• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

20.12.2018

21:29

ŠOKANTNO! EVO ŠTA JE DONALD TRAMP PORUČIO ŠIPTARIMA: Tači, ukini takse i raspusti 'vojsku', pa dođi sa Vučićem u Belu kuću

Politika

ŠOKANTNO! EVO ŠTA JE DONALD TRAMP PORUČIO ŠIPTARIMA: Tači, ukini takse i raspusti 'vojsku', pa dođi sa Vučićem u Belu kuću

Podeli vest

Predsednik SAD upozorio Hašima Tačija da je istorijski trenutak za kompromis i da bi sve drugo bilo korak unazad * Vučiću u posebnom pismu rekao da njega i Tačija očekuje u Beloj kući da proslave dogovor

 

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je od samozvanog predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija da momentalno ukine takse od 100 odsto na srpsku robu i raspusti "vojsku"!
Tramp je u pismu upućenom Tačiju upozorio prištinskog lidera da je istorijski trenutak za kompromis i da bi sve dugo bilo korak unazad.

Šef američke države pozvao je Tačija da prekine sve akcije koje bi otežale postizanje sporazuma sa Beogradom, direktno misleći na formiranje "vojske Kosova" i enormne carine na robu iz centralne Srbije. Tramp je, istovremeno, poslao pismo i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kom je naveo da njega i Tačija očekuje u Beloj kući da proslave dogovor.

Neuspeh tragičan

Tramp je poručio Tačiju da Priština mora da iskoristi šansu da sklopi trajni mirovni sporazum sa Srbijom.
- Bio bi veliki neuspeh ne iskoristiti jedinstvenu priliku za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa. Neuspeh bi bio tragičan korak unazad i ohrabrujem Tačija i prištinske čelnike da iskoriste jedinstveni trenutak da budu ujedinjeni tokom nastavka dijaloga, kao i da se uzdrže od akcija koje bi mogle otežati donošenje sporazuma. SAD su spremne da pomognu u postizanju sporazuma sa Beogradom koji bi bio u obostranom interesu. Kad se to dogodi, očekujem vas i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beloj kući da taj istorijski trenutak zajedno proslavimo - naveo je Tramp.

Američki lider je poziv u Belu kuću uputio i samom Aleksandru Vučiću u posebnom pismu, navodeći da će ga rado ugostiti zajedno sa Tačijem kada se dogovor postigne.
Komentarišući ove navode, politikog Jelena Vukoičić ocenjuje da je ovo svakako pozitivna vest.
- Pismo Tačiju pokazuje da vrh američke administracije uviđa da je stanje na Kosovu neodrživo i da albanske opstrukcije i provokacije ne doprinose rešavanju problema, već samo haosu. S obzirom na to da Amerikanci imaju druge spoljnopolitičke prioritete, a jasno im je da bez Srbije nema rešenja kosovskog problema, žele da se to pitanje reši u dogledno vreme. To bi moglo da se postigne samo ukoliko se upravo iz Vašingtona izvrši pritisak na Prištinu da prestane sa nasilničkom politikom - podvlači Vukoičićeva.

TAČIJU SE JAVLJA: Mogli bi da postignemo sprazum U SKOROJ BUDUĆNOSTI

Lider Narodne mreže Vladan Glišić ističe da je EU pokazala da nema snage da rešava probleme na Kosovu.
- Rešenje mora biti kompromis, a ne pobeda Prištine i poniženje Srbije. Nadam se da je toga svestan i Tramp. Vraćanje problema u Savet bezbednosti UN već je veliki uspeh i inicijativu SAD treba prihvatiti samo u tom okviru - naglašava Glišić.

Baš im se žuri

Analitičar Aleksandar Pavić, međutim, smatra da je reč o žurbi da se što pre postigne "pravnoobavezujući sporazum" Srbije i kriminalaca koji su okupirali njenu južnu pokrajinu.
- To bi, naravno, bilo u interesu SAD, odnosno vašingtonske antiruske "duboke države". Tramp je direktan u komunikaciji, i da je od Tačija tražio raspuštanje "vojske", to bi izričito rekao. Vašington želi da okonča razne mirovne misije u koje su uključeni, a jedna od njih je i na Kosovu - zaključuje Pavić.
 

VUČIĆ IZ BRISELA O TRAMPOVOM PISMU: Amerika želi kompromis, ali nismo ni blizu rešenja!
 

TAČI: SAD će biti uključene u dijalog


Hašim Tači izjavio je u Briselu da će SAD biti uključene u dijalog i postizanje sporazuma Kosova i Srbije.
- Verujem da će Donald Tramp podržati i pomoći proces dijaloga sa Srbijom. Trampova poruka je da radimo više, jedinstvenije i sveobuhvatnije i da postignemo konačni sporazum - kazao je Tači.

 

SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA! UDRUŽENI SRBI IZ AMERIKE PISALI TRAMPU: Pomozite srpskom narodu na Kosovu ILI ZABORAVITE NAŠIH MILION GLASOVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Sto ce neko zlo da nam se desi ,pored nase naivnosti i zurbe ...verovati Ustasi i Amerima ,to mogu samo naivni Srbi .

Kosta1984

pre 5 godina

Ma da reko im je 100% da raspuste vojsku i da ukinu takse.Oni su im dali drzavu a i vojsku ce,nemojte da pisete gluposti.

Rade

pre 5 godina

*** Kad se to dogodi, očekujem vas i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beloj kući da taj istorijski trenutak zajedno proslavimo - naveo je Tramp. *** To je rekao, jer zna da se to neće nikada dogoditi...Ha ha ha ha !!!!!!! Samo zamajava javnost...

istina

pre 5 godina

Jeste bas to mu rekao vucicevic je procitao to pismo

Marcco

pre 5 godina

Da raspusti vojsku? Tramp izgleda ne zna šta CIA radi kada pominje raspuštanje vojske

Optimista

pre 5 godina

Kad bih se samo tako Trampova pisma tumačila i prevodila od svakog samoproklamovanog analitičara onda bih mogli da očekujemo od Trampa da zatvori bazu na Kosovu i povuče svoju vojsku i poviče priznaje Kosova I prestati da im šalje oružije. Slično ovome što se dešava u Siriji. Prestanite više da lupetate! Amerikanci će I dalje da nastave da nam krv piju sa Albancima dok ne kapituliramo.

Hrvoje

pre 5 godina

Nikakve veze s vezom tekst nema.. slavite izgubljene bitka,a firmiranje vojske Kosova zadnji je čavao vašim snovima. Tješite se sto je neka Burkina Faso ukinula priznanje,jako bitno. Mozes misliti. A EU i glavne sile skoro sve priznale Kosovo,do kraja godine EU im ukida i vize. Trump i USA su glavni podrzavatelji Kosova,donirali su im i Hamere,i više od EU podrzavaju Vojsku Kosova tako da ovo pismo Trumpa koji nacelno govori o kompromisu (kao i u pismu Vučiću) nikakve veze nema s vašim tekstom.. ali ako vas to veseli tko sam ja da vam oduzimam sreću u slavljenju izgubljene bitke. Pa barem ste po tome poznati. Za ostale,formiranje vojske je za svskoga tko se razumije u pravo zadnji cin formiranja drzavnosti. Sada ce samo vrijeme da odradi svoje.. (iseljavanje Srba,jacanje vojske Kosova..)

Vlado

pre 5 godina

Kako ste smorili sa izrazom "duboka država" to je strašno!

Atlija Milorad

pre 5 godina

Sve vec vidjeno u zadnjih 50 g. mog zivota. Sve lazi i obmane. Pozdrav

Kakabiplayer

pre 5 godina

Hahaha Tramp mu porucio a ovaj kao nece.Da mu je stvarno porucio to iste sekunde bi ukinuo takse.

arsa

pre 5 godina

Ima razloga za zurbu SAD.Siptari ocigledno ne mogu razumeti ili ne zele da prihvate jednu novu realnost, ali realnost koja ne ide njima u prilog.U toj nervozi zapada i siptara nije iskljuceno da ih zapad pusti niz vodu, narocito ako nastave da se opiru novoj realnosti.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija