• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

20.11.2018

19:51

HARADINAJ PRETI! SRUŠIĆU VUČIĆA NA ULICI: Premijer lažne države Kosovo PRIŽELJKUJE HAOS U BEOGRADU!

Politika

HARADINAJ PRETI! SRUŠIĆU VUČIĆA NA ULICI: Premijer lažne države Kosovo PRIŽELJKUJE HAOS U BEOGRADU!

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj otvoreno je zapretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će ga nasilno srušiti sa vlasti

Pre nego što je doživeo totalni debakl povodom odbijanja prijema lažne države Kosovo u Interpol, Ramuš Haradinaj je pompezno najavljivao da će vlast u Prištini zabraniti uvoz sve robe iz centralne Srbije, što će, po njegovoj proceni, za najviše mesec dana dovesti ili do priznanja Kosova ili do nasilnih demonstracija u Beogradu i rušenja Vučića!

Tači: Prodati preduzeća
pod srpskom kontrolom

Pravna kancelarija takozvanog predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija zatražila je od 'ustavnog suda' da rastumači odluku kosovske vlade da u srpskim opštinama povuče iz privatizacije objekte društvenih preduzeća.
"Kosovska vlada treba da donosi odluke u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima", saopštili su iz Tačijeve kancelarije, jasno aludirajući da bi po njihovom mišljenju trebalo rasprodati i društvena preduzeća pod kontrolom Srba.

Šalja za prljave poslove

Vlada u Prištini je, inače, donela odluku o zabrani prometa sve robe koja na pakovanju ili u deklaraciji nema oznaku 'Republika Kosovo'. To u praksi znači da je zabranjen uvoz i promet robe iz Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske.

Ova kriminalna odluka, koja direktno ruši sporazum Cefta o slobodnom prometu roba i usluga u regionu, ima za cilj, objasnio je Haradinaj, da satera Vučića u ćošak!

- Taksa od deset odsto za srpske proizvode i žalbe srpske države kod relevantnih međunarodnih instanci kojima se traži ukidanje te odluke daju za pravo da se shvati da mi Srbiji dajemo nešto. A svuda u svetu se komentariše da, ako Kosovo nešto da Srbiji, ona će ga priznati kao državu... - 'objasnio' je Haradinaj, a onda najavio totalnu blokadu.

- Još bi bolje bilo stoprocentno zaustavljanje robe iz Srbije. To bi Vladu u Beogradu nateralo ili da u roku od 30 dana podnese ostavku ili da u tom roku prizna nezavisnost Kosova - rekao je Haradinaj.

AMERI U PARANOJI! PUTIN PREUZIMA INTERPOL, vodiće ga general Aleksandar Prokopčuk, SAD PUKLE I NA KOSOVU!

Nešto ranije kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja primio je naredbu da onemogući prodaju i uvoz robe na čijim deklaracijama piše 'Kosovo i Metohija', 'Kosovo Unmik' ili 'Rezolucija 1244', i da omogući prolaz samo robi sa oznakom 'Republika Kosovo'.

Foto: AP/Tanjug/Fotomontaža

"Nakon dojave građana i inspekcije koja je proveravala sertifikate, Šalji je izdata naredba da sprovede zabranu prodaje ovih proizvoda na svim prodajnim mestima, kao i njihov ulazak na Kosovo. Nakon toga Šalja je prosledio naredbu kosovskoj tržišnoj inspekciji sa zahtevom da se roba sa pomenutim oznakama na deklaraciji odmah ukloni iz prodavnica. Ova naredba se odnosi i na robu sa svakom drugom etiketom, osim za proizvode na čijoj deklaraciji piše 'Republika Kosovo'. Šalja je potom i od kosovske carine zatražio da spreči ulazak svake robe koja u deklaraciji ima takve oznake", prenosi prištinski list 'Koha ditore' i dodaje da je povod za ovu meru to što se na rafovima na Kosmetu može naći roba s deklaracijom 'Kosovo i Metohija'.

(VIDEO) VUČIĆ O GLASANJU U INTERPOLU! Pokazali smo da Srbiju nije lako pobediti i poniziti!

Vlada u Prištini je uoči nastavka dijaloga u Briselu 8. novembra odlučila da za deset odsto poveća porez na robu iz Srbije i BiH.

Suludi potez

Komentarišući ove skandalozne pretnje iz Prištine, predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da se Haradinaj malo zaigrao ako misli da kroji Vladu u Beogradu.

Brnabić: Varćaju nas unazad!

Priština taksama suprotnim sporazumu Cefta diskriminiše sve što je srpsko. Srbija je okrenuta budućnosti, ali se region nažalost svako malo vraća unazad, smatra premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Haradinaj da nama kroji vlast u Beogradu? Opasno se taj zaigrao! Pre će biti obrnuto! Sulud je potez da se uvodi zabrana za svu robu iz Srbije! To je potpuno ludilo, koje će potpuno destabilizovati situaciju na Kosovu i Metohiji i učiniti nemogućim nastavak dijaloga Beograda i Prištine. To je verovatno i pravi cilj ovih mera. Taj trgovinski rat koji nam objavljuje sada je već ozbiljan izazov i za međunarodnu zajednicu. Takvo ratoborno i ekstremno ponašanje je apsolutno neprihvatljivo i kao bumerang će se vratiti Albancima na Kosovu - poručuje Drecun.

Evropska unija i drugi međunarodni faktori koji su garant sporazuma Cefta do zaključenja ovog izdanja nisu se uopšte oglašavali i nisu kritikovali kriminalne poteze ekstremista iz Prištine.

Ljajić: EU da reaguje!

U okviru Cefta ne postoji mehanizam za kažnjavanje Prištine zbog odluke o zabrani uvoza srpske robe. EU bi trebalo da izvrši veći pritisak na Prištinu da povuče mere. Oni su pokrovitelji Cefta, ističe ministar trgovine Rasim Ljajić.

 

(FOTO) PREDSEDNIK SE OBRATIO NACIJI! Vučić: Mislim da Kosovo neće biti član Interpola, nastavak pregovora u Briselu tek kada Priština povuče svoje mere!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perhan

pre 5 godina

Ajde sto su nama podigli takse, nego sta imaju protiv Bosne?

Kurta

pre 5 godina

Kakva glupost ovog pit bula Vucicevica sto isisao Miskovica. Kao zlocinac koga je Vucic oslobodip poternica preti rusenjem ovog lika kao taj lik radikalski brani srpstvo a poreklo mu se nezna pravo...prica za botove i glupane. Vucica su instalirali zapadnjaci isiptarski lobi i niko ga nece rusiti jer imVucoc samo hoce potpisati nezavisnost. On je siptarski covek,alinarod i Crkva ne prizna ovog dramosera niti njegov potpis. Tako da providni ste Vucicevicu iz tog svinjoformera. Zivim a kim i ne bojim se nikog niti siptara niti kako kazu njohovog ptedsednika Vucica uzdajnika i Judu. Znam da necete objaviti kpmentar ali znajte da vucic nema podrsku naroda a za Kosovo sr ginulo i.prrvise da bi jedan ped...potpisao bez mandata bilo sta. Zivela Srbija! Dole sodoma i gomora na vlasti. Ima nas na kim preko 140.000 i podrsku srba u Srbiji tako da tvoj gazda moze da ga duva sa Taqijem. Hahahajaha. Vucicevicu vrati namestaj.miskovicu. uaaaaaS akodi muz objavi komentar ako onda si pick... prodana.

Daca

pre 5 godina

MOze da preti koliko hoce, ali on je sitna riba da bi ugrozila Vucica pre svega jer je vecina naroda za njega.

Lili

pre 5 godina

Jedino ako plati jos vise Djikijevu rijaliti koaliciju,pa oni izvedu par rodjaka na ulice Beograda.

jasminajo

pre 5 godina

Haradinaj mnogo sebi daje za pravo! Ovaj udarac koji su danas dobili bi trebalo da im zapiši usta i spusti ih na zemlju!

Sara

pre 5 godina

Sram ga bilo. Haradinaj je odavno pokazao svoje pravo lice.

Mašnica

pre 5 godina

Vucic se ne boji ovih pretnji, jer ima ogromnu podrsku gradjana.

vesna

pre 5 godina

Hahaha poceo covek da bulazni sve i svasta.Jos ce poceti da halucinira.

Srba

pre 5 godina

Haradinaj se malo zaigrao, ali smo pokazali da sa Srbijom nema igre! Politika Vucica pokazala je svoj pozitivan ishod!

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Priča koja je posledica frustracije zbog odbijanja Interpola da primi tzv. Kosovo u svoje članstvo,pucanje iz prazne puške.

Milos

pre 5 godina

Moze samo da galami a svi znamo da pas koji laje ne ujeda.

Mrrrr

pre 5 godina

Strašno.Pa ovaj čovek je umislio da je Bog.Pa njemu se ljulja stolica na Kosovu a on bi da rusi Vladu i predsednika u Srbiji.

Simon

pre 5 godina

O tome Haradinaju mozes samo da sanjas, ustvari ti to ne mozes ni u snovima.

Milica

pre 5 godina

Samo moze da se nada da ce se desiti tako nesto!

Marija

pre 5 godina

Ove izjave su strasne e moj Taci pazi nakoru od banane

minja

pre 5 godina

Dok šiptarima ne smrkne Srbima ne moše da savne.

Mija

pre 5 godina

Ovakve pretnje,se ne smeju tolerisati.Mislim da treba neko da reaguje.Dosta nam je pretnji bahatih zlocinaca Ramusa Haridinaja i Hasima Tacima.Kako ih nije sramota.

Nole

pre 5 godina

Haradinaj ne prestaje sa pretnjama.Bas da vidimo kako ce on to srusiti vlast u Srbiji.

Darkonis

pre 5 godina

Haradinaj je pukao načisto. Da se ne okrene oluja u suprotnom pravcu kojim slučajem pa da zažali šta je radio.

Sara

pre 5 godina

Opasno si se zaigrao Ramuše i više ne znaš gde udaraš od muke.... Polako, naučićeš ti kada budeš sedao za sto sa Vučićem da se pokloniš, poljubiš ruku i zamoliš da sedneš....Polako !

Luka

pre 5 godina

Pravo i pravda, jači od svakog lobiranja pa čak i moćnih nekih zemalja.

Blizanac

pre 5 godina

Pristini bi najbolje bilo da se dozove pameti!

Mija

pre 5 godina

Mislim da je ne odgovorno tolerisati mrznju i pretnje.Zlocinac Haridinaj nema prava da preti i da se ponasa bahato.Dosta je Srbija trpela ponizenja,i omalovazavanja.

Ljubica

pre 5 godina

Ne zna vise sta ce od muke i besa pa je poceo da preti. Haradinaj moze samo da prica, drugo nista nece uspeti.

Ana

pre 5 godina

To moze samo da sanja.Nikad pa ni onda Vucica tako lako niko ne moze srusiti.

Velimir

pre 5 godina

Haradinaj koristi najpodmuklije metode politike. Nadamo se da ce Evropa reagovati na albanske provokacije.

isti cilj

pre 5 godina

To je dokaz da Albanci tesno sarađuju sa srpskom opozicijom jer im je jedini cilj da sruše Vučića.

Maja

pre 5 godina

Srbija je dana spord pobede ogolila silu neprava, arogancije , silovanja medjunarodng prava. Pravo jaceg, ali kada se mali udruze vidimo da ono sa snopljem ipak ima smisla.

Danko

pre 5 godina

Haradinaj može to samo da sanja . Narod je iz Vučića i ima najsnažniju podršku.

Kok mc col

pre 5 godina

Svi koji ste terorističke uniforme zamenili gradskim odelima mozete gospodinu Vučiću da popasete stojka!

dragan

pre 5 godina

Ima pravo da se ljuti,samo on to ne ume ni dostojanstveno da uradi. Njegov mozak je namontiran na nasilje, prenje i ucene . Mastaj Haradinaj, mastaj i prizeljkuj niko ti ne brani

slađa

pre 5 godina

Haradinaj da počne da se ponaša racionalno. Pretnje, blokade, takse su nedopustive. EU da reaguje. Ali stvarno.

Milan

pre 5 godina

Haradinaj svojim nepromišeljenim potezima izgubio podršku za ulazak Kosova u interpol.......

AleksMache

pre 5 godina

Bolje bi mu bilo da se naspava i pripremi u buduće na odgovorniju saradnju i poštovanju onog što je potpisao! Trebaće mu!

opereta

pre 5 godina

Mlati praznu slamu. Ne moze da se resi Tacija pa bi sad i Vucica. Ne moze, narod odlucuje a ne ovaj zlocinac.

Vladimir

pre 5 godina

Haradinaj misli da je svemoguć , i za ulazak u Interpol je on mislio da je sve sređeno pa je izgubio.

markopetrovic

pre 5 godina

Borili smo se i pobedili a vas boli to sto niste uspeli da nas ponizite a ne to sto niste primljeni

Sandra

pre 5 godina

Haradinaju i ostalim haračlijama vreme polako ističe tako da ne da neće moći da podignu procenat, nego će ga ukinuti i vratiti se tamo odakle su došli. Daleko od Kosova i Srbije!

Ana

pre 5 godina

Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti.. Dzabe pretis i provociras, sve se videlo na glasanju

Marcco

pre 5 godina

I srpska struja nema oznaku "Republika Kosovo"

Vuk

pre 5 godina

Može samo da priželjkuje, ali to se neće dogoditi.

Mira

pre 5 godina

Poziv na BOJKOT!! NE TOČI GORIVO na OMW pumpe jer su Pacolijeve!

Vladimir

pre 5 godina

Nadam se da će Haradinaj shvatiti da se svet ne vrti oko njega i da nije svemoguć.

Joka

pre 5 godina

Ovakvo pokazivanje mržnje je sramotno. Kosovo ne damo, borimo se za njega i nas narod na KiM, predsednik Vučić je dokazao da se bori za Kosovo.

Nadica

pre 5 godina

Haradinaj je srusen i pao je odavno i kao los kriminalad nikog nece imati prilike da rusi , a ponajmanje nase blago.

Tako je to bilo

pre 5 godina

Haradinaj sigurno nije očekivao ovakav ishod glasanja. Možda je hteo taksama da uceni Srbiju kako bi popustila oko Interpola. Pošto mu plan nije uspeo može da ukine takse pa da nastavimo pregovore i normalizaciju odnosa

mica

pre 5 godina

Evropa da reaguje? Pa oni su im savetodavni organ.

velizar Kastratović

pre 5 godina

Džaba mu sva opozicija Srbije kada je narod uz Vučića!

Miodrag

pre 5 godina

Ko je ovog pavijana pustio iz kaveza????Majstore zavrsio si!!!!

viktorija

pre 5 godina

Haradinaj ni Tacija ne moze da srusi, a ne Vucica!!!

Pavle

pre 5 godina

Ono što želiš drugom može kao bumerang da se vrati. Haradinaj, Tači, su družina gubitnika, nažalost i kriminalaca. Završiće tamo gde su odavno morali biti.

ana

pre 5 godina

Može da preti koliko hoće, u Dubaiju je sve rečeno.

Zoran Alimpic

pre 5 godina

Da ne bude obrnuto SIPTARU? Haradinej i ostali teroristi ce jednog dana, kad tad, odgovarati za sve zlocine koje su pocinili.

Vera

pre 5 godina

Obzirom da je nasa opozicija potkupljiva i razmislja kao i Siptari,mozda i pokusaju da prave haos po ulicama...no i za to ima leka!

Olja

pre 5 godina

Posle svega pre ce haos na ulicama biti u Pristini.Izneverili su svoje glasace pa sad napadaju Srbiju da bi se oprali od fijaska za Interpol.

Dehan

pre 5 godina

Haradinaj je pokazao svoje pravo lice ali nas predsednik ima podrsku

Sreta

pre 5 godina

Ramus Haradinaj samo mlati praznu slamu. Ne moze da se resi hasima Tacija pa bi sad i Aleksandra Vucica. U Srbiji se zna kako se neko dolazi i silazi sa vlasti, jer ne moze, narod odlucuje na izborima a ne ovaj ratni zlocinac.

Sasa

pre 5 godina

Haos ce mu biti u Pristini, redja neuspeh za neuspehom i poraz za porazom

Jovana

pre 5 godina

Haradinaj je poznat kao neko ko preti ali dzaba mu,gubitnici su...Sem toga,Vucic je covek koji se pretnji ne boji,pokazao je nebrojeno puta do sada.

marica

pre 5 godina

Predsednik Srbije nikad nije bio jaci..pretnje su smesne.

RINGISPIL

pre 5 godina

Naravno da je nervozan. Velika lova je u ptanju. Koliko je samo podelio dolara ili evra lobistina svih vrsta i boja raznim banditima, po toaletima su brisali guzice svima i svakome za jedan glas a na kraju fijasko. Haradinaja ce srusiti upravo oni kojima je delio lovu jer oni na vrhu mafijaske piramide su uvek NEVINI. a svedoci su losi saradnici.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija