• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2018

13:26

PRAVE VELIKU ALBANIJU! Priština i Tirana od 1. januara uvode zajedničku kontrolu granice!

Politika

PRAVE VELIKU ALBANIJU! Priština i Tirana od 1. januara uvode zajedničku kontrolu granice!

Podeli vest

Od 1. januara na graničnim prelazima "između Albanije i Kosova" biće uspostavljena zajednička kontrola, prenosi MIA

Odluku o tome donela je ranije albanska vlada, a ministar unutrasnjih poslova Sander Leši najavio je da će biti preuzeti još mnogo važniji koraci u cilju celokupnog uspostavljanja evropskih standarda na albansko-kosovskoj granici.

"Bitne promene u graničnom upravljanju sa Kosovom. Dvojne kontrole će biti ukinute. Policija Albanije i Kosova zajednički će kontrolisati po načelu jedno zaustavljanje, jedna kontrola, kontrola na jednošalterskim sistemom. Vlada je donela odluku za ovu bitnu promenu, koja će olakšati slobodno kretanje između Albanije i Kosova", napisao je na Tviteru Leši. 

Ali, prema njegovim rečima, ovo nije poslednja promena koja će se desiti. 

ŠIPTARČINA NAS OPET PROVOCIRA: Idemo u dijalog da bi nas Srbija priznala!

"Olakšanje slobodnog kretanja neće se tu završiti. Ubrzo će biti preuzeti još mnogo važniji koraci u cilju celokupnog uspostavljanja evropskih standarda na albansko-kosovskoj granici", naveo je Leši. 

Deo albanskih medija koji su objavili ovu vest ocenili su da premijer Edi Rama „nije ispunio želju ministra dijaspore i bivšeg premijera Pandeli Majko koji je zahtevao celovito otklanjanje albansko-kosovske granice. 

Pandeli Majko je 1. januara ove godine na svom Fejsbuk profilu oštro kritikovao vladu Edija Rame zato što ne ukida, kako je naveo, "albansko-albansku granicu". 

On je čvrsto nastavio da zahteva otklanjanje granice i sve to je kulminiralo u avgustu kada je Majko tokom posete Skenderaja (Srbica) plasirao veliku vest da će od 1. januara 2019. godine biti izbrisana granica između Albanije i Kosova


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 5 godina

Srbija ne treba vise zbog toboz clanstva u EU ciji datum uclanjenja niko nezna i u dalekoj je buducnosti da zrtvuje svoje nacionalne interese. Na ovu veliko albansku provokaciju na koju ne reaguje EU i SAD, treba da odgovori da ce Srbija i R. Srpska uvesti zajednicku kontrolu granice , to jest ukinuti granicu izmedju Srbije i R. Srpske , kad mogu Siptari moce i Srbi.

TIŠINA

pre 5 godina

SKORO SVI SRPSKI MEDIJI ĆUTE!?? Glavni Evropski sud u Strazburu odbio tužbu Srba protiv Hrvatske za proterivanje Srba u Oluji 95g gde su tražili i odštetu a sudac rekao u obrazloženju presude da je takva tužba NEPRIHVATLJIVA jer se RH branila od agresorskih Srba i odbacio tužbu i zabranio da se žale a oni sada tuže suca hahaha e kakav jad i beda od naroda...Daj Bože da im sudski troškovi i oni za advokate budu toliki da prodaju i kuće koje imaju u Srbiji kad su toliko prokleti idioti da i dalje dozvoljavaju da im neko iz Srbije ispire mozak i sada sa tim tužbama ko i 91g sa Velikom i Nebskom srbijom ma dabogda sve izguibili šta imaju i nikada da nemaju ništa....NEVJEROJATNO! ODBIJENA TUŽBA SRBA PROTIV HRVATSKE! Bijesni Srbi odlučili tužiti suce zbog takve odluke

Mislav

pre 5 godina

Nije vam to samo problem velike sile ce traziti od vas jos zemlje pa jos, a dzelate oko vas ce ojacati i napuckati..Ne znam sta da Vam kazem, nije vam lako, iskreno!

Domagoj Grmoja

pre 5 godina

Hahaha, eto vam srbadio, smijali ste se nama da su nam ameri zabranili kupnju f-16 tica a upravo je amer. kongres odobrio kupnju tih aviona, eto koliko ste vjerodostojni kao i vasa vlast, pozdrav iz Dalmacije

Ljubo

pre 5 godina

Nisu oni kao mi ,nikada zaboraviti uvodjenje sankcija od Beograda ,na granici Drine .To je ubilo moral srpskog vojnika vise nego i jedna Tomahavka . .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija