• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/srbijadanas

26.12.2018

21:15

(VIDEO) MIROSLAV LAZANSKI O NOVOM PUTINOVOM ORUŽJU: Evo zašto je baš sad lansirao "AVANGARD" RAKETU OD KOJE NEMA ODBRANE!

Politika

(VIDEO) MIROSLAV LAZANSKI O NOVOM PUTINOVOM ORUŽJU: Evo zašto je baš sad lansirao "AVANGARD" RAKETU OD KOJE NEMA ODBRANE!

Podeli vest

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je da Rusija želi da testira nove rakete kako bi kompenzovala eventualno postavljanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi

- Američko izlaženje iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa ruši kompletnu arhitekturu svih dosadašnjih ugovora o nuklearnom oružju.

Lazanski je dodao da će se povesti velika diskusija između evropskih zemalja koje mogu biti potencijalna meta „raketa“ i Amerikanaca u slučaju eventualnog sukoba Rusije i SAD, komentarišući izjavu nemačkog ministra spoljnih poslova Hajka Masa da će se Nemačka suprotstavljati raspoređivanju raketa srednjeg dometa sa nuklearnim bojevim glavama u Evropi, ako se raskine Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

NEMCI OKREĆU LEĐA AMERIKANCIMA: Berlin neće dozvoliti postavljanje NOVIH NUKLEARNIH RAKETA NA SVOJOJ TERITORIJI!

Lazanski misli da „Avangard“ verovatno, posle lansiranja, završi na Kamčatki, ali da, s obzirom na to da se radi o testiranju, „Avangard“, koga britanci zovu „Satanina nevesta“, nema bojevu glavu.

Vojni komentator kaže da Rusi nju ne „spuštaju“, već žele da pogode cilj.

– Ona ide da pogodi cilj i testira se njena brzina, a s obzirom na to da se radi o testiranju, ona, naravno, nema bojevu glavu. Verovatno na kraju završi na Kamčatki – rekao je Lazanski.

NEMCI OKREĆU LEĐA AMERIKANCIMA: Berlin neće dozvoliti postavljanje NOVIH NUKLEARNIH RAKETA NA SVOJOJ TERITORIJI!

Ruski predsednik je u martu najavio novo oružje, uključujući i „Avangard“, te poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit.

Projektil je lansiran iz raketne baze Dombarovski, na jugu Urala, i pogodio je metu na poligonu Kura, na Kamčatki, udaljenu 6.000 kilometara.

Putin tvrdi da „Avangard“, koji je u martu predstavljen kao deo novog talasa atomskog oružja, ne može biti presretnut.

– „Avangard“ ima interkontinentalni domet i može da leti u atmosferi 20 puta brže od zvuka. Prema meti leti kao meteorit, kao vatrena lopta – izjavio je Putin.

(VIDEO) PUTIN: RUSIJA ĆE 2019. BITI NAJJAČA SILA: Šef Kremlja poručio Zapadu da sa Moskvom nema igre!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dubrovnik

pre 5 godina

Uh...uh...uh...Bok te maz`o......???!!!!!!!

Marko

pre 5 godina

Ako ce Rusi ziveti bolje sa ovim raketama i iseljavati se manje u tisini iz Rusije, ponajvise u Nemacku, treba da testiraju svoju lepoticu. Jedina enigma je Lazanski i njegov posao, kao da mu je ministar Popovic dao uputstva sta da pise..

Milovan

pre 5 godina

Ako može pola avangarda na američku bazu Bonstil da već jednom rešimo probleme sa šiptarima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija