• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

24.12.2018

17:08

SUSEDI ZABILI NOŽ U LEĐA SRBIJI! Makedonija opet priznaje Kosovo!

Politika

SUSEDI ZABILI NOŽ U LEĐA SRBIJI! Makedonija opet priznaje Kosovo!

Podeli vest

Makedonija planira da, verovali ili ne, po drugi put prizna jednostrano proglašenu nezavisnost lažne države Kosovo!

Režim u Skoplju, iako je Makedonija priznala lažnu državu davne 2008. godine, planira da ovu skandaloznu odluku potvrdi u svom Ustavu.

Promena najvišeg pravnog akta uslediće na inicijativu opozicione stranke Alijansa za Albance, a podrazumeva prihvatanje amandmana u kojem piše da se Makedonija graniči sa Srbijom, Bugarskom, Grčkom, Albanijom i Kosovom!?!

- Predlažemo da član 1A, na osnovu predloga poslanika Alijanse za Albance, bude državna granica Republike Makedonije u postojećim granicama s Albanijom, Bugarskom, Grčkom, Srbijom, kao i sa Republikom Kosovom - izjavio je Surija Šdidi, poslanik Alijanse za Albance.

Brnabićka pisala premijerima, Rama odmah podržao Kosovo


Premijerka Ana Brnabić uoči glasanja o prijemu tzv. Kosova u Interpol uputila je pisma kolegama širom sveta sa porukom da preispitaju podršku lažnoj državi, što je albanski premijer Edi Rama iskoristio za novu provokaciju.

- Moja zemlja izražava najveće poverenje prema Republici Kosovo. Prirodne veze naših naroda ne proizilaze samo od posebnih veza sa Kosovom, već je tu i značajnije angažovanje međunarodne zajednice i Kosova u jačanju državnosti i izgradnji demokratske, multietničke i multikonfensionalne zemlje - odgovorio je Rama.

Komentarišući ove navode, predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković ističe da ovo nije iznenađenje.

- U pitanju je tajming koji odgovora nekima u regionu i ukazuje na postojanje antisrpskog pakta u regionu. Makedonija je definitivno prešla u ruke albanske političke elite i njom upravljaju lideri albanske političke partije. Samo je potvrđena činjenica da Srbija svojim južnim granicama dobija novu Hrvatsku - upozorava Stoilković.

TONI NAUNOVSKI
ANALITIČAR

U pitanju je nelegalan akt kvislinške vlade u
Makedoniji, koja je na vlast došla državnim udarom.
Ovo je i neprijateljski akt protiv Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Kadd naučiš osnove pravopisa, a možda ni tada.

Penzioner

pre 5 godina

Mogu da "priznaju" po 100 puta. A braci Makedoncima ce Zaev i siptari doci glave !!!

Nikola

pre 5 godina

Во Македонија постои апархејд.Малцинството (амбасадори од Запад,учк, ..., глобалисти) со уцени, пари , насилство се владее над мнозинството ( народот).Постои и македонска партија која во програма го има повлекување на признавање на Косово, враќање на старото државно знаме,...итн. Но ЕУ , Нато, политичките налози се толку силни и под притисок (нареда) се спроведуваат. Природното повторно признавање на Косово какод дел од Србија ќе биде реално кога ЕУ, Нато ќе се распадне или ќе дојде мулиполарнот живот (со Кина и Русија) на Балканот. Да даде бог што побрзо ЕУ и Нато да се распаднат. Ние сите трпиме политичко насилсво од ЕУ и Нато. Искрено многу жалам за оваа состојба, во која сите трпиме штета.

Max

pre 5 godina

Kad ce mo se mi opametit,izgleda nikad,i prema takvima ponasati se istom merom

Gandra

pre 5 godina

Pošteno, da li je iko očekivao nešto drugo? Deda mi je pričao da su 90% Bugarske okupaciske soldateske , u Drugom Ratu na Jugu Srbije, činili upravo Makedonci. Našli smo čoveka koji ga je vodio na streljanje baš u Skoplju. A onda je Tito proglasio " Bratstvo i jedinstvo" i puj pike ne važi... Srbi ne stradaju zato što su pametni, već suproto...

Zoran

pre 5 godina

Crnogorci su gori od Makedonaca.Crna Gora priznala Kosovo i salje vojsku da napada Kosovske Srbe?

liki

pre 5 godina

Ja predlazem da ih Makedonija prizna 12 puta da nadoknade ovo sto im je Dacic skinuo 12 priznanja.

Fikret

pre 5 godina

Bivsa Jugoslovenska Republika makedonija od raspada SFRJ ativno radi protiv Srbije. Pitanje je zasto ste do sada mislili da su nam prijatelji? Setite se izjave Kire Gligorova!!!

zoran

pre 5 godina

Samo ovi naši priznali Republiku Makedoniju, svi ostali samo Bivša jugoslovenska republika Makedonija. Džabe ginuo narod u Kumanovskoj bici da ih oslobodi Turaka. Poturče uvek ostaje poturče.

Makedonac

pre 5 godina

Nisu to priznali makedonci. To je priznala predavnicka vlast koja je na silu i sa pomoz amerike i Eu došla na vlast. Makedonski narod nikad nece priznati Kosovo i Metohiju jer Kosovo je srce srbije. Pozdrav svim srbima iz bratske Makedonije.

ludi milojko

pre 5 godina

Evo opet, samo podgrevajte mrznju prema Makedoniji pa ce mo i od njih dobiti 100% carine i kad nam udare svi oko nas, sta onda, opet da se vrate ona luda vremena iz doba Slobe, kada nije imalo nista... ajde bre.... to sto su makedonci pod americkom rukom to stoji i ici ce oni u NATO, ugurace ih, samo da nas okruze, hteli to makedonci ili ne...Njihovom drzavom ne upravlja niti vlada niti onaj Zaev, njima se upravlja iz Washingtona, tako da nemamo sta da se ljutimo, makedonci su previse mali da bi se odupreli amerima, ako probaju pojesce ih ameri za dorucak ... A svakaona budala koja misli da ce se NATO raspasti je jako lakoveran, uz ovako jaku Rusiju zapadnim zemljama treba jak savez da bi se odbranile a i stavili su velike pare u to, tako da nema sanse za raspad, to su samo puste zelje nasih ljudi.... zato prestanite da sirite famu o neprijateljstvu iz makedonije kad toga nema, umest da ih pridobijemo na nasu stranu vas novinar pise gluposti i samo ih odguruje od nas, pa trebaju li nama prijatelji ili neprijatelji???

Olivera

pre 5 godina

Sta je tu cudno i neocekivano? Zna se da Makedonijom vladaju Albanski politicari. Jos ce tu svacega biti.

Milenko Mihajlovic

pre 5 godina

Makedonci su se pokazali kao glupe izdajice.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija