• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

07.12.2018

21:40

HARADINAJ SKROZ POLUDEO, SAD BI DA RATUJE I SA ZAPADOM: JE*EŠ NATO, MI PRAVIMO VOJSKU!

Politika

HARADINAJ SKROZ POLUDEO, SAD BI DA RATUJE I SA ZAPADOM: JE*EŠ NATO, MI PRAVIMO VOJSKU!

Podeli vest

Premijer lažne države Ramuš Haradinaj rekao da ga ne zanima to što je NATO pakt poručio da će se Priština suočiti sa posledicama ako na silu formira 'vojsku Kosova'

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj poručio je juče da će 'vojska Kosova' biti formirana narednog petka, 14. decembra, uprkos jasnom upozorenju NATO pakta da će Priština snositi posledice ako na silu, nezakonito, osnuje svoje oružane snage!

Haradinaj je rekao da će se, uprkos poruci NATO, za sedam dana glasati o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u 'vojsku'. On je naglasio da ga uopšte ne zanima to što je zapadna vojna alijansa protiv ovog poteza prištinskih vlasti! Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg prethodno je izjavio da je formiranje 'vojske Kosova' suprotno svim njihovim preporukama.

Pogrešan trenutak

Prema Stoltenbergovim rečima, odluka Prištine da formira svoju vojsku dolazi u potpuno pogrešnom trenutku.

Brnabićeva: Rojters i AP izvlače iz konteksta

Premijerka Ana Brnabić apelovala je juče na mir u regionu i istakla da zveckanje oružjem nije u interesu Srbije, ali ni bilo koga drugog.

- Nikome nije u interesu zveckanje oružjem. Srbija je prvi put stvorila osnovu za razvoj. Neprijatno sam iznenađena kako su o mojoj konferenciji za novinare izvestili Rojters i Asošiejted pres, koji su preneli polurečenicu tako da je izgledalo kao da Srbija preti. To je ukorenjena percepcija o Srbiji i ona mora da se menja - poručila je Brnabićeva.

- Ovakav korak dolazi u pogrešno vreme i u suprotnosti je sa preporukama NATO saveznika. On može imati negativne posledice po kosovske evroatlantske integracije. Haradinaju sam jasno ponovio stav NATO pakta da će, ako se promeni mandat KBS, alijansa morati da preispita nivo angažmana sa bezbednosnim snagama Kosova. NATO ostaje posvećen očuvanju mira na Kosovu kroz misiju KFOR, koja jedina ima mandat UN... - rekao je Stoltenberg.

Haradinaj, međutim, tvrdi da je najavljena transformacija KBS u vojsku u skladu sa kosovskim ustavom.

- Stvaranje vojske naredne sedmice jeste naš unutrašnji proces. On je u skladu sa kosovskim, najnaprednijim ustavom u svetu, koji sadrži sve vrednosti demokratije. Imali smo razgovore sa svim zainteresovanim stranama. NATO ima težinu i može da izrazi mišljenje, ali uvereni smo da se neće dovesti u pitanje naši odnosi sa tom vojnom alijansom - poručio je Haradinaj.

Komentarišući ove navode, general u penziji Božidar Delić kaže da su Haradinajeve izjave usmerene ka Šiptarima kako bi očuvao politički rejting.

- Haradinaj će raditi samo ono što mu je dozvoljeno. Lažna država Kosovo ne može formirati vojsku ni po takozvanom kosovskom ustavu, ni po Rezoluciji 1244 SB UN, jer je KFOR jedina oružana sila u pokrajini. O svemu na Kosovu odlučuje SAD, pa se KFOR i ne pita mnogo. Ovo je pritisak na Srbiju... - naglašava Delić.

Haradinaj izmišlja: Moguće je da Beograd inscenira smrt

Haradinaj je ustvrdio da ga niko na svetu ne može primorati da ukine takse od 100 odsto. On je čak rekao da ne isključuje ni mogućnost da Beograd 'inscenira nečiju smrt na severu kako bi optužio Prištinu za humanitarnu krizu'.

- Ne isključujem mogućnost insceniranja smrtnih slučajeva na Kosovu kako bi nas optužili da se to desilo zbog nedostatka hrane. Ali, kosovske institucije su šampioni u primeni ljudskih i humanitarnog prava - poručio je Haradinaj.

Potezi očajnika

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić ponavlja da formiranje "vojske Kosova" nije u skladu sa zakonima.

- Potezi pojedinih funkcionera na Kosovu zaliče često na poteze očajnika. Oni nisu u stanju da ispoštuju sporazume čiji su potpisnici. Šalju poruke sile, govore jezikom mržnje, prete čak i svojim saveznicima i zveckaju oružjem. Ne umeju da probleme reše mirnim putem, pa pribegavaju za 'vojskom' ne bi li izvršili pritisak na Srbe. Gube političku bitku, pa su jako nervozni... - zaključuje Petrić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivona

pre 5 godina

Ovo je jedan bolesnik i psihopata koji misli samo o ratu i ubijanju!

buba

pre 5 godina

Haradinaj samo izmišlja .Samo da izazove nemire. Spremni su i da isceniraju događaj samo da nastane nemir .Oni su spremni na sve .

Adriana

pre 5 godina

Cinjenica je da imaju otvorenu podrsku SAD koja im daje za pravo da se ponasaju bahato.

jasminajo

pre 5 godina

Šiptari, kao jedinka su niko i ništa. Međutim imaju šefa koji je daleko moćniji od celog Balkana pa i šire i jasno daje instrukcije Šiptarima kako da reaguju i kakve sve provokacije da serviraju protiv Srbije. Bez Amerike su obični pacovi, samo je pitanje vremena kada će se Amerika umoriti i dići ruke od Kosova jer oni ulažu gotov novac za nešto što još godinama neće dobiti status države.

ivan

pre 5 godina

Mada je njihov tata "Amerika" rekao I dao podrsku osnivanju teroristicke vojske kosova, mozda ih I osamari zbog ovakvog recnika.

goran

pre 5 godina

nisu oni protiv negosmo mi ovce koje veruju da stvarno to misle (magare i sargarepa) tesko je pogoditi za sta nas smatraju

AleksMache

pre 5 godina

Ma šta je Evropa on bi čovek svetom da vlada. AAAUUU al će mu se obiti o glavi sve!

Jok333

pre 5 godina

Haradinaj mora da radi samo ono sto mu je dozvoljeno.

Jovana

pre 5 godina

Haradinaj je načisto poludeo, pošaljite mu lekove da se smiri.

hg

pre 5 godina

Ako EU zeli da sacuva mir na Balkanu ovog zlocinca Haradinaja mora sto pre uhapsiti i poslati u Hag!

mima

pre 5 godina

Albanci gube političku bitku, i vise ne biraju sredstva

Maja

pre 5 godina

Sve farsa do farse, malo se zaneo ali to su mu i rekli.

Aleksa

pre 5 godina

Haradinaj je zločinac sa dijagnozom i konačno se celom svetu pokazuje u pravom svetlu.

Pera

pre 5 godina

Haradinaj i njegova ekipa na Kosmetu gube zdrav razum....

Dexter

pre 5 godina

Haradinaj je prolupao skroz, samo se pitam kada li ce Amerika prestati da ih podrzava, a tada ce Siptari biti manji od makovog zrna.

SS

pre 5 godina

Zaleđina dobro stečena pa može kako hoće,a niko iz praćke da ga pogodi.

Tresimesi1

pre 5 godina

Ljudi kad izgube kompas,onda su dezorijentisani, a ovaj dotični je to od rođenja.Umislio čovek da je bananamen i sad bi sa svima da ratuje.

Poz

pre 5 godina

Toliko su sebi slobode dali da bi ucinili nesto na svoju ruku i protiv celog sveta. To treba da bude dokaz avim silama sa kakvim zlom se srbija bori i kakvi su oni narod i opasnost po sve

Marko

pre 5 godina

On bi sam protiv svih. Ne ide to tek tako, visoko je poleteo, nisko ce da padne.

Micko

pre 5 godina

Ma drzak je onoliko koliko mu oni sa Zapada dozvoljavaju.

maki

pre 5 godina

Pocinje da zabrinjava cinjenica da pristinska politicka elita sve radi po svom i ne prihvataju sugestije i misljenja EU i NATOa. Pre to tako nije bilo. To dokazuje da imaju apsolutnu podrsku Amerike u svemu sto rade. Zato su se tako osilili.

Nadia

pre 5 godina

E kukavce Haradinaj jadna time majka ko ce te pordzati.Tramp ce da time okrene dupe, satrt ce vas srpsaka vojska ako krenete.Mozete preko samo za Albaniju nide nema stajanja ahaha.

Neda

pre 5 godina

Ramus Haradinaj i njegovi saborci nikako da shvati da se ratom nista ne resava, nikako da shvati da probleme rese mirnim putem, pa pribegavaju za vojskom ne bi li izvrsili pritisak na Srbe. Gube politicku bitku, pa su jako nervozni.

gile

pre 5 godina

Hahaha kako ''Laza Lazarevic'' place za takvima.

Veljko M

pre 5 godina

I Berlin im je poručio im je poručio da se manu formiranja vojske Kosova jer to može ugroziti bezbednost u celom okruženju.

dimigrom

pre 5 godina

Budala i ludak samo potvrdjuje svoju dijagnozu

DEDA RAKA

pre 5 godina

kad gringosi budu prdnili u čabar dal' će i tad arnautin biti tol'ko hrabar !

Daliborka

pre 5 godina

Haradinaj moze da napravi malo jace lovacko udruzenje, smesan je sa tom njegovom vojskom.

stasa

pre 5 godina

HAradinej pokazuje da je los covek i da samo probleme zeli da stvori svima.

markopetrovic

pre 5 godina

To je cista bolest misli da je gospodar Kosova ,alo ovo nije srednji vek covece ne pitas se ti nista

mila

pre 5 godina

Ovaj pritisak i zveckanje oruzjem lici na ocajnicki potez , Haradinaj se polako gubi, jedno je obecao narodu svom , verovao u pomoc svojih saveznika koji ovog puta su dosta rezervisani a to njemu ni malo ne odgovara.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija