• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.11.2018

20:41

HTELI SU OMČU OKO VRATA SRBIMA, DOBILI SU 100 ODSTO GAŠENJE SVOJIH INSTITUCIJA! Đurić: Srpski narod na KiM je danas glasnije nego ikada ustao da štiti svoja osnovna ljudska prava!

Politika

HTELI SU OMČU OKO VRATA SRBIMA, DOBILI SU 100 ODSTO GAŠENJE SVOJIH INSTITUCIJA! Đurić: Srpski narod na KiM je danas glasnije nego ikada ustao da štiti svoja osnovna ljudska prava!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je da je srpski narod na KiM današnjim protestima "glasnije nego ikad" ustao da zaštiti svoja osnovna ljudska prava i poručio je da je sada vreme da složno podržimo i pomognemo naš narod u južnoj pokrajini

- Srpski predstavnici na KiM su, zajedno sa narodom, izašli i rekli ''dosta''. Dosta terora iz Prištine, nećemo da ćutimo što hapse, što pokušavaju da ubijaju naše ljude, nećemo da ćutimo pred time što je Srbima na KiM u ekonomskom smislu namaknuta omča oko vrata time što je zabranjena svaka trgovina - rekao je Ðurić. 

On je naglasio da su prištinski zvaničnici hteli 100 odsto državu, a da su dobili 100 odsto "gore stanje", ocenivši da su ih Srbi na KiM "matirali, razgrađujući njihov sistem". 

- Hteli su Srbima 100 odsto omču oko vrata, a dobili su 100 odsto razgradnju svojih institucija - rekao je Ðurić večeras za Pink, podsetivši da su srpski gradonačelnici i sudije na KiM odlučili da "100 odsto" obustave svoje aktivnosti i napuste takozvani prištinski sistem.

Povodom osuda koje su stigle iz EU i SAD zbog uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, Ðurić je rekao da su "saopštenja lepa, sve je to fantastično", ali je ocenio da je izostala reakcija na vreme, "pre 10, 15 ili 20 dana kada im je Vučić slao jasne poruke, kada su im iz Srbije govorili kolika opasnost preti".

- Najgora pamet u politici je naknada pamet. Nadam se da neće biti naknadne pameti kada bude još gore - rekao je Ðurić. 

Direktor kancelarije za KIM je uveren da mnoge u Prištini i međunarodnoj zajednici "beskrajno nervira činjenica" što je poligrafskim testiranjem dokazano da Milan Radoičić nije odgovoran za ubistvo Olivara Ivanovića, "koje su hteli da natovare na vrat srpskoj strani".

- To je još jedan udarac nastojanjima da se Srbi na KiM slome i uklone oni koji bi pružali eventualni otpor - ocenio je Ðurić. 

MARKO ĐURIĆ O ODLUCI INTERPOLA: POBEDA PRAVA I PRAVDE! Bez dogovora sa Srbijom nema rešenja!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anita

pre 5 godina

Glasno i bez straha,borite se za svoja prava. Svi smo uz vas, uz nasu zemlju.

Veljko

pre 5 godina

Srpski narod je bez ispaljenog metka pružio snažan otpor Prištii, onakav kakvom se nisu nadali. Dosta je srpski narod čekao, da EU, velike sile, zaustave Prištinu, uradio je to ovog puta sam.

Ivana

pre 5 godina

Tako je. Ne stajati dok ne padne lažna vlada Pristine!

Miki

pre 5 godina

Samo mirnom politikom koju vlada forsira, a i slogom mozemo izaci na kraj sa ludacima, a da ne nastetimo svom narodu...

Ivana

pre 5 godina

Pruzimo podrsku nasem narodu na Kosovu, nije im lako.

Marija

pre 5 godina

Mi moramo da se borimo za sva ljudska prava i nećemo da dozvolimo više da nas gaze

Maja

pre 5 godina

Siptari su nahuskane marionete koje su spremne da ucine sve samo da ostvare svoj san.

Ana

pre 5 godina

Svi Srbi na Kosovu na nogama. Jasno i glasno ustaju protiv albanskog terora. Ovo što Albanci rade sa taksama ne sme da se dešava u modernoj Evropi. Svet je na potezu.

Mašnica

pre 5 godina

Glas Srba na KiM mora jasno i glasno da se cuje.

Luka

pre 5 godina

Provokacije pristinskih vlasti i stopostotno oporezivanje srpske robe je katastrofalno za sve Srbe na Kosovu i Metohiji, pored toga i ova hapsenja su politicki namestena i tome se nekako mora stati na put pa i ako zapad ne zeli da vidi sta se desava.

Mila

pre 5 godina

Tako je, mirno i dostojanstveno podići svoj glas protiv terora, svi složno!

Anastasija

pre 5 godina

Zivela Srbija...Nek se glasno cuje da ce nase Kosovo vratiti...

Nada

pre 5 godina

Sta su trazili ,to su i dobili!Svaka cast na hrabrosti i mislim da su Srbi na Kosovu i Metohiji dosta trpeli provokacije i da treba jasno i glasno da iznesu svoj stav i da upotrebe sva moguca sredstva ,da bi postigli potrebne promene.

mara

pre 5 godina

Hteli su da uniste Srbe, ali za uzvrat su dobili samo ono sto zasluzuje, gasenje 100 odsto investicija.

alex

pre 5 godina

Mora da bude glasan i da se izbori za svoja prava i svoju zemlju,jer jedino tako moze da opstane.

SS

pre 5 godina

Što više protesta Srbi,parola,vapaja da vidi svet istinsku situaciju Srba na kosovu.Setite se da su šiptari tako pre radili dok nisu dobili blagoslov zapada.Ne posustajte,možete da dobijete i više,da povratimo naše.

marija

pre 5 godina

Ponizili su nas maksimalno prekrsili sve dogovore a Everopa prica da obe strne se uzdrze ,ljidi sta se desava hoce mi neko obajsni sta hoce od nas

sasa

pre 5 godina

Tako je, mirno i dostojanstveno podići svoj glas protiv terora, svi složno!

Dobi

pre 5 godina

I mala deca znaju da poligraf nije metoda koja moze da potvrdi neciju nevinost, zato Djuricu ne masi poligrafom nego iznesi neke jace dokaze, izmedju ostalog, narod hoce da zna razlog zbog cega je sekretarica iskljucila kamere bas na dan ubistva, to je svakom normalnom coveku jako sumnjivo a vi ama bas ni reci o tome.Lepo je Rada rekla, pronaci cete ubicu kao sto ste pronasli ubicu Jelene Marjanovic.Zasto se toliko blamirate i brukate,isken covek se nikad ne blamira niti se bruka u svojoj pravednosti, naprotiv njegova nevinost se vidi na sto metara.

miki

pre 5 godina

Nije lepo drugom loše nanositi to je kao bumerang!

sasa

pre 5 godina

Sloga i jedinstvo Srba je presudno u ovim teškim trenucima na KiM. Samo zajedničkim akcijama, mirnim putem mogu da se bore za svoja osnovna ljudska prava i da međunarodna zajednica shvati da je ovakvo ponašanje Prištine za svaku osudu, delima, ne samo rečima.

mika

pre 5 godina

Srpski narod je uradio najbolje što je u ovoj situaciji mogao.

Bilka

pre 5 godina

Podrska Srbima koji si ostali i brane svoja ognjista od nasilnika i vandala.

Marko

pre 5 godina

Majke li vam po vama u R. Kosovo žive samo srbi, uopće vas nije briga o Albancima, Makedoncima, hrvatima i drugim narodima koji tamo žive. Sva prava srbi treba da ostvaruju sa Kosovskom državom tj. u Prištini, kao i svaki drugi narodi na Kosovu. Želite SAO krajine e nema više, ukoliko se ne slažete pripremite traktore, nema druge, pravac Bg i to svi....

Danko

pre 5 godina

Samo slogom možemo da pokažemo koliko smo jak i složan narod.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija