic nije rekao narodu sta on to zna u vezi sedenja i zastave, zasto cuti ili je mozda i sam ucesnik skandala, sta ako su mu francuzi rekli NE SMES DA TALASAS i da pravis problem. Drugo nebi bio nikakav skandal da se javno pobunio, kako to da pobednici i porazni obelezavaju zajedno tako vazan istoriski dogadjaj. Kako to koljaci i ubice sede sa zrtvama istm povodom. Makron je o svemu srao samo nije pricao o istinskim razlozima izbijanja prvog sv. rata. O kakavom vi to spomeniku zahvalnosti francuskoj pricate. Pa moje dete i sva druga zive u sasnjem vremenu i veoma dobro i inteligentno rasudjuju sta se desava. Srbija je bila na jarbolu pobednika ali nije spomenuta ni u kakvom svojstvu. Svet ce samo pamtiti reakciju Putina slike Hasima tacija i skandal sa Trampom koji je nekim cudom zalutao na ceremoniju. Bolje 100 godina pregovora nego jedan dan rata, cija je to floskula ko je to smislio... Narod ima jednu bolju, bolje jedan dan biti pevac nego mese dana kokoska. Narod ce koliko sutra placati TEHNICKI PREGLED I REGISTRACIJU kola skuplje bar tri puta a neko nam prica bajke i tim novcem iz budzeta podizace penzije. Postalo nam je bezobrazno dobro toliko dobro da nas je svakim danom sve manje i manje iz 1000 razloga.

Milan

pre 5 godina

Vučić je najbolji čovek na svetu. Predsedniče ponosni smo na tebe i volimo te! Čuvaj nam Srbiju diko naša!

Nikola

pre 5 godina

Uzeli francuzi pare od siptara, da bi postavili njihovu zastavu.

vojvoda vulin

pre 5 godina

Siptar vucic i sva gamad koja glasa za njega

Lara

pre 5 godina

Cela organizacija današnje proslave stogodišnjica pobede od velikog rata je ogromna 0, bruka i sramota za Ftancuze. Da jedan evropski narod kao što su Francuzi nije mogao da bolje organizuje ovakav praznik za mnoge je skandalozan.

Janko

pre 5 godina

Ne razumem sta su tacno hteli ovom postavkom postici?

gorski

pre 5 godina

A Vucica stavili u publiku , a taman je podigao ugled Srbije. Ma sta je ovo? Jel oni ne razumeju sta prica nas ptredsednik ili misle da ih on laze za ugled ? sram ih bilo. NE citaju ni novine niti gledaju televiziju. Da to rade videli bi da smo u svemu prvi. Nas u publiku ,na trotoar a Taci na binu, nije mi jasno. Predsednice imas pravo da se ljutis iz protesta daj ostavku.

Captainsrki

pre 5 godina

Francuska je bas omanula u organizaciji...

Dragojlo

pre 5 godina

Pa gospodine predsednice sta vam radi Kolindica tu kad svi znamo da su hrvati bili u austrougarskoj vojsci!

Maja

pre 5 godina

Srbija je uvek bila zemlja naroda koji su veoma ponosni i dostojanstveni

Miki

pre 5 godina

Mi znamo za neke stvari necemo ih nikada zaboraviti!

nestor

pre 5 godina

Tači nije bitan lik. Kao da je važno gde sedi, važno je da svi znamo kakav je čovek.

Gosa

pre 5 godina

Neki jednostavno nisu mogli da prodju preko ovoga, nisu svi Srbi da cute i trpe, velika zamerka Fransuzima na propust u organizaciji.

Nesa

pre 5 godina

Ova knedla nije samo kod Srba, zasmetala je mnogima, izmedju ostalih i Putinu.

Žole

pre 5 godina

Ma nije Putin video Tačija kao buvu na kučetu!

Maja

pre 5 godina

Greska jeste skandalozna...ali to je njihova greska...I predsednik je upravu svaku rec...nije ni vreme ni mesto bilo da ni Srbija ni Rusija u tom momentu reaguju...ali polako dilomatska borba tek predstoji...

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

EU na sve načine pokušava da ponizi i isprovocira Srbiju.Mi smo se nekada kleli u Francusku i naše veliko prijateljstvo.

Nemanja

pre 5 godina

Srbija je nekima trn u oku, pogotovo Hašimu Tačiju koji kao Predsednik Kosova ne želi kompromis sa Beogradom.

Jana

pre 5 godina

Dostojanstveno kao i do sada nas je predstavio, a skandale neka ostavi drugima. Ne mozemo tudje greske ispravljati i ne treba na niske provokacije reagovati.

aca

pre 5 godina

Taciju nista ne vredi sto se sunja tako ljudima iza ledja!

sasa

pre 5 godina

Zasto su zastave Hrvatske i Kosova uopste bile tamo kad niti su postojali niti su se borili u tom ratu?

vivijen

pre 5 godina

Sramota je dozvoliti podizanje zastave zemlje koja nepostoji.

Iva

pre 5 godina

Ne znam šta je ovo značilo, ali Tači nije ni trebao biti pozvan na ovaj skup.

AleksMache

pre 5 godina

Vučić je trebao da održi malo predavanje na temu Kosova kao srpske Autonomne pokajine! Tako da ako je hteo da pravi Vučiću društo u ime države Srbije, u redu! Kakav predsednik, ili je naše školstvo u kome to naši đaci uče, potpuno pobrkalo lončiće!

Milica

pre 5 godina

Srbija je ponosna zemlja i niko je nece ponizavati svojim besmislenim potezima poput ovog u Parizu.

Ana

pre 5 godina

Dve potpuno nevažne stvari su zastava i Tači na ovom događaju.

mita

pre 5 godina

Ponosim se našim predsednikom Vučićem!Tači sve radi podmuklo sa ciljem provokacije.

Hrvoje

pre 5 godina

Nikako da srbi skontaju sta drugi misle o njima. Jos ako misle da ce vojskom uciniti da ih neko cijeni...

Darko

pre 5 godina

Francuska se itekako obrukala ovim gestom. To sto se Putin odmah sklonio od Hasima Tacija nakon rukovanja dovoljno govori. Putin je zaista pokazao koliko ga rukovanje sa Tacijem zanima.

sasa

pre 5 godina

Osvrtati se na zastavu na ovakvoj ceremoniji je suludo.Ako nemate drugog posla ne morate se baviti ni ovako nebitnim stvarima!

Jelena

pre 5 godina

Francuzi uce od Siptara jeftine provokacije. Veliko nepostovanje prema clanovima drzava.

Jovana

pre 5 godina

Poneki postupci su prosto van svake kontrole i ako se neko proda za mito u zamenu za ovakav fest onda ni taj neko nije bolji od Tacija.

Petar BG

pre 5 godina

Isticanje zastave nepostojeće države bode oči i ništa više.

Vuk

pre 5 godina

To nema veze sa cinjenicom koga Putin podrzava, a to smo mi!

Vukasin

pre 5 godina

Vidimo koja zvezda si bio u Parizu posto ti kazes za sebe i Putina Dva metra covek visok a nigde se ne vidi na potokolarnoj fotografiji

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17