• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2018

08:38

TI MIŠEVI SU SE NEKAD KRILI IZA MOJIH LEĐA, A SAD SE KRIJU IZA KARANOVIĆKE I VUJOŠEVIĆA! Čeda Jovanović oštro o protestu opozicije!

Politika

TI MIŠEVI SU SE NEKAD KRILI IZA MOJIH LEĐA, A SAD SE KRIJU IZA KARANOVIĆKE I VUJOŠEVIĆA! Čeda Jovanović oštro o protestu opozicije!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da opozicija ne treba da ga zove na proteste jer mu tamo nije mesto

 

- Mene niko ne treba da zove, posebno ne oni koji su uvek bili miševi iza mojih leđa. Zato i nisu svesni da smo LDP i ja na mestu otpora svakom ludilu oduvek. Da na proteste ne idemo samo onda kada boli nas, nego onda kada je nasa dužnost da pomognemo drugima. Prvi sam reagovao kada je razbijena glava Borku Stefanoviću, kao što sam i pre toga isto učinio svaki put, bez obzira na to čija je glava - rekao je Jovanović u intevrjuu za "Blic".

Na pitanje sta misli o skupovima na kojima govore ljudi iz sveta kulture i sporta, poput Mirjane Karanović i Duška Vujoševića, Jovanović je rekao "previše mala leđa da bi se sakrila tako velika nesposobnost".

- Cenim te ljude, ali mi nikad nije bila bliska ta vrsta politike. Šta to zna da kaže Mirjana Karanović što ne zna da kaže Ðilas? Ili poštenije, šta to sme Duško Vujošević i zašto to što može on ne mogu svi oni? - upitao je Jovanović.

Lider LDP smatra da političari treba da kažu šta žele, pa da za to traže podršku.

Istovremeno je upitao "koja je to zajednička velika istina Dveri, demokrata, Vukadinovića, Vuka, Ðilasa ili Stamatovića?".

Na konatataciju da je to rušenje vlasti, Jovanović je rekao da je to njihov "mokri san".

- Istina je da nam je Srbija na Vučićevim plućima i da može gotovo sve zato što su mu 2012. godine arogatni i samozaljubljeni svojim glupostima dozvolili da im preuzme svet koji su stvarali za sebe i po svojoj meri... I njihovi tabloidi preko kojih su pomislili da kao na šabačkom buvljaku "pazare" Politiku i sve njihove televizije, klubove, pozorišta. Sve protiv čega su danas. Da li vi stvarno mislite da je meni mesto na platou ispred Filozofskog fakulteta sa čovekom koji je desetogodišnjake podvodio ruskim palikućama? - upitao je Jovanović.

Pri tome, dodao je, misli na Stamatovića, jednog od osnivača Saveza za Srbiju.

- Gde su danas? Nije valjda da Stamatović brani Srbiju ispred Filozofskog fakulteta. A zašto nije sa svojom braćom u Mitrovici, na Gazivodama, s puškom u ruci kad Tači ide da pije kafu? Zato što je partiota do poslednjeg zlatiborskog ara. On sad mene žigoše, zajedno sa SzS, kao izdajnika i lažnu Vučićevu opoziciju jer ne mislim da treba da ćutim ili podržim to igranje s našom decom. Ne treba da me zovu, meni tamo nije mesto - rekao je Jovanović.

POTPUNI FIJASKO OPOZICIONOG PROTESTA! Jedva skupili 2.500 ljudi, PA SE JOŠ U BESU I MEĐUSOBNO POSVAĐALI!

Govoreći o odluci Prištine o carinama i vojsci, Jovanović je rekao da je "Albanac sa puškom - Albanac sa puškom".

- Bez obzira na to da li je to pod amblemom UČK, KPS ili vojske Kosova i od toga ne treba praviti problem veći od činjenice da Albanac naspram nas ne može da bude siguran bez te puške, a ni mi prekoputa njega. Ne može se dva puta izgubiti isto. Koliko još puta možemo da izgubimo Kosovo? - upitao je Jovanović.

Na konstataciju da kosovski problem mora da se reši, on odgovara kontrapitanjem:

- Ko kaže? Što nikad nije rešena Bosna? Što Palestina nije? Ko kaže da postoji dno? Samo je laž da možemo izabrati život u vakuumu. Zamrznuti konflikt. Pa pod nama je led davno pukao. Na santi smo, a santa u fritezi - rekao je Jovanović.

On je, ipak, ocenio da je rešenje kosovskog problema pitanje budućnosti naše dece.

- Rešenje je u Beogradu, a ne u kabinetima Tačija, Haradinaja, u Briselu, u nakinđerenom Kremlju - rekao je Jovanović.

On je dodao da ga brinu poslednji potezi Prištine.

- Kad sam razgovarao sa Haradinajem i sa Tačijem, rekao sam da nije njihov problem to što Srbija ne priznaje Kosovo, već to što se kosovska situacija rešava kroz insistiranje na takvom slomu Srba da posle toga niko u narodu neće biti normalan - rekao je Jovanović.

Upitan kad je razgovarao, on je rekao da je sa Haradinajem razgovarao "poslednji put kada su doneli odluku o uvođenju taksi", a da Tači ćuti.

Na konstataciju da je angažovaniji u BiH ili u Makedoniji nego u Srbiji, Jovanović je rekao da mu je jedina želja da Makedonija i BiH razumeju šta Srbija pokušava da uradi i podrže Srbiju ako se eventualno postigne neki dogovor oko KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Jedan od opozoconara koji donekle realno sagledava danasnju situaciju i ko je ko !

minja03

pre 5 godina

Opozicija nije više vredna da se o njoj uopšte komentariše.

Branislav

pre 5 godina

Prica se da je juce Mirjana Karanovic najjace udarala kisobranom u rebra.

Ljube

pre 5 godina

Koga ti čoveče zastupaš u čije ime govoriš? Nemaš birača ni da budeš izabran za predsednika kućnog saveta a izigravaš velikog političara. Ajde ti prvo položi račune odakle ti silne pare za nekoliko godina pa onda možeš da prosipaš pamet, ako ima ko da te sluša.

SNEŽA

pre 5 godina

Čedo je iskusan i realan političar. Ne dopadaju mi se sve njegove ideje, ali je u svakom slučaju dosta mudriji od ostalih opozicionih lidera.

anatodorovic

pre 5 godina

Komedija od opozicje se uveliko sprema .

Goran

pre 5 godina

Najviše mi se svidela izjava da je Stamatovič patriota do poslednjeg zlatiborskog ara....

Mico

pre 5 godina

Koja je svrha tog protesta? Da vrate Djilasa na vlast da ponovo puni svoje dzepove?

Cedo Legenda

pre 5 godina

Svaka cast gospodine Jovanovicu, slazem se sa vama mozemo biti opozicija ali da imamo zajednicke interese za boljitak naseg naroda a ne za sopstvene interese.

Sinisa

pre 5 godina

Evo jos jednog dokaza da sadasnjoj opoziciji ne treba verovati ama bas nista.Kada su bili izbori onda si bio za bilo kakvo udruzivanje samo da prodjes cenzus. Ono sto je istina vasa politika vise ne prolazi kod gradjana Srbije,

Milan

pre 5 godina

Ајде бре Чедо... До јуче си био у истом тиму са том багром, а сада би да се овајдиш још мало! Шта је било, "Фиделинка" не доноси довољно?

Laki

pre 5 godina

Nije lepo da se javno vređa bilo ko to je necivilizovano,nekulturno i prosto.

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Koliko su bedni kad ih je i Čedo Jovanović iskulirao.....

Daliborka

pre 5 godina

Dobra i losa opozicija, a gradjani biraju odlicne i najbolje.

Vlado

pre 5 godina

Ovaj Čeda (kakav je - takav je), ali je najpametniji od svih opozicionara.

voja

pre 5 godina

kakav ti ulicarski recnik imas,to misevi kada se vratis na ulicu mozes koristiti

srba

pre 5 godina

SNS-ovci evo vam ga budući koalicioni partner. Ionako ste mu ukrali politiku. I on bi poput Srpske Liste ušao u koaliciju sa Haradinajom

Mladja

pre 5 godina

Ovaj mis sa pistaljkom je jedan od 90% naroda u srbiji koji su preletaci. Kako li onaj Beli preletacevi otvori kafane po Beogradu? Sve su to ista g...a.

Jasenovac

pre 5 godina

Mis prica o misevima kad mu ukradu komadic sira!

UNA

pre 5 godina

Opozicija ne zna vise sta da preduzme kako bi stigli do vlasti, ne biraju sredstva!

melani

pre 5 godina

Ne postoji okidač okupljanja opozicije već želja istih da se domognu vlasti

Trtica

pre 5 godina

Ovu drogiranu idiotčinu, koji je dokazani izvršitelj najprljavijih poslova za zapadne fasiste, je trebalo davno obesiti negde na javnom i prometnom mestu da svi ostali takvi vide sta ih čeka...ali avajjj ko je taj ko bi to uradio kad su svi isti kao i ovaj garagan !!!???

Isidor

pre 5 godina

Cedo ne foliraj se i ti si isti kao ti sto su juce bili na ulicama, samo vam je licna korist bitna.

Mile

pre 5 godina

Ceda ovde govori istinu, ali ne treba da zaboravimo da je Ceda naj obicniji zuti bandit i da uopste nije bolji od ostatka ove bande od opozicije

maja

pre 5 godina

Gradjani vise ne veruju opoziciji i ne podrzava ih.

Darko

pre 5 godina

EEE ko će koga ako ne svoj svoga, tako je to Čedo!!!!

igor

pre 5 godina

Opozicija treba da predstavlja zdravu konkurenciju trenutnoj vlasti da budu bolji, a ovi ne mogu ni opozicijom da se nazovu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija