• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer/Mediji

12.12.2018

22:13 >> 22:17

(FOTO/VIDEO) SVE JEDINICE VOJSKE SRBIJE SPREMNE DA SPROVEDU SVAKO NAREĐENJE: Šiptari, SAD i Britanci hteli bi da čuju sve osim ovog!

Politika

(FOTO/VIDEO) SVE JEDINICE VOJSKE SRBIJE SPREMNE DA SPROVEDU SVAKO NAREĐENJE: Šiptari, SAD i Britanci hteli bi da čuju sve osim ovog!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi "Veliki trn" u Kopnenoj zoni bezbednosti

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.

- Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije - istakao je ministar Vulin.
 
Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi "Veliki trn" pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.

- Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze "Veliki trn" je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazimo, su osposobljeni i spremni za izvršavanje svih zadataka koji su dodeljeni od pretpostavljene komande - naglasio je potpukovnik Vuković.
 
U kasarni "Toplički ustanak" ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke 37. mehanizovanog bataljona, a zatim su obišli i spomen-obeležje poginulim pripadnicima vojske u agresiji NATO i bogoslužbeni prostor.

OVO NEĆEMO ZABORAVITI! BRITANSKA AGRESIJA NA SRBIJU I PODRŠKA ŠIPTARIMA: Porez od 100 odsto je legitiman, baš kao i VOJSKA KOSOVA!

U bazi "Veliki trn" ministar odbrane i načelnik Generalštaba prisustvovali su prikazu rada organa obezbeđenja, a današnja poseta bila je prilika i za razgovor sa vojnicima na toj bazi. Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Treće brigade pukovnik Slađan Stamenković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče formiranje vojske Kosova.

- Ono što brine je najava formiranja vojske Kosova i pokušaj pravljenja još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije. Neosuđeni teroristi hoće sada da dobiju i armiju i da za sve ono za šta nisu bili osuđeni, da sve te zločine još jednom ponove, ali ovaj put u formi armije. Za Srbiju je to apsolutno neprihvatljivo i moralo bi biti neprihvatljivo i za međunarodnu zajednicu. Upravo da niko ne bi mogao da kaže jednog dana da nije znao šta se dešavalo na prostoru Kosova i Metohije, ja sam poslao pisma na 53 adrese, za 53 ministra odbrane najvažnijih zemalja sveta. Od mene su dobili vrlo jasno pismo u kome se kaže šta se sprema na Kosovu i Metohiji, koliko je opasno praviti paravojsku na prostoru Kosova i Metohije, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na prostoru Kosova i Metohije, ali i u čitavom regionu - istakao je ministar Vulin.

 

SAD STRAHUJE OD SRBIJE! Američka agencija analizira našu reakciju zbog formiranja "VOJSKE KOSOVA"!

Dodao je da niko više ne može da kaže da nije bio obavešten i da nije znao.

- Čitav svet mora da zna i zna da se na Kosovu i Metohiji pokušava stvoriti teroristička organizacija koja će sebe zvati nekakvom vojskom, a pravi se samo iz jednog razloga - za obračun sa Srbijom i za obračun sa Srbima, ni zbog čega drugog i ni zbog koga drugog - rekao je ministar Vulin.

Naglasio je i da se obratio svojim kolegama očekujući da će oni informisati svoje vlade i da očekuje od njih da će zaštititi međunarodno pravo, ali i zaštiti vojničku struku i profesiju.

- Jer ako se od islamske države ne pravi vojska, ne može se onda praviti ni od terorističke OVK - zaključio je ministar Vulin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 5 godina

Srbija je pokazala da ima jaku, sposobnu i opremljenu vojsku. Nadam se da necemo morati da je upotrebimo ali je dobro znati da imamo sta da upotrebimo ako budemo morali da se branimo

Mica

pre 5 godina

Šta su oni mislili da će Srbija sedeti i čekati da nas napadnu.

KiM

pre 5 godina

Albanci neće da urade ništa loše i neće nikoga da napadnu prvi nego će samo da stave svoju vojsku na svoju granicu i uživaće u velikosrpskom četničkom kukanju i kmečanju ko šta i hrvati uživaju i site se od 95g na ovamo a SRBI su ti koji opet moraju biti agresori i gubitnici ako uopšte imaju muda sada kad su za razliku od 91g sve komšije naoružane i čekaju da naplate genocidni dug iz 90ih? Ako se i zarati eto nadam se da Tači neće biti glup ko onaj naš krivousti idiot 95g pa da pušta žive Srbe sa Kosova da glume etničko čišćenje sa kolonama pa Tito je pokazao 45g na Blajburgu kako se radi sa takvima? A kako da ih zaustaviš pa šta te oni napadaju i vrše agresiju ili šta? Pa ima ih 95% na Kosovo i šta sad to raseliti i etnički očistiti ili ih pobiti sve? Pa ista situacija ti je i u Sandžaku i Preševačkoj dolini pa ceo Jug Srbije ti je izgubljen samo to još niko neće da kaže jer ti se iselilo 330 000 Srba i ti sa Juga eto još idu gore u Beograd i veće gradove...Neko je dobro rekao da treba uzeti i asimulirati migrante i tako zadfržati svoju teritoriju!

Kažu

pre 5 godina

Hrvatski ministar za državnu imovinu reče na HRT-u da je RH za 6 srpskih i 15 bošnjačkih hotela i odmarališta dobila čak 347 ponuda za koncesiju a od nje bi se državni budžet punio svake godine sa 217mil.Kn(30mil.E)! Minimalna plata u Hrvatskoj posle pola porušene i obnovljene zemlje je koliko i prosečna u Srbiji a to sada neće da piše NITI JEDAN srpski medi!

slađa

pre 5 godina

Niko ne sme da žmuri na činjenicu da se na teritoriji KiM formira paravojna formacija. KFOR jedini ima mandat da vrši ulogu vojne sile i obezbeđuje mir. Da se pimenjuje rezolucija 1244 u potpunosti i Srbija bi imala u određenoj meri tu ulogu u zaštiti Srba na KiM, manastira, državne i privatne imovine. Od uvođenja taksi stabilnost čitavog regiona i evrointegracije su dovedene u pitanje. Zato Vojska Srbije mora ostati na visini zadatka u vremenu koje je pred nama.

Maca

pre 5 godina

Srbija je uvek ulagala u vojsku.Nasa vojska je opremnjena na visokim nivoima i spremna da odbrani nasu zemlju ako to bude trebalo.

Milivoje

pre 5 godina

Uveren sam da ce nasa vojska i policija da odbrane mir - nasa snaga nisu bombe nasa snaga je pamet. Puna podrska nasem vrhu i predsedniku.

Tina

pre 5 godina

Naravno da je nasa vojska spremna i obucena da zastiti nasu drzavu i narod od svih agresora sto je to i pokazala u predhodnom periodu.

vazelin

pre 5 godina

hihihi baš je pokazala bas gledam kko ponosno maršira po kninu vukovaru prištini...

Mija

pre 5 godina

Vlada Srbije je mnogo ulagala u Vojsku,tj. u bezbezdnost Srbije.Vojska je stub svake ozbiljne drzave,koja vodi politiku mira.Vlada Srbije nikom ne preti,samo zeli da zastiti svoj narod,sa obzirom na to,da Albanci sve vise vrse pritisak.Jednostavno ne zelimo da mirno gledamo kako Albanci maltretiraju nas narod.Spremni smo da reagujemo,ukoliko do sukoba dodje.Ipak se nadam da nece biti suoba.

TIŠINA

pre 5 godina

NIKO U SRBIJI MU NIJE POKAZAO SUĆUT I OTIŠAO JE U ZABORAV! Bivši pripadnik vosjke bosanskih Srba Mićo Praštalo koji je uz ostalo optužen za sudjelovanje u stravičnom pokolju Hrvata u selu Briševo u okolici Prijedora, počinio je samoubojstvo, prenijeli su lokalni mediji u Bosni i Hercegovini... Dnevno.hr Četvrtak, 22. studeni 2018. u 11:24 ZA VRIJEME TRAJANJA SUĐENJA Ubio se srpski zapovjednik najvećeg pokolja Hrvata. Najveći srpski zločinac nad nedužnim i nenaoružanim hrvatima 90ih sam sebi u autu prosvirao mozak dok mu se sudilo za te zločine a cela Srbija o tome ćuti neće ni da piše a o Praljku samo čekaju da pišu bilo šta o njegovom junaštvu pred celim svetom da pokaže da nije kriv?

bojan

pre 5 godina

Srbija ce sigurno reagovati vojno,na svaki pokusaj vojske kosova da ugrozi bezbednost Srba na KiM.

neko

pre 5 godina

Samo Putinova ucena Amerima moze da nas spase!!!!

Ljubo

pre 5 godina

Vojska Srbije ....jos jace ,jos brze ,ne dani ,vec minuti ce odlucivati u buducnosti ,bliskoj .Ne pitati ni narod ni komsije ,samo jace i brze opremati .Jer ce tudja zvona na Hramu Sv.Save zvoniti ....

MAJA

pre 5 godina

Pitala bih njih da li bi branili svoj narod da ih neko ovako terorise.

Adam

pre 5 godina

Predsednice samo cvrsto i cuvaj nasu zemlju i nas narod!

john

pre 5 godina

ko vojska krene netreba se zaustavljati do jadrana,t,j vratiti skadar opet pod okrilje srbije

Marko lazarevič

pre 5 godina

Ne vojska nego hajt ti prvi pa onda vojska kukavico jedna

Refik

pre 5 godina

Sviđa mi se politika rešavanja problema dijalogom, ali još mi je draže kada znam da naša vlast neće stojati skrštenih ruku, ako Srbi budu napadati.

Stevan

pre 5 godina

Ne samo Vojska Srbije, nego i policija, ŽIVELA SRBIJA.

Jimmy le Santo

pre 5 godina

Sta se ceka opet zaratite pa ce te vratiti zemlju i narod jos 100 godina unazad kao sto ste uradili 90ih i zgubili na svakom frontu. Bas je Vulin pametan.

Boki

pre 5 godina

Vojska nam je uvek bila garant sigurnosti, kako u prošlosti tako i sada

Jovana

pre 5 godina

U kopnenoj zoni bezbednosti stanje je mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske i to je ono sto nam je prioritet u ovoj teskoj borbi.

Blizanac

pre 5 godina

Naravno da smo spremni ali se nadam da do toga nece doci!

Mina

pre 5 godina

Први пут сам задовольна са овом владом то jeст овим потезом

Boško J

pre 5 godina

Nadam se da će se ova situacija na KiM rešiti mirnim putem i da neće biti potrebno da vojska interveniše.

Nana

pre 5 godina

Sadasnja vlast je dosta ulozila u vojsku, opremu i u sve vidove modernizovanja i napretka vojske. Srbija se zalaze za mir, ali je u stalnoj pripravnosti, jer se sa dusmanima nikada ne zna

mirjana

pre 5 godina

Nije Amerima stalo do siptara.Oni su Bondstil sagradili da nas jos vise sakate.Da nije Bondstila zavrsili bi mi sa siptarima za 24 sata.Sve su to JENKI dugorocno isplanirali.Nek nam je Bog u pomoc.

pravednik

pre 5 godina

Nitko ne smije da vas bije, osim Amerikanaca, ha ha ha

Danijela

pre 5 godina

Vojska Srbije je opremljena i spremna bolje nego ikada do sada. Tuđe nikada nismo otimali ali svoje da zaštitimo ćemo itekako znati!

Nikola

pre 5 godina

Verujemo u našu vojsku i njenu sposobnost da nas zaštiti od svakog zla.

dusan

pre 5 godina

Srbija ima jaku i stabilnu vojsku samo ne zeli da je eksponira i predstavlja na bojnim poljima, ali ako mora...

anatodorovic

pre 5 godina

Ako su u panici onda ne bi trebali da podrzavaju tu takozvanu drzavu.

milan

pre 5 godina

Naši pripadnici snaga bezbednosti moraju biti spremni za izvršenje svih zadataka....

milena

pre 5 godina

Srbija ce braniti svoje gradjane ako do toga dodje .Ipak svi se nadamo da ludilo albanaca nece dovesti do toga.

Hahahah

pre 5 godina

Hahahahahaha debilcine srpske, sta vi mozete protiv SAD-a i Britanije, ako vam oni kazu da je Kosovo neovisna drzava koja nema veze sa Srbijom, sto i je istina, vi cete to priznati ili cete zazaliti sto ste ikad pokusali ista napraviti u vezi sa Kosovom, mozete Hrvate zvati USTASAMA, mozete Kosovare zvati SIPTARIMA, svi znaju tko ste vi i kakav ste vi narod, svi znaju sto je srpsko pleme i da oni od svog postanka imaju izmjenjene gene i mutacije koje su doveli do masovne retardacije cijelog naroda sto se i vidi u vasim stalnim govorima da su vam svi krivi vi niste nista, svi su ubijali vas vi nikog, svi su vas ugnjetavali vi nikog... a VI ste najveci zlocinci na Balkanu jos od Drzave SHS, sve druge narode ste ugnjetavali vec tada, maltretirali, pljackali, svaki normalni covjek zna kakav ste narod, kako manipulirate masama i medijima i kako sve okrecete u svoju korist, ali znajte da se od Boga necete skriti, jako ste los i grjesan narod, ostavite se vase ogavnosti, manipulacija i zlocina i jednom PRIZNAJTE svoje grijehe i sve ce vam se oprostiti, ali VUK DLAKU MOZE MJENJATI ALI CUD NIKADA!!

Joka

pre 5 godina

Imamo obucenu, sposobnu i talentovanu vojksu koja je spremna za sve.

Veljko Ristic

pre 5 godina

Vojska Srbije je spremna da na sve nacine zastiti nasu teritoriju i narod od svake vrste nasilja i agresije od stranog faktora.

Vera

pre 5 godina

Samo ne treba dozvoliti da oforme vojsku i da je pretvore u teroristicku grupu,jer znamo kakav je to profil ljudi!

selektor

pre 5 godina

Prošlo je vreme kada su nas gazili kako su hteli. Danas uzvraćamo istom a i jačom merom, pa ako im se isplati neka udare.

mile

pre 5 godina

Lepo je da smo svetu pokazali sta Srbija ima i kakvu moc. Nadam se da necemo moci da je upotrebimo.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Nadajmo se da nece doci do toga da vojska mora de reaguje...Srbiji i narodu je potreban mir i napredak, a ne ratovi i krvoprolice

marija

pre 5 godina

Svi su lepo obavesteni pa neka reaguju.Srbija nece dozvoliti da jedna izmisljena drzava i izmisljena vojska tj.OVK preti i ugrozava Srbe na Kosovu koji vec trpe njihova izivljavanja.Dosta je bilo!!!

Milan

pre 5 godina

Vojska Srbije je dobro obučena, opremljena i spremna na svaku eventualnu situaciju.

Boki

pre 5 godina

Naravno da smo spremni nedamo mi nas narod i nasu zemlju.

ana

pre 5 godina

Ne sumnjam da nam je vojska spremna da u svakom trenutku da zastiti nas narod na Kosovu.

sloba

pre 5 godina

zovite bre RUSE kao Asad sto ih zvao nemojte da pravite opet gresku za greskom kao sto je napravio moj imenjak onda ce biti sve regularno, boriti se protiv terora valjda i zapad to isto radi.

Milan

pre 5 godina

Mi smo u pripravnosti za svaki slučaj jer nećemo da dozvolimo da neko sprovodi nasilje nad našim narodom.

Mija

pre 5 godina

Они који нису казнили зло, у том су истом злу и суделовали. Ратни злочинци хоће опет да поразе народ. Морамо томе стати на пут. Никаква сила није решење, српска снага је на другом месту, у мирном трпљењу и свакодневној упорној борби против сваке неправде.

Goran

pre 5 godina

Naša vojska je superiornija u svakom smislu, ali nadamo se kompromisu..

Aca

pre 5 godina

Taj pakt London - Vasington diktira vec dva veka.

miki

pre 5 godina

Nadamo se da će Albance stopirati u njihovoj nameri da stvore vojsku , ukoliko to ne učine Srbija neće ćutati.

aca

pre 5 godina

Srbija je jasno svima pokazala da odi politik u mira i zdravog razuma,ali to ne znači da će dozvoliti da se neće braniti ukoliko bude napadnuta!

Ananda

pre 5 godina

Vojska Srbije je spremna da profesionalno deluje i obezbedi zaštitu Srba na KiM

SasaRu

pre 5 godina

Podrška predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u sprovođenju reformi i jačanju vojske.

Kep

pre 5 godina

Nasu vojsku treba opremiti dobro.Vidite li da ovi ljudi rade sa orudjima od preko 30 godina starosti.Tuga je pogledati i raditi sa slabo opremljenim jedinicama

velja

pre 5 godina

Nadamo se da neće biti razloga da se Vojska Srbije angažuje.

marko

pre 5 godina

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi "Veliki trn" u Kopnenoj zoni bezbednosti

hag

pre 5 godina

Mislim da se kompletan NATO sledio od ovoga!!!! :)))))

bot

pre 5 godina

Precednik je jope pokazao da ga narod voli i poštiva!

Izbori 2024

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija