• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

14.12.2018

18:48

DODIK ODGOVORIO NA ŠIPTARSKU PROVOKACIJU: Republika Srpska će uskoro razmotriti izlazak iz Oružanih snaga BiH

Politika

DODIK ODGOVORIO NA ŠIPTARSKU PROVOKACIJU: Republika Srpska će uskoro razmotriti izlazak iz Oružanih snaga BiH

Podeli vest

Spski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska (RS), posle formiranja kosovske vojske, ispitati mogućnosti za izlazak iz sporazuma koji je predvideo stvaranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, prenosi Fena

Dodik, bivši predsednik RS, podsetio je da su predstavnici RS bili "prisiljeni na odustajanje od Vojske RS" i da su "pod brutalnim pritiskom na RS formirane Oružane snage BiH", i istakao da se istovremeno Kosovu daje pravo da formira svoju vojsku i da jedan deo međunarodnih snaga stoji iza toga.

- Ovo će biti prilika da mi, u okviru Aneksa jedan B Dejtonskog sporazuma razmotrimo naše učešće u sporazumu o formiranju Oružanih snaga BiH, i RS će to uraditi u najskorije vreme. Putem nadležnih institucija ispitaćemo mogućnosti za izlazak iz tog sporazuma koji je predvideo stvaranje Oružanih snaga BiH - rekao je Dodik.

On je ocenio i da Oružane snage BiH ne služe interesima naroda u BiH, već potrebama NATO-a.

Dodik je prethodno izjavio da je usvajanje seta zakona kojima se inicira uspostavjanje tzv. vojske Kosova, direktan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije već celog regiona, i to nikako ne može biti dobra vest, ni za Republiku Srpsku, ni za BiH. 

- Uspostavljanje vojske samoproglašenog Kosova ozbiljan je udarac i međunarodnoj zajednici koja posmatra kako jedan parlament samoproglašene države krši rezolucije Saveta bezbednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava - rekao je Dodik, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

On je naglasio da je zbog mira i stabilnosti u celom regionu neophodno da se tim povodom u najskorije vreme oglasi i Savet bezbednosti UN, telo koje je i donelo Rezoluciju 1244, prema kojoj je jedina dozvoljena vojna sila na Kosovu Kfor.

"Verujemo da će vlasti države Srbije svojom mudrom politikom uspeti da sačuvaju mir u svojoj južnoj pokrajini koji je sigurno poljuljan današnjom odlukom vlasti u Prištini", naveo je predsedavajući Predsedništva BiH.

OŠTRA REAKCIJA RUSIJEI: Pod hitno rasformirati ALBANSKE ORUŽANE FORMACIJE, Kosovo postalo TAČKA NESTABILNOSTI!

 

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SPECIJALCIMA: NEĆEMO DOZVOLITI GAŽENJE SRBIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mmazibrada

pre 5 godina

Prava kontramjera koju treba pod hitno napraviti,svaka čast Predsjedniče M.Dodige.

Draško

pre 5 godina

Proći će kao i sa zastavom RS u zgradi Predsjedništva BiH. Nema je nigdje na zvaničnim sastancima. U Predsjedništvu BiH se odluke donose jednoglasno i Milorad Dodik to zna. Nisu potrebni spinovi da bismo mi Srbi u BiH shvatili da je ovo uzaludno busanje u prsa.

Zoran

pre 5 godina

Svaka cast predsjednice. Pare koje izdvajamo za tu vojsku koja bi prvo napale Srbe, da ne daj boze dodje do nekog konflikta, treba da podelimo zenama sa decom i buducim majkama, da povecamo ulaganje u lecenje. Radi se o sumi od vise stotina miliona maraka godisnje. Nama BIH vojska ne treba, mi svakako ne dozivljavamo BIH kao svoju drzavu. To nije nasa vojska. I jos nesto, ODRZITE OVAJ PUT OVO OBECANJE, URADITE OVO. NAMA VOJSKA BIH NE TREBA, TO JE ISTA ONA VOJSKA, Armija BIH koja je ubijala Srbe tokom rata 1992-1995.

Branko

pre 5 godina

" ZIVEO MILE I REPUBLIKA SRPSKA " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nenad

pre 5 godina

Malo sutra. BiH je medjunarodno priznaza zemlja. Separatizam ne dolazi u obzir.

vlah alija

pre 5 godina

ha ha cuj dodika vojska rs pa to je jedina formacija koja ja pocinila genocid u evropi jos od drugog rata, pa isto kad bi svabe htele da ispitaju mogucnost stvaranja novih ss trupa

malisloba

pre 5 godina

BOLI NAS KURAC, a i ovo vazi i za tebe govno od administratora ili moderatora ili kenjatora

007

pre 5 godina

Shiptari su rekli i ostvarili,a Srbi samo pricaju i odustaju.Ajmo od price na dela,a ne samo bla-bla?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija