• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2018

10:17 >> 11:29

ŠIPTARI VAN KONTROLE! Tači i Haradinaj "na svoju ruku" napravili "vojsku", VUČIĆ NA NEPOZNATOJ LOKACIJI SA SRPSKIM SPECIJALCIMA!

Politika

ŠIPTARI VAN KONTROLE! Tači i Haradinaj "na svoju ruku" napravili "vojsku", VUČIĆ NA NEPOZNATOJ LOKACIJI SA SRPSKIM SPECIJALCIMA!

Podeli vest

Parlament lažne države Kosovo usvojio je zakone koji će omogućiti transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u "vojsku Kosova". Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je Vojska Srbije spremna da izvrši svako naređenje vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića! U 17 časova održana ceremonija transformacije BSK u vojsku tzv Kosova

20.05 Srbi iz severne Kosovske Mitrovice okupili su se na gradskom šetalištu gde su uživo, putem video projektora, pratili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(VIDEO/FOTO) SRBI U MITROVICI NA TRGU PRATILI GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Naša radost ovde večeras na Trgu je RADOST MIRU, ODAVDE NEMA NAZAD!

 

17.30 - Ambasadori "prijateljskih" država tzv. Kosova bojkotovali su svečanost povodom današnje odluke parlamenta o usvajanju seta zakona kojima se inicira transformacija KBS u tzv. vojsku Kosova, tvrdi Zeri onlajn. 

16.59 - U 17 časova počela ceremonija transformacije BSK u vojsku tzv Kosova

Foto: A.G.

 

14.45 - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Žandarmerije u bazi u Lipovici i uverio se u njihovu borbenu gotovost i spremnost

Foto: MUP Srbije

 

- Pripadnici Žandarmerije i svih drugih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova spremni su da izvrše sve zadatke koje država naloži, kako bi zaštitili bezbednost građana i suprotstavili se svakom vidu ugrožavanja stabilnosti naše zemlje - istakao je ministar Stefanović.

13.04Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić danas je na nepoznatoj lokaciji obišao specijalne jedinice i obratio im se povodom najnovije krize na Kosovu i Metohiji

Foto: informer.rs

 

12.34 - Haradinaj: Vojska Kosova će biti na severu i jugu

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, rekao je novinarima, nakon usvajanja seta zakona, koji iniciraju transformaciju KBS u tzv.vojsku, da će njeni pripadnici biti raspoređeni po celom Kosovu, na jugu i severu.

12.09 - Stoltenberg: Žalim zbog odluke, NATO podržava dijalog

 

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da žali što je kosovski parlament doneo odluku o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga uprkos zabrinutosti Alijanse.

 

- I mada je tranzicija Kosovskih bezbednosnih snaga u principu stvar o kojoj odlučuje Kosovo, mi smo jasno stavili do znanja da taj potez dolazi u pogrešno vreme - poručio je Stoltenberg.

12.00 - U toku je hitna vanredna konferencija Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Tema sednica je bezbednosna situacija na severu KIM povodom osnivanja Vojske.

11.44 - Šiptari u južnoj Kosovskoj Mitrovici slave bacajući petarde, s namerom da dodatno isprovociraju Srbije iz severnog dela tog grada. Jake snage Kfora raspoređene s jedne i druge strane mosta na Ibru.

Foto: Tanjug

11:36 - U okolini Gračanice okupljaju se Albanci kako bi otišli u Prištinu da proslave. Na putevima su pojačane kontrole policije

11:24 - Skupština u Prištini usvojila i zakon o Službi u bezbednosnim snagama. Šiptari slave

- Ovim glasanjem danas počinje jedna nova epoha za našu državu. Od ovog trenutna zvanično imamo vojsku Kosova - izjavio je predsednik skupštine takozvanog Kosova Kadri Veselji.

Foto: printscreen

11.22 - U toku je hitna sednica Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Tema sednica je bezbednosna situacija na severu KIM povodom osnivanja Vojske.

Foto: A. Grbović

11:10 - Poslanici Skupštine tzv. Kosova jednoglasno su usvojili nacrt zakona o Kosovskim bezbednosnim snagama. Sa 107 glasova za, bez protivljenja i bez uzdržavanja, ovaj zakon je usvojen.

11.05 - U salu Skupštine takozvanog Kosova ušli "vojnici" buduće šiptarske vojske

10.35 – Sa 107 glasova "za" usvojen nacrt zakona o Ministarstvu odbrane lažne države Kosovo, javlja dopisnik RTS-a. Niko nije glasao "protiv". 

10.30 - Severna Kosovska Mitrovica osvanula je okićena zastavama Srbije.

Foto: A. Grbović

10:22 - U Prištini je počela sednica na kojoj će se poslanici izjašnjavati o zakonima o Kosovskim bezbednosnim snagama, Ministarstvu odbrane tzv. Kosova i o službi u bezbednosnim snagama. Poslanici Srpske liste nisu u sali!

Foto: Tanjug

10:20 - U salu Skupštinelažne države Kosovo stigli Tači i Haradinaj

10.15 - Potpredsenik Srpske liste Igor Simić kaže da Srbi na KiM moraju da sarađuju sa KFOR-om, ali da su njihove nade i oči uprte u predsenika Srbije Aleksandra Vučića i Vojsku Srbije.

VOJSKA JE SPREMNA DA ISPUNI SVAKO VUČIĆEVO NAREĐENJE! Ministar Vulin PRED FORMIRANJE "KOSOVSKE VOJSKE" kaže da Srbija NE TREBA DA STREPI!

On je naglasio da je predsednik Srpske liste i kriznog štaba Goran Rakić imao sinoć razgovor sa komandantom KFOR-a, da mu je poručio da među Srbima vlada zabrinutost i da ukoliko Priština pokuša da vojno interveniše u srpskim sredinama severno od Ibra niko neće moći da kontroliše situaciju i da spreči građane da se "goloruki bore za svoj opstanak".

10:00 - Poslanici i ministri privremenih institicija u Prištini pristižu u Skupštinu takozvanog Kosova. U sali se nalaze i predstavnici KBS.

LAZANSKI UOČI GLASANJA O "VOJSCI KOSOVA": Šiptari i Amerikanci krše međunarodno pravo, SRBIJA NE MOŽE DA DOZVOLI NASILJE NA SEVERU KOSMETA!

09:57 - Priština je jutros osvanula ukrašena i zastavama zemalja članica Kvinte, a grad nadleću helikopteri NATO, prenela je Koha onlajn.

(VIDEO/FOTO) OKLOPNA VOZILA KFORA KOD MOSTA NA IBRU! Austrijski kontigent obezbeđuje prolaz, patrolira i kosovska policija!

09:50 - Sat vremena uoči glasanja o "kosovskoj vojsci", Ramuš Haradinaj napisao je na Fejsbuku da Prištinu samo nekoliko trenutaka deli od, kako je naveo, "istorijskog glasanja za formiranje vojske Kosova".

 

 

Foto: Tanjug

09:37 - Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je sagledana situacija na prostoru KiM, zbog najave formiranja kosovske vojske, i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: A. Grbović

09:06 - KFOR i kosovska policija u pripravnosti, 4 kontingenta raspoređena na mostu koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bilja

pre 5 godina

Jos jedan pokazatelj da Srbija nizasta nije kriva nego Pristina.

Marija

pre 5 godina

Formiranje vojske samo jos vece udaljavanje od dijaloga jer time Albanci stavljaju do znanja da im nije do mira.

Tea

pre 5 godina

Nadajmo se da ce sve proteci u miru i da ce KFOR ispuniti svoje obaveze...kao i da nece doci do eskalacije sukoba

Mitar Odović

pre 5 godina

Tači i Haradinaj bi želili da stvore haos na KiM, ali im Srbija neće dozvoliti.

SNEŽA

pre 5 godina

Najbolje bi bilo da KFOR i ostane na mostu, dok se ne uspostavi prava granica. Razgraničenje je jedino što Srbima na Kosovu može doneti sigurnost, bezbednost i mir.

Anita

pre 5 godina

Težak dan za sve,pogotovo za Srbe na Kosovu. Nadamo se da će biti nekog kompromisa i rešenja za sve.

Vlaki

pre 5 godina

Naravno da hice haos jer tako zive a niko ih ne sprecava od strane EU i SAD

Sara

pre 5 godina

Mogu siptari samo da fasuju ako nastave sa daljim provokacijama.

Aleksa

pre 5 godina

EU mora brzo da reaguje i spreči formiranje vojske. Dok se Srbija bori za mir i stabilnost u regionu prištinski političari igraju ratne igre.

Sanja

pre 5 godina

Siptari mogu samo da nas provociraju, mi necemo da odgovorimo na njihove provokacije.

007

pre 5 godina

Pa ne nasednuemo,ali iduca provokacija je okupacija Preshevsku dolinu,pa sledeca Nishki okrug i sve do granice BG-pashaluk.

Goca

pre 5 godina

Najlepši deo videa je kada se stalno iznova glancuju leće od kamere.

veliborZvornik

pre 5 godina

Zato mi Srbi iz Rep.Srpske ne treba da cekamo reakciju Srbije u slucaju problema.Sada cekajte ,,Oruzane snage Kosova" da vam udju na S Kosova i pobiju i protjeraju narod!Srbija me je razocarala...pljuc

POTPIS

pre 5 godina

Vučić, već 6g viče, kako je Kosovo, Srbija i Srce srbije a sada bi da stavlja granicu, posle toliko laganja? E čekamo potpis i još jednu, kapitulaciju četnika i vojvoda ko i onu potpisanu 95g u Glini, posle zarobljavanja vojske ko i onu 99g za mirnu reintegraciju Istočne slaveries, bez ispaljenog metka, samo da se ne nastavi Oluja i tamo i dođe do Beograda? Pa šta ste pokretali rat, idioti, bez mozga, bolesni i mitomasnki i narod proklet, šta vas birao, eto još bira i to te iste, gubitnike iz 90ih, koji eto, još gube. Ali sve je to dobro, ako samo, ne dođu da ih brane, ko ove u Sao kanji da im pošalju vojsku da ih za samo dva dana, tokom najveće Oluje, posloži u kolone i napuni im kofere i traktore i kamione i da ih posle odvezu za Srbiju pa udri i gazi i pljuj po njima, ako se i Tači smiluje, ko i Tuđman 95g da ih pusti žive i zdrave da odu? Fali još da uzme, jedan POTPIS-autogram od Kraljice Balkana i 39-e najmoćnije žene na svetu sa obzirom, koliko će TEK da gubi, kad joj ispunjava, SVE uslove, koje pred njega stavi?

Ahaha

pre 5 godina

Hvala Bogu pa su nam je EU i USA prijatelji. Ne mogu da zamislim scenario u suprotnom.

Tea

pre 5 godina

Strasno.Sramota.Dipustiti da kosovske vlasti rade sta hoce je bruka.Prekrsili su sve zakone

Gej Četnici

pre 5 godina

Nikakav genocid ovo ne može da očisti i izbriše! Zašto se ovo, ne zna i ne sme da se uči u srpskoj istoriji, jer prvo su Srpkinje, morale prve bračne noći, pod turčina pa su posle morali i Srbi Đojleni: Blic.rs JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA www.blic.rs/riznica/jeste-li-culi-za-djojlene-pre-gotovo-200-godina-srbija-je-iz-budzeta-placala-mlade/j4j89zd ....U Osmanskom carstvu postojanje muškog harema je bilo potpuno legitimno, kao i držanje ženskog harema, što su u punoj meri koristili sultani i ostali velikodostojnici. Tako su i u Beogradu u 19. veku postojali muški haremi u kojima su mladići služili za novac koji im je isplaćivan iz budžeta tadašnje Srbije..... E tako će opet biti za arapske šejke i albansku mafiju i bogate migrante....A eto opet se hrvati ko nekada u Austrougarskoj i sada spojili sa svojom Evropskom katoličkom braćom u EU i opet će gledati kako muslimani porobljuju i gaze i guze njihovu izdajničku i genocidnu i krivoslavnu srpsku "braću" ma bar tih po analizi gena 33% Južnih slovena-hrvata u Srbiji? ZAŠTO SE O TOME ĆUTI?

Aleksandar Bojic

pre 5 godina

Srbija ima 100 puta JACU VOJSKU ...Sta je SPORNO...Neka krenu slobodno na SEVER bas me zanima STA CE DA SE DESI...

Kmeeeeeeeeeeeee

pre 5 godina

Kmeeeeeeeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeee Rusijooooooooooooooooooooooooo šmrc šmrc kmeeeeeeeeeeeeee propali nam svi šmrc šmrc planovi kmeeeeeee gaze nas od 95g šmrc šmrc nemamo ni kap moraaaaaaaaaa kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeeeeeee niti jednu morsku luku šmrc šmrc ni kmeeeeeeeeeee mijijarde šmrc od turizma kmeeeeeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeeeeeeeee sve smo vratili šmrc šmrc šta je tuđe šmrc šmec kmeeeeeeeeeeee sada nam uzeše kmeeeeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeeeeeee i naše Koosovoooooooooooooooooo kmeeeeeeee kmeeeeeeeee izvadiše nam šmrc i Srce Srbijeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jer ne smemo šmrc šmrc da ga napadnemo kmeeeeeee šmrc šmrc kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kad su ovako naoružani kmeeeeee kme kme a one 91g šmrc šmrc nisu bili eeeeeeeeee a pijani Putin šmrc ne pomažeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ko šta nije ni Jeljcin šmrc šmrc šmrc kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Votka je zlooooooooooooooooo kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeeeeeeee šmrc

goran

pre 5 godina

Sve vise lici da je Vucic u dilu sa siptarima o tome treba razmisliti .

Marcco

pre 5 godina

Wow... oteli se kontroli Amerika! Biće pre da su veoma veoma pod kontrolom !

Tijana

pre 5 godina

Svi rade na svoju ruku , a po nasim ledjima bez grize savesti i zabrane krsenja svih pravila.

Jana

pre 5 godina

Formiranje takozvane vojske nije dobro za nikoga pogotovo za albance.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija