• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.11.2018

10:52

(VIDEO) VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti i poniziti!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti i poniziti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola na kojoj je odlučeno da lažna država Kosovo ne bude primljena u članstvo te organizacije

- Ovo je pobeda jedne male zemlje, koja ima racionalan pristup problemima. Srbija ne želi ni da nipodaštava i da ponižava Prištinu. Ovo je veliki uspeh. Jedna zemlja bez podrške velikih sila uspela je da se izbori za svoje ciljeve - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije zahvalio je svim zemljama članicama Interpola koje su glasale protiv prijema lažne države Kosovo u tu organizaciju.

- Pokazali smo da Srbija nije zemlja koju je lako pobediti i poniziti - poručio je Vučić.

On je rekao da je ovo uspeh, ali da Srbija ne sme svoju budućnost da zasniva na prikosu i inatu, već na racionalnom pristupu.

- Srbija mora da želi kompromis i da razume kakvi su odnosu u svetu, da razmišlja o svom ekonomskom napretku i koja ne sme ovu prilku da koristi ni da ponizazva ni da nipodaštava prištinsku stranu, ni sve one koji su iz petnih žila pokušavali da pomognu prištinsku stranu - rekao je Vučić.

On je naveo da smo bili umereni optimisti i nadali smo se dobrom rezultatu, a da je rezultat o prijemu takvozvanog Kosova za Srbiju veoma dobar, što govori kakvo je raspoloženje u svetu.

- Ponosan sam na borbu Srbije, male zemlje bez mnogo novca i moći u svetu, koja je uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i da pokaže koliko je vredno čuvati svoj integritet i nezavisnost - rekao je Vučić.

Zahvalio se onima koji su se uzdržavali dodajući da je bilo najrazvijenijih zemalja koje su se po prvi put uzdržale, koje su razumele poziciju Beograda, kao i zahvalio onima koji su bili pod velikim pritiskom.

Vučić je ukazao da je 76 zemalja u prvom krugu glasalo za Kosovo, i da ćemo sa svim tim zemljama nastaviti da radimo.

- Nećemo da razvijamo neprijateljstvo, gradićemo prijateljstvo da pokažemo koliko nam je stalo do kompromisnog rešenja sa Albancima, da pokažemo da Srbija nije zemlja koju je lako uniziti, pobediti i pregaziti. Verujem da ćemo sa ti zemljama imati još bolje odnose. Prijateljstvo i podršku zemalja koje su pomogle nećemo nikada zaboraviti - naglasio je on.

- Samo jedna zemlja za koju smo računali da će biti uzdržana glasala je za prijem. Sve ostalo je bilo u okviru naših računica, čak jedan bolje. Nadali smo se da će Paragvaj biti uzdržan i obavili smo razgovore sa paragvajskim rukovodstvom, ali glasali su protiv nas - dodao je on.

Vučić je čestitao ministrima Dačiću i Stefanoviću, timu iz Dubaija je "mahnuo", a pomenuo je i Vulina koji se borio po ovom pitanju, kao i Ani Brnabić.

- Koliko god se smejali ovi koji su govorili da je izgubljena bitka, računajući na njihov period kada su sve gubili. Danas Srbija samo pobeđuje. Ne bih narod da podsećam na njihovo traženje mišljenja od Međuanrdonog suda pravde, a kako smo mi prošli pred Interpolom, ENTSO-E, i drugim organizacijama - naglasio je on.

Vučić je rekao da je Srbija uspela da sačuva svoj obraz, i da sve što ne bi bio kompromis u budućnosti, što bi bilo kakvo pravljenje problema predstavljalo bi samo kontraudarac.

- Čestitam ljudima, danas neka se raduju, mi našu ekonomiju moramo da razvijamo, da molimo Prištinu da ukine tarife i takse, da molimo EU vrši pritisak na Prištinu da se ponašaju pristojno i poštuju CEFTA i sve norme - naglasio je Vučić.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki

pre 5 godina

Tako je predsedniče dokazali smo da nije lako sa Srbijom!

Damjan Bijelobaba

pre 5 godina

Konacno smo shvatili kako se treba boriti za Srbiju.Upravo ovim diplomatskim putem.Ratovanje nam nista dobro nece doneti.Ovo je prava stvar i samo pocetak novih pobeda.Zivela Srbija!!

AleksMache

pre 5 godina

Nije lako pobediti je ali će biti još teže i u buduće! Čestitke na pobedi!!!

Dara

pre 5 godina

Pokazali smo kako se bori za državu u moru onih koji joj žele zlo!

SANDRA

pre 5 godina

Napokon da je pobedio razum i da su neke zemlje uvidele cinjenice da Kosovu nije mesto u Interpolu.

Ivana

pre 5 godina

Srbija svo vreme misli najpre na dobrobit ostalih država a naročito teži ka napredovanju Kosova. Na glasanju se jasno pokazalo, da je Srbija veliki borac i da nije lako pobediti je!!!

Nadica

pre 5 godina

Koliko god pokusavali da nas ponize , nece im poci za rukom jer smo narod koji ima celicnog predsednika i stoji nepobediv u svojim stavovima.

Pravo

pre 5 godina

Још увек постоји поштовање међународног права. Бар код већине.

Sasa

pre 5 godina

Mi se nikad ne predajemo i ne odustajemo tako lako kad smo u pravu.

Luka

pre 5 godina

Ovo je samo upozorenje da Srbija nije laka meta.

Krckey

pre 5 godina

Bez obzira na podmuklo ponasanje Albanaca i potkupljivanje glasova..Srbija je pokazala da ima postovanje i podrsku mnogih drzava...i da nece posustati pred bilo kakvim poteskocama

Penzionerj

pre 5 godina

Bravo Predsednice Vucicu kao i svim ministrima koji su ucestvovali u lavljoj borbi protiv, nisam hteo upotrebiti uvredljive reci i pored toga sto zasluzuju, i visoko uspeli, hvala Rusiji sto su glasali da udje na dnevni red kako bi dokazali kako ce katastrofalno biti pobedjeni. Ogromna pobeda cele Srbije i trba razmisljati o promeni zakona da Predsednik Vucic ostane do sedamdeset godina zivota Predsednik Srbije. Srbija nije mala, nije mala....

Sara

pre 5 godina

Srbija je vodila veliku diplomatsku bitku, za pravo i pravdu, i izašla kao pobednik. Dokazali smo da ne moze sve putem ucena i sile, i da je pravda snaznija.

Cana

pre 5 godina

Mali, ali pravedni i jaki. Znamo da moramo mnogo toga, ali korak po korak pa cemo stici do cilja. Vazno je da idemo u pravom smeru pa imamo cemu i da se nadamo.

Dejan

pre 5 godina

Srbija zemlja junaka.Svaka cast nasim predstavnicima u Interpolu.

laki

pre 5 godina

videlo se da sa Srbijom nema sale ovo je velika pobeda Srbije

JABLAN

pre 5 godina

I pored problema sa kojima se borim --ovo mi je ulepsalo dan i raspolozenje.

atila_bič_božji

pre 5 godina

Jeste veliki dan za Srbiju i Srbe.Hvala braći i hcala Kinezima koji nas nikad nisu izdali.I hvala bogu što je stao so,toni na nogu.

CRO

pre 5 godina

PUTINOV PLAN ZA INTERPOL NA ZAPADU PODIVLJALI NAKON ŠTO SU SAZNALI TKO ĆE POSTATI NOVI ŠEF INTERPOLA! Vladimir Putin će sada kao od šale dolaziti do bitnih informacija, a i lakše će se dočepati svojih neprijatelja'; BIJES I U KREMLJU 'Prestanite se miješati u rad međunarodnih institucija'

Nebojša

pre 5 godina

Veličanstvena pobeda, a ostaje samo da PACOLI, DRAGIŠIĆ, SAŠA JANKOVIĆ i KURC počnu da se jedu od muke i da se između sebe izjedaju. Pa onda neka krenu od KURCA, biće im najbolje.

Janko

pre 5 godina

Predsednice bravo! Konacno imamo pravog precednika!

Una

pre 5 godina

Upornost i rad nasih diplomata se isplatilo.Hvala na tome i hvala drzavama koje su nas podrzale

Mile

pre 5 godina

Bravo za predsednika, dokaz da Srbija ima odlicnu vlast i sposoban diplomatski tim

Luka

pre 5 godina

Pravo i pravda, jači od svakog lobiranja pa čak i moćnih nekih zemalja.

Ana

pre 5 godina

Srbija je jaka i stabilna drzava zahvaljujuci nasem cenjenom predsedniku.

Mini

pre 5 godina

Konacno smo shvatili kako se treba boriti za Srbiju.

Zivko

pre 5 godina

Ceo svet zna sta je radio i sta radi za srbe Vucic-Genije 21-og veka i zbog toga Kosovo nije primljeno u Interpol.Bravo Vucicu-Genije 21-og veka.

mirjana

pre 5 godina

predsednice kada si rekao da smo neradnici i huligani. SAmo tvojim izvinjenjem mozes da nam dokazes da nismo ili jesmo dostojni Srbije.

mirjana

pre 5 godina

Cemu se radujete SrbiOcekuje nas jos vece ponizenje.Daj ne glupirajte se sa ovim reklamama mi smo totalno propali uz zeljka Mitrovica i ove vase kvazi reklamwe...Ludaci propupali ste nacisto.

Slavisa

pre 5 godina

Srbija vise ne gubi diplomatske bitke, nego ih dobija i to bas onda kada je najvaznije

minja03

pre 5 godina

Jesmo mala zemlja ali nekad i sitan kamen prevrne kola.

mimi

pre 5 godina

ma bice tu svasta,sta ako nas nadglasaju,boce to teska borba sa poternicama,treba nam puno snage znanja i dobrog politickog rada da se sve to odradi kako treba,jako dobra spoljna politika

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija