• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

24.11.2018

19:06 >> 19:08

MIROVNA KONFERENCIJU ZA KOSOVO! Štrahe posle IZDAJE NAŠE ZEMLJE u Interpolu, SRBIMA NUDI NOVU/STARU IDEJU!

Politika

MIROVNA KONFERENCIJU ZA KOSOVO! Štrahe posle IZDAJE NAŠE ZEMLJE u Interpolu, SRBIMA NUDI NOVU/STARU IDEJU!

Podeli vest

Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe izjavio je da bi Austrija trebalo da predloži mirovnu konferenciju za rešavanje pitanja Kosova i ponovio svoju podršku ideji razmene teritorija

Štrahe je, tokom susreta s predstavnicima srpske zajednice u Austriji pod parolom "Zajedno za bolju budućnost", ocenio da se problem Kosova mora rešiti, jer sprečava put Beograda i Prištine ka EU, a ujedno negativno utiče i na stabilnost i mir u regionu.

- Bez rešenja tog problema, nema ni prijema u EU - ponovio je mnogo puta ponavljan stav Beča i Brisela.

Uveren je da je inicijativa razmene teritorija, o kojoj su govorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači, jedini način da se konačno preseče kosovski Gordijev čvor.

On je kazao da bi Austrija, kao zemlja poznata kao posrednik u rešavanju konflikata, trebalo da predloži održavanje mirovne konferencije za rešenje kosovskog pitanja.

- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji ima odlične kontakte s Prištinom, trebalo bi tamo da izvrši svoj uticaj, a ja, koji zastupam interese Srba, učinio bih to u Beogradu - rekao je Štrahe.

ALBANCIMA SE NAPAD NA SRBIJU VRAĆA KAO BUMERANG: Uništiće sami sebe, FABRIKE STAJU, RADNICI IDU NA ULICU!

On je pred prisutnim Srbima kritikovao reakciju Prištine na odbijanje prijema u Interpol i objasnio da nije bio za članstvo Kosova u toj organizaciji, ali da je ipak prihvatio da Beč glasa za članstvo nakon što je na tome insistirao kancelar Kurc, a i pošto su eksperti objasnili da je to neophodno za uspešniju borbu protiv međunarodnog kriminala.

Kazao je i da je bio uveren da Kosovo neće moći da osvoji dvotrećinsku većinu koja je potrebna za prijem u Interpol.

(FOTO) ŠIPTARI UVODE CARINU I ALBANIJI JER SE PROTIVI MERAMA PROTIV SRBIJE?! Haradinaj i ekipa poludeli za sve pare!

Poručio je ujedno da se jasno protivi članstvu Kosova u Unesku, kao i formiranju vojske Kosova.

Štrahe je podvukao da bez Srbije, koja je ključna zemlja u regionu, nije moguće rešiti ovaj problem.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 5 godina

KAKVA BRE RAZMENA TERITORIJE? JEL ON NORMALAN? MOGU DA DOBIJU SAMO ŠTO IM DAMO A NE DA SA NAMA TRGUJU NAŠOM ZEMLJOM. MOGU DA DOBIJU SAMO DEO KOSOVA GDE NE ŽIVE SRBI I KRAJ. TO JE NAJVIŠE ŠTO MIGU DA DOBIJU. PO MENI.

thrak

pre 5 godina

Ma i Sandjak ,Vranje,Presevo,Bujanovac,Medvedje do Nisa zaversana prica to je DARDANIA milom ili silom vojvodina ce e otkaci od srbie ostace vama beogradski pasaluk

Napred Plavi

pre 5 godina

E glasam opet za tebe.Takvog te volimo.

zz

pre 5 godina

Ma razmenjuj ti vise teritoriju austrije sa slovenijom, poklonite im 18 odsto svoje teritorije, budalo.

Lalegator

pre 5 godina

Gospodine Štrahe, to vam liči na sledeću zamenu: da mi daš tvoju sestru za tvoju ženu...

slađa

pre 5 godina

Kasno, Štrahe. Sada će Srbija da vrati svoje. Interpol je bio graničnik. Niste ni za to verovali i svi ste je pritiskali. Pa je POBEDILA! Pobediće i šiptarsku bagru!

Stojan

pre 5 godina

Pa neka Albanija daje delove a ne da se deli Kosovo i Metohija. Ovaj bi trebalo da zna da delovi Austrije bi trebalo da se dele i predaju Severnim Srbima.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija