• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

06.12.2018

19:35 >> 19:45

DODIK: SVIH 16 SRBA AMBASADORA BIH ZASTUPAĆE SRPSKU, A TEK POTOM BIH: Metla čeka i predstavnika u Srbiji!

Politika

DODIK: SVIH 16 SRBA AMBASADORA BIH ZASTUPAĆE SRPSKU, A TEK POTOM BIH: Metla čeka i predstavnika u Srbiji!

Podeli vest

Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH rekao je nakon sastanka sa Željkom Cvijanović, predsednikom RS da će na idućoj sednici Predsedništva zatražiti povlačenje 16 srpskih ambasadora

Dodik je istakao da na nivou BiH zastupa interese Republike Srpske, u kojoj je i biran.

Dodik je naglasio da je potrebna koordinacija i usaglašavanje u Srpskoj o svim važnim pitanjima.

- Sve segmente koordinacije srpskih predstavnika treba pojačati. Želimo novi pristup i novu praksu i dogovore o svim važnim pitanjima, kao što je i ovo jučerašnje u vezi s NATO - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je delegiran da zastupa interese Republike Srpske, te da je Srpska mesto gde treba da bude osnova za kreiranje politika.

 

Takođe naglasio je da je spreman da pitanje spoljnopolitičkog predstavljanja pokrene na sednici Predsedništva BiH te da se po tom pitanju sve radi u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Dodik je izjavio da Predsedništvo može imati puni kapacitet pod uslovom da na svim sastancima kojima prisustvuje bude istaknuta zastava Republike Srpske, a ako to ne bude učinjeno, neće biti ni sednica Predsedništva.

DODIK BEZ PARDONA: Nisam došao u Sarajevo da budem ikebana, zastava RS mora biti tamo gde sam ja!

- Nisam otišao tamo da primam platu i da budem ikebana. Praksa pravljenja ikebana od srpskih članova u različitim telima biće prekinuta. Ne osporavam zastavu BiH, ali zastava Republike Srpske mora biti tamo gde sam ja - rekao je Dodik.    

Željka Cvijanović, predsednik RS, je na sastanku sa Miloradom Dodikom, predsedavajućim Predsedništva BiH, dostavila predlog ljudi koji će raditi u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH i naglasila da će biti odabrani oni koji će u spoljnoj politici BiH štititi interese Srpske, a neće raditi na štetu drugih u BiH.

ŠIPTARI NAM OTIMAJU GUSLE: Ambasador Albanije pokrenuo inicijativu u UNESKU, podržale ga Hrvatska Crna Gora i BiH?!

Cvijanovićeva je istakla da će u narednom periodu biti povučeni svi Srbi iz 16 diplomatsko-konzularnih predstavništava i ambasada BiH, među kojima su Japan, Bugarska, Izrael, Švajcarska, Kanada, Grčka, Rumunija, Češka, Egipat, Slovenija, Srbija, Crna Gora, OEBS, Frankfurt i Instanbul, nakon čega će uslediti imenovanje novog kadra koji će predstavljati i interese Republike Srpske. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija