• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

17.12.2018

09:21

VUČIĆ PRED SVETOM BRANI REZOLUCIJU 12 44! Predsednik Srbije govoriće danas na sednici Saveta bezbednosti UN!

Politika

VUČIĆ PRED SVETOM BRANI REZOLUCIJU 12 44! Predsednik Srbije govoriće danas na sednici Saveta bezbednosti UN!

Podeli vest

Predsednik Srbije govoriće danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o nelegalnom formiranju vojske tzv. Kosova. I Hašim Tači u Njujorku, tvrdi da je "vojska gotova stvar"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je sazvana na zahtev Srbije i Rusije, zbog nelegalno formirane vojske tzv. Kosova. Iako su zapadne sile pokušale da polemiku, koja će početi u 21 čas po našem vremenu, zatvore za javnost - njihov predlog je odbijen.

OD 15 ČLANICA, PET NA NAŠOJ STRANI

Savet bezbednosti čini 15 zemalja članica. Od toga, devet je priznalo Kosovo, dok pet nije. Nezavisnost južne srpske pokrajine podržale su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska, Švedska,Poljska, Peru, Holandija, Kuvajt i Obala Slonovače, dok se za teritorijalni integritet Srbije zalažu Rusija, Kina, Bolivija, Kazahstan i Etiopija.

Na sajtu Ujedinjenih nacija objavljeno je pismo srpskog ambasadora pri UN Milana Milanovića predsedavajućem SB, u kojem po nalogu naše vlade traži da se hitno sazove sednica i razmotri odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da transformiše kosovske snage bezbednosti u oružane. U dopisu, koji je podeljen svim zemljama članicama SB UN, piše:

- Ova odluka doneta je grubim kršenjem Rezolucije Saveta bezbednosti 1244, koja predviđa raspoređivanje međunarodnih bezbednosnih snaga koje treba da obezbede bezbedno okruženje za sve ljude na Kosovu i Metohiji. Osnivanje bilo koje druge oružane snage nije predviđeno Rezolucijom. Zato je čin Prištine flagrantno kršenje dokumenata Ujedinjenih nacija i predstavlja ozbiljnu pretnju regionalnom miru i bezbednosti i vodi u rizik od širenja nestabilnosti daleko izvan regiona.

JOŠ JEDAN PORAZ ZAPADNIH MOĆNIKA: Uprkos pritiscima, sednica Saveta bezbednosti UN o "vojsci Kosova", BIĆE OTVORENA ZA JAVNOST!

Na put ka Njujorku juče je krenuo i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači. On je novinarima na prištinskom aerodromu rekao da je nezavisno od rasprave na sednici Saveta bezbednosti UN, transformacija "nepovratan proces koji samo može da bude sve snažniji".

- Ako je Srbija uznemirena stvaranjem naše vojske, kosovski Srbi se osećaju sigurno - istakao je Tači. - Formiranjem vojske i postizanjem širokog političkog i građanskog konsenzusa za dijalog sa Srbijom, Kosovo je prethodnih dana ostvarilo izuzetan uspeh.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Jedna mala zemlja suprotstavila se i Albancima i Amerikancima, JER IMA HRABROSTI, VOLJE I ENERGIJE DA RADI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marija

pre 5 godina

Čovek se bori lavovski za svoj narod! Pravda je na strani Srbije. E, sad, videcemo koliko zemalja ce biti na strani pravde, a koliko zemalja je podleglo siptarskim i americkim dolarima.

Saradžogla

pre 5 godina

Bez straha treba ,,napasti,, ili okriviti Englesku da su glavno zlo na svetu I DA PRESTANU DA KORISTE USLUGE AMERA ŠTO NANOSI VELIKU ŠTETU TOJ DRŽAVI.Dok englezi rovare svuda za to vreme na svojoj teritoriji muslimani i indusi ih polako osvajaju.Brojni muslimani ili indusi su gradonačelnici engleskih gradova? PS.Albanci su sarađivali sa rusima pa su ih isterali.Onda su došli kinezi i njih su oterali! ... SRPSKA VOJSKA ĆE SPAŠAVATI OPKOLJENE AMERE IZ BONDSTILA KADA IH OPKOLE ALBANCI I ŠIPTARI.ZAŠTO?JER SU AMERI NAJZAD UKAPIRALI DA IZDRŽAVAJU NARKO ALBANSKU MAFIJU.

Nadica

pre 5 godina

Veliki dan za Srbiju i veliki govornik brani nasa prava.

Nadica

pre 5 godina

Hvala predsedniku sto se zalaze za Srbiju i radi danonocno da nas spase od mrznje .

Jovan

pre 5 godina

Nadamo se i želimo mir i razuman život za naš narod.

Sanja

pre 5 godina

Verujem da će predsednik Vučić uraditi sve što je u njegovoj moći da zastiti interese Srbije I srpskog naroda.

Nile

pre 5 godina

Šta on može da odbrani od 95% albanaca na Kosovo ali i u Preševačkoj dolini ko i 80% bošnjaka u Sandžaku ko i 57% manjine u Vojvodini.....ma nema tu pomoću dok se oni šire mirno samo sa 5-10dece svaka porodica a srpkinje rade abortuse najviše u Evropi.

Sasa

pre 5 godina

Gospodine.. Svi narodi u srbiji. Zele da zive mirno... Ne lupetajte brojevima.. U koje niste upoznati..

Stanko

pre 5 godina

Predsednik Vucic treba da iznese svoj stav i da brani međunarodno pravo i srpske nacionalne interese i tu mu gradjani pruzaju punu podrsku.

Danijela

pre 5 godina

Koji se to Kosovski Srbi osećaju sigurno? Ljudi žive u stalnom strahu, šta sve preživljavaju samo oni znaju.

Torres

pre 5 godina

Sve političke opcije Srbije se MORAJU ujediniti oko kosovskog pitanja.

Adam

pre 5 godina

Tako je Predsednice, brani nas narod i nasu zemlju

Sara

pre 5 godina

Samo hrabro predsednice, pokusajte da odbranite svoj narod!

Boško J

pre 5 godina

Siguran sam da će Vučić u tome uspeti, jer su svi argumenti na njegovoj strani.

boris

pre 5 godina

Džabe priča. Jedino rešenje za KiM je konferencija velikih sila ili dati na 99 godina KiM uz određene uslove USA na upravljanje, gde bi posle isteka tog vremena bio odrzan referendum. Na KiM bi u tome periodu vladali USA zakoni, policijski aparat bi činili amerikanci. Preduzeća bi se privatizovala uz priznanje učešća srpskog državnog kapitala pretvoreno u akcije. U tom periodu bi bio moratorijum na izgradnju verskih objekata i prodaje imovine manjinskog stanovništva. Vojsku bi činili pripadnici narodne garde, uz zabranu učešća u vojnim misijama po svetu i prisustva NATO na teritoriji KiM. Gardom bi komandovali amerikanci. Granice prema SRB, CG, MKD i Albaniji bile bi fizički obezbeđena ogradom.

Daki

pre 5 godina

Formiranje vojske je pre svega protiv rezolucije 12 44 i treba da reaguje.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Srbija mora nastupiti odlucno. Odlucnost se zasniva na medjunarodnom pravu i Rezoluciji 1244. Sve karte moraju biti na stolu ( otvoreni poker ) jer sve drugo ce u zakulisnim radnjama biti za nas kobno. NASTUPITI ODLUCNO. VIKATI IZ SVEG GLASA. Balansiranje nece pimoci. Peavda je na nasoj strani.

Sanja

pre 5 godina

Siptarima je ocigledno sve dozvoljeno i nikakve sankcije nikad nisu trpeli. Ne znam da li vucic i pored tolike borbe moze nesto.da ucini za Kosovo...

Ljilja

pre 5 godina

Nas Presedbik ce uvek odbraniti svoju zemlju i narod.

Nedsy

pre 5 godina

Predsednik je odličan diplomata kome građani veruju.

ena

pre 5 godina

Ceo svet mora znaci kakva nam je nepravda ucinjena.

Sanja

pre 5 godina

EU i USA da bolje sagledaju situaciju na terenu, i da zaštite srpski i ne albanski narod na KiM.

Mela

pre 5 godina

NIšta nije gotova stvar sve što se formira može lako da se rasformira, ukoliko to savet bezbednosti odluči, a bilo bi dobro da bude tako, je stabilnost regiona je u pitanju.

KNEZ1968

pre 5 godina

Jel i Barbara u UN da nam prenese desavanja.

Elvis

pre 5 godina

Vućić radi sve što je u njegovoj mogućnosti da spase svoj narod na KiM.

tara

pre 5 godina

Vucic patriota voli svoj narod i zemlju i borice se za nju.

koki

pre 5 godina

Sta je sa Ekvatorijalnom Gvinejom. Valjda i oni nisu priznali. 9 prema 6, ne 5.

Zlaja

pre 5 godina

Ako čujem rečenicu Vojska Kosova je okupaciona sila, i u skladu sa tim ćemo se ponašati. Znacu da smo zaista postali drzava. Ako ne,onda smo isti ko za vreme Tadića.

Dehan

pre 5 godina

Zelimo mir i normalan zivot, moramo da spasemo nas narod na KIM

Milan Antić

pre 5 godina

Neka održi jedan jak i iskren govor svim tim glavonjama. Možda nas neko i čuje.

Igor

pre 5 godina

Ako ne bude poštovana rezolucija 1244, UN gubi svaki kredibilitet jer su oni garan te rezolucije.

Igor

pre 5 godina

Ako ne bude ispostovana rezolucija 1244, onda UN gubi svaki kredilibitet.

Sasa

pre 5 godina

Nadam se samo od srca, da ce reci da nema pregovora sa zlocincima i da nema pregovora dok neispune zahteve sve. Srbske opstine, takse, sud za ratne zlocine i istrage ubistava i ostalih zlocina siptara zadnjih 20 godina. Daj boze!!

mara

pre 5 godina

Srbija vodi politiku mira i zalaze se za dobrobit svog naroda.

mara

pre 5 godina

Predsednik se lavovski bori da zastiti svoje gradjane i svoj narod na KiM.

Nada

pre 5 godina

Istinu protiv laži zlotvora je teško odbraniti.

Miki

pre 5 godina

Englezi su zlo. Sa Amerikom se zna, ali Englezi to je najprevrtlhiviji narod na planeti. Ne znas sta misle. Samo hrabro i odlucno. Vratili smo se u SB. Bitno je ispocetka sve. A onda kad dodje vreme eto nama mira, samo onda kad bude Velika Srbija. Nikada ne priznati kosovo. Osnaziti vojsku , a onda kom obojci kom opanci. Necemo mi rat pomrenuti, bicemo uvuceni, a onda iskoristiti sansu i vratiti srpske drzave a i more. Srbija je nekad bila na mora a bice opet.

ninocka

pre 5 godina

Koliko god se predsednik trudi i pokušava da pokaže šta je prava istina o dešavanju na KIM toliko se ostali strani političari prave ludi i zatvaraju oči pred istinom.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija