• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2018

15:51

NA STOLU JE I VOJNA OPCIJA! Ana Brnabić poručila: Ne možemo da gledamo NOVE OLUJE I NOVO ETNIČKO ČIŠĆENJE NA KOSOVU!

Politika

NA STOLU JE I VOJNA OPCIJA! Ana Brnabić poručila: Ne možemo da gledamo NOVE OLUJE I NOVO ETNIČKO ČIŠĆENJE NA KOSOVU!

Podeli vest

Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i kako Edi Rama na njih poziva, rekli su iz vlade.

Predsednica Vlade Ana Brnabić nije želela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koja je navodno namenjenja vojsci Kosova, ističući da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD.

- Nadam se da će biti dovoljno razuma na strani SAD da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini - rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se slaže sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u oceni da formiranje vojske Kosova znači da će Srbija biti u ćorsokaku i da zbog toga još jednom apeluje "da se prizovu razumu".

Kazala je da bi sve evropske lidere upitala šta bi radili da su na njenom mestu.

Premijerka je istakla da je Srbija ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, vojske i policije, jer su bili devastirani, zato što smo vojno neutralna zemlja, ali i zato što, kada neko zna da smo i u tom smislu jaki i sposobni, onda je to argument više da moraju da sednu i razgovaraju o kompromisu.

Foto: Tanjug

- Nadam se da nikada nećemo morati to da upotrebimo, ali nažalost mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu. Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i kako Edi Rama na njih poziva - rekla je Brnabić.

Kako je istakla, nije to loše samo za Srbe, ili Albance, to je loše za region i katastrofalno za Evropu.

- Sramota je da u 21. veku pričamo o tome, umesto da pričamo o školama - podvukla je ona.

Ponovila je da je prioritet vlade obrazovanje i digitalizacija i da je važno da se napravi dalji iskorak u ekonomiji zasnovan na inovacijama, da bi se brže povećala prosečna primanja u zemlji.

Kako je rekla, često je u šizofrenoj situaciji da se bavi tim stvarima, a da onda mora da se vrati u 19. vek i da odgovara da li će neko suprotno svemu normalnom, svim međunarodnim sporazumima i sopstvenim aktima, da pravi vojsku.

- Da li bi 15. decembra išli da pokore, fizički, neki narod samo zašto su oni Albanci, a mi Srbi... Šta bi neki drugi evropski premijer radio u toj situaciji? To su nenormalne stvari, da danas, u 21. veku uopšte o tome razmišljamo i pričamo da imamo takvu opasnost - poručila je predsednica vlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sladjana

pre 5 godina

Srbija ce uciniti sve da do novih stradanja ne dodje. Nece dozvoliti da bude nove Oluje i novog proterivanja Srba.

MIKI

pre 5 godina

Nista mi ovde nije jasno. Hoce biti nece biti akcije za zastitu Srba. Valjda nece jer je tako i najbolje za sve.

milos

pre 5 godina

Sta bi radili svetski zvanicnici da su na nasem mestu.

Mitra

pre 5 godina

Ovo što se dešava u 21. Veku na Kosovu, to nigde nema. Sramota, Srbija neće potegnuti oružje. Srbija će ostati mirna i ona samo želi da nastavi pregovore i održi mir.

Mica

pre 5 godina

Situacija u kojoj se nalazi Srbija je nezavidna, moramo se boriti za svoj narod.

Dona

pre 5 godina

Tako je premijerka. Sta bi oni radili da su im bombardovali civilno stanovnistvo , samo da bi isterali hir grupi kretena.

Goran

pre 5 godina

Necemo provocirati ali ako moramo naravno da cemo se braniti!

Miki

pre 5 godina

Podrzavam sve sto je predsednica vlade rekla.Mnogo je opcija na stolu,ali je jedna ispravna.Razgovorom moramo da dodjemo do resenja.

Ljubo

pre 5 godina

Smesne reakcije drzave Srbije ,jedino ako ovo nije sve u scenariju velikih i mocnih .Narodu se uvek baca prasina u oci .Dosadno i glupo slusati ," programirane analiticare " na programiranim televizijamab,kao papagaji .A evo nam i slike ko nas vodi u buducnost .

tugasrbije

pre 5 godina

Sjajna, precizna Ana Brnabić. Srbija se, sve vreme, zalaže za progres, modernizaciju, obrazovanje-znanje, kulturu, kao što se zalagala za sve forme zajedničkog suživota...ali nas u tome namerno koče i ubijaju. Na žalost spopliću nas i uništavaju oni na čijoj smo se kulturi vaspitali, voleli je i koja je naš neraskidivi deo. Zašto su odabrali da im ljubimci budu separatizmi, terorizmi i monstrozni zločini koje velikodušno opraštaju a mi odabrani da ispaštamo?

Mirela

pre 5 godina

Србија ће бранити свој суверенитет и интегритет!!!

Nadica

pre 5 godina

Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i kako Edi Rama na njih poziva!

mila

pre 5 godina

Ne možemo da gledamo kako neko sprovodi novo etničko čišćenje, nove Oluje i kako Edi Rama na njih poziva

Katarina

pre 5 godina

Ana im je sve lepo rekla. Nikoga ne diramo prvi, ne napadao, ali nećemo pustiti nikoga da nas gazi i istrebljuje naš narod.

elvira

pre 5 godina

Srbija nije i nikada nece biti za rat vec kvalitetnim dijalogom zeli da dođe do resenja pitanja KiM.

Sava

pre 5 godina

Srbija ce uvek stati uz svoj narod i zastiti ga!

sale

pre 5 godina

Postujem i podrzavam sve sto je izjavila premijerka.

Nk

pre 5 godina

Novih OLUJA nece i ne sme biti. Srbiji je jedini cilj da mirnim koracima koraca ka bezbednijoj i boljoj buducnosti

Boba

pre 5 godina

Srbija je ponosna država i uvek je spremna da brani svoju teritoriju.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Srbija se snazno drzi svog mirnog I diplomatskog puta, ali isto tako je spremna da reaguje I zastiti svoj narod ukoliko to bude situacija

stribor

pre 5 godina

Ukoliko dodje do napada na Srbe na KiM nasa Vojska mora da reaguje i ne sme da se zaustavi samo na zastiti vec mora da ide do kraja a to je granica sa Albanijom.

Bezbednjak

pre 5 godina

U ratu 91 sam ranjen, 1999 još jednom. Srbija zvala ja se odazvao a posle nas je Srbija šunula. Zna Vučić da se država pogrešila o svoje borce i da ne može da računa više na mobilizacije. Vojska kada se zapuca beži. Sve ratve su do sada izneli dobrovoljci i rezervisti. Srbija je za mir jer nema više ko da ratuje.

Lara

pre 5 godina

Srbija sigurno neće sedeti skrštenih ruku ako Priština bude sprovodila etničko čišćenje, već će zaštititi svoj narod na KiM.

Helena832

pre 5 godina

Treba biti pripravan,jer se sa albancima nikad ne zna.Bolje je biti oprezan i pokusati da do sukoba ne dodje.

Maja

pre 5 godina

Važno je da Srbija nastavi putem mira i diplomatije.

Anarhista

pre 5 godina

Јао, каква претња, тресу се гаће нацистима.

Blizanac

pre 5 godina

Necemo dozvoliti Rami da postigne svoj cilj!

Komita

pre 5 godina

Meni nije jasno Ana o cemu ti pricas PA kako to da VI Cetnici mozete da imate oruzje I da vam I putin cak I krseve MIG 29 poklanja a Siptaru nista da siptar ima samo lovacku pusku Mac I luk I strela Na istu taktiku puca I Cetnik Dodik iz BiH Koji cak trazi da de BiH demilitarizuje znaci Oce Cetnik da srbija jednog Dana bez ikakva problema isto kako 1918 Sa Krfa umarsira na od austro ugara napusteni Balkan da tako danas umarsira I u demilitarizovanu BiH

igor

pre 5 godina

Србија улагала у подизање одбрамбених капацитета војске и полиције, јер су били девастирани, зато што смо војно неутрална земља, али и зато што, када неко зна да смо и у том смислу јаки и способни, онда је то аргумент више да морају да седну и разговарају о компромису.

Branko

pre 5 godina

Srbija nece dozvoliti da se dogodi novo etnicko ciscenje i ima da se bori za svoj narod i svoju zemlju.

Milko

pre 5 godina

Imamo i mi jake prijatelje u svetu koji će štititi naše interese.

mitro

pre 5 godina

Srbija više nije država na kolenima koju mogu da ponižavaju šiptarski zločinci.

mrav

pre 5 godina

Naravno da necemo da gledamo i znamo da Srbija nije za tu opciju.

Dehan

pre 5 godina

Srbija je uvek spremna da brani svoju teritoriju

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija