• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.12.2018

21:50

PRIŠTINSKA GAZETA: Predsednik Vučić imao tačne podatke O HARADINAJEVIM NAMERAMA!

Politika

PRIŠTINSKA GAZETA: Predsednik Vučić imao tačne podatke O HARADINAJEVIM NAMERAMA!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić imao je tačne podatke kada je izjavio da će prištinske vlasti pokušati da uvedu još tri mere protiv Srbije, piše "Gazeta ekspres"

Taj prištinski portal, pozivajući se na neimanovane izvore iz kosovskih institucija, navodi da se prva mera vlade u Prištini odnosi na vozila sa srpskim registarskim tablicama, druga na robu starnih kompanija proizvedenu u Srbiji i treća o nepriznavanju dokumenata.

Prva mera, navodi izvor "Gazete", bila bi navodno uspostavljenje "reciprociteta" kada se radi o motornim vozilima, pošto bi vlasnici onih sa srpskim registarskim tablicama, kada budu na Kosovu i Metohiji, bili prinuđeni da stave privremene tablice.

Druga mera, odnosila bi se na robu, prema istim izvorima, značila bi zabranu ulaska robe stranih kompanija, proizvedenu u Srbiji, koje do sada nisu plaćale carinu od 100 odsto.

- Neki od glavnih brendova su nas obavestili da na Kosovo neće biti isporučena roba iz fabrika u Srbiji, a da će iste proizvode dopremiti iz fabrika u Makedoniji, Mađarskoj i nekih drugih zemalja EU - kaže isti izvor.

Kako se dodaje, treća mera bila bi odluka prištinske vlade da ne priznaje srpska dokumenta koja se odnose na kvalitet proizvoda i slično.

"Gazeta ekspres" navodi da je Avni Arifi, savetnik premijera Haradinaja, odbio da potvrdi ove mere, ali je rekao da vlada "ima strategiju da se suprotstave Srbiji".

ŠEHOLI ODAO HARADINAJEVE NAMERE: Prvo planira da zabrani UPOTREBU SRPSKOG DINARA i još OVE DVE STVARI!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milasin

pre 5 godina

Ovim provokacijama se mora stati na put....strpljenja više nemamo...

Sanja

pre 5 godina

Strasno je sto Siptarima nema ko da stane na put, tj sto imaju podrsku Amerike i ovako bahato se ponasaju a posledice snosi citava Privreda Srbije i obican narod na kosovu . Tuga...

Mira

pre 5 godina

Neduzan narod ispasta i trpi dok se oni bahate.Zalosno je sto imaju podrsku Amerike.

Adriana

pre 5 godina

Kako su krenuli Siptari ce sami sebi unistiti ekonomiju, ugasice samo sebi drzavu, a Srbija ce naci nacina da snebde svoj narod na KiM.

Nena

pre 5 godina

Sledi nastavak demonstriranja bahatosti i provokacija Prištine...a u EU i dalje ćuti...bravo Evropo!

Maja

pre 5 godina

Predsednik Srbije,ce nesto preduzeti.Nece dozvoliti da Albanci jos vise vrse pritisak.Dosta smo bili tolerantni.

Dusko

pre 5 godina

E bas me zanima kako ce preko Srbije dopremati robu na Kosovo. Zaboravljaju da je prva granica na ulazak u Kosovo Srbija

Baja

pre 5 godina

Da zna nesto drugo da radi on bi to i uradio ,ali posto ne zna on pravi probleme i Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji. Ima podrsku stranih sila pa moze ovako da se ponasa.

liska

pre 5 godina

Албанци су се много осилили , ко високо лети ниско пада , морамо бити стрпљиви и сложни доћи ће и наших 5 минута.

vasic

pre 5 godina

Ako uvedu i zastrase Srbe i predstojecim merama, svet ce konacno shvatiti da se i njima indirektno nanosi steta. Albanci su zlo.

sava

pre 5 godina

Ove provokacije prevazile svaku mogucu meru ,moramo hitno reagovati.

Vladan

pre 5 godina

To ce onda znaciti potpunu izlolaciju Srba dali ce i na ovo evropa da cuti, kao i na sve do sada kako su se ponasali. Iz ovog sukoba nece samo Srbija izaci ostecena. Srbija do sada mirno se ponasa, sto siptare jos vise nervira.

oliver

pre 5 godina

Šiptari ništa ne bi mogli da urade da se ne dodvoravaju Amerikancima. Žalosno je to što rade. Treba da se stide sebe,jer svi potičemo od istih predaka,svi su nekad bili pravoslavne vere.

Maja

pre 5 godina

Srbija je zemlja koja zeli da na miran nacin resi ovu situaciju

Nikola

pre 5 godina

Pristina hoce na silom,pretnjama i ucenom da potvrdi nezavisnost,ne birajuci metode i mere,koje pogadjaju sve ljude na Kosovu.Nek je i na njihovu stetu,al nek je na stetu Srbije.

miki

pre 5 godina

Naravno da ima on je predsednik koji sve spreči na vreme!

Kristina

pre 5 godina

Pokusavaju vec deceniju da lice na nas , ali nikada kopija nije kao original.

Milos

pre 5 godina

Sami sebe guraju u izolaciju, na zalost ispastace neduzan narod. Nerazaumni potezi, moze se reci i ocajnicki

alekm

pre 5 godina

Pristina i dalje priteze, nikako EU da ih pritegne i resi pitanje taksi.

zarkokoric78

pre 5 godina

Siptari ponovo pokusavaju da okrenu pricu da smo mi znali svaki njihov korak.

minja

pre 5 godina

Strpljenja više nema ,neko mora da spreči ovog zločinca da dalje ne sprovodi teror nad srbima.

Sardita

pre 5 godina

Branicemo se dokle god imamo snage. Necemo im dozvoliti da nas proteraju ni na koj nacin.

selektor

pre 5 godina

Neko mora da urazumi bolenike u Prištini. Bolesnom divljanju albanskih monstruma mora da se stane u kraj.

ana

pre 5 godina

Šta nas sve čeka više, neka ih neko obuzda i izvrši taj pritisak, valjda im neko može stati na put.

Mila

pre 5 godina

Od Haradinaja očekujemo sve najgore, ništa nas ne iznenađuje.

Stanko

pre 5 godina

Sta ta medjunarodna zajednica ceka, pa albance treba pod hitno zaustaviti u njihovom ludilu.

Boki

pre 5 godina

Ne, nego će da pročita iz novina. Naravno da je znao. On je predsednik, mudar, obavešten, sposoban.

Andrijana

pre 5 godina

Za sve imaju "rešenje" Albanci,ali gore od svega je što zapad ne reaguje na njihove mere.

marija

pre 5 godina

Jadni li ste siptari?Sta ce jos da izmislite!?

Iva

pre 5 godina

Ustaj Srbijo!!! Imamo adekvatnog predsednika, samo mu je potrebna naša podrška.

rale

pre 5 godina

za sada srbi slusaju Vucica.mirni i dostojanstveni,i po ponasanju,i po izjavama,ne prete nikome.mole za mir.veliko je pitanje dokle ce to trajati.molio bih siptare da pregovaraju sa srbima,dok jos mogu.ako siptari krenu u rat sa srbima,posle rata nece imati ko da pregovara sa srbima.

RINGISPIL

pre 5 godina

Sve u vezi Kosova se odvija mimo medjunarodnog prava i civilizaciskih tekovina, sve je pozicija sile od strane amerike. Proglasiti OKUPACIJU i pozvati direktno RUSE I KINEZE SVE DRZAVE KOJE VERUJU U OPSTANAK CIVILIZACIJE za vojnu pomoc. AMERICKOM TERORIZMU SE MORA STATI NA PUT

Dragan

pre 5 godina

Treba uvesti specijalne dozvole za siptare, odn diskreciono pravo da li mogu ili ne mogu oni i njihovi prevoznici da prelaze preko teritorije Srbije. Takodje, crnogorcima treba uvesti skolovanje i lecenje pod uslovima koji vaze za strance, dok u isto vreme Republici Srpskoj i nasim ljudima odatle treba ukinuti bukvalno sve namete i treba da uskladjukemo sve institucije kao da smo jedna drzava.

Elvis

pre 5 godina

Ljudi, nek se podeli KiM, da bar nešto dobijemo. Da predsednik pristane i na razmenu teritorija ako treba, ali tako da ne budemo u gubitku. Da ti ljudi sa Kosova, Srbi, žive u Srbiji, a Albanci sa svojima. Da ne bude ratova više, ne sad. Da se oporavimo i izgradimo u ekonomsku silu, pa onda, makar i za 50-100 godina, da povratimo Kosovo i još poneku teritoriju. Lako je preko interneta glumiti junaka, a kad se dodje do rata svi u bežaniju. Gospod će pomoći Srpskom narodu u pravom trenutku, malo vere i strpljenja i puno rada!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija