• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2018

15:59

(FOTO) JEREMIĆ SE DIVI JOŠ JEDNOM LIKU S POTERNICE! Knežević se igra sa stotinama miliona evra, a Vuk "samo" sa desetinama!

Politika

(FOTO) JEREMIĆ SE DIVI JOŠ JEDNOM LIKU S POTERNICE! Knežević se igra sa stotinama miliona evra, a Vuk "samo" sa desetinama!

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo naredilo je danas hapšenje još jednog bliskog saradnika i prijatelja Vuka Jeremića, a ovoga puta u pitanju je vlasnik Atlas Grupe, Duško Knežević, osumnjičen za proneveru više od 500 miliona evra

Knežević je dobro poznat u međunarodnim krugovima osumnjičenim za malverzacije sa novcem, a sva ta lica sa različitih meridijana sveta, spaja jedan zajednički imenilac - Vuk Jeremić.

U visokim krugovima perača novca i Jeremićevih prijatelja, Patrika Hoa, Šeika Tidijana Gadia i Emilija Lozoje, Duško Knežević je dobro poznat, a šifrovano ime mu je Dikej (D.K. prim. aut.).

HOĆE HAOS PO SVAKU CENU! Vuk Jeremić otišao u Banjaluku da svađa Srbe!

Svi ovi Jeremićevi saradnici, akteri su velike afere u kojoj je raskrinakana međunarodna mreža korupcije, finansijskih malverzacija i pranja novca, a zajedničke poslove započeli su nakon što ih je Vuk međusobno spajao i upoznavao.

Na zajedničkoj fotografiji, Jeremić upućuje svom prijatelju Dušku Kneževiću pogled divljenja, znajući da Knežević, za razliku njega koji mulja "samo" desetinama miliona, poseduje stotine miliona. Kako je Knežević došao u posed ogromnog novca, jasno svedoči i poternica koja je raspisana za njim, ali je on odavno napustio Crnu Goru.

Foto: Informer DN

Dikej i mali od palube: Duško Knežević i Vuk Jeremić

Podsećanja radi, u vreme dok je u svojstvu specijalnog izaslanika ministra spoljnih poslova Srbije obavljao funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i od građana Srbije dobijao platu od 8.000 dolara, Vuk Jeremić je paralelno obavljao privatne “konsultantske poslove” i, po svemu sudeći, bio deo međunarodne mreže visoke korupcije.

SRPSKA OPOZICIJA HOĆE HAOS U DRŽAVI! ĐILAS NAREDIO: Napadati Srbiju i za hapšenja u Banjaluci!

Jeremićevi navodni konsultantski poslovi svodili su se na upoznavanje svog poslovnog partnera Patrika Hoa sa liderima i ministrima spoljnih poslova, kao i brojnim diplomatama koje je upoznao dok je trebalo da predstavlja Srbiju. Potom je, Patrik Ho nastavljao sa svojim manipulacijama i pranjem novca, preko kontakata ostvarenih posredstvom lidera srpske opozicije.

Knežević osumnjičen da je proneverio više od 500 miliona evra

Knežević se ne nalazi u Crnoj Gori, piše portal CdM i pozivajući se na svoja saznanja navodi da su po nalogu tužilaštva, uhapšena dva Kneževićeva bliska saradnika iz banke - Đorđe Đurđić i Marko Nikolić.

Podsetimo, Centralna banka Crne Gore uvela je privremenu upravu zbog sumnje da je pronevereno više od pola milijarde evra u Atlas grupi, u okviru koje posluju Atlas i Invest banka Montenegro.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ TRAŽI OD JEREMIĆA ODGOVOR: Šta to kriješ Vuče u vezi prebijanja Stefanovića?

Specijalno policijsko odeljenje podnelo je zbog nelegalnog pribavljanja više od pola milijarde evra krivične prijave protiv 174 fizička i pravna lica, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

Do sada se sumnjalo da je nezakonito pribavljeno oko 550.000.000 evra, ali postoje indicije da je ta suma veća za 300.000 evra.

JEREMIĆ PRIZNAO DA SA STRANCIMA RUŠI VLAST: Lider narodne stranke više i ne krije da sprema puč u Srbiji!
 

U istrazi je otvoreno i pitanje da li je Centralna banka Crne Gore imala nadležnost da ranije reaguje i spreči izvršenje tog krivičnog dela, te će se odgovorni tražiti i u njihovim redovima.

CBCG je nakon otvaranje istrage uvela prinudnu upravu u Atlas i IBM, dok je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević optužio tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nalepnica

pre 5 godina

Sve moj do mojega, bahatost izgleda ne isplati.

Jovan

pre 5 godina

Muka mi je kad čitam koliko se krade od naroda.

Veknica

pre 5 godina

Stićiće i Vuk jednom na mesto Kneževića, tiha voda breg roni.

NB

pre 5 godina

Zato bi Vuk po svaku cenu da se vrati na vlast, da prestigne svog idola.

Mirjana

pre 5 godina

Jeremicevo bahato ponasanje me ne iznenadjuje.On je odavno pokazao svoje pravo lice.ne kaze se za dzabe: Slican se Slicnom Raduje.

Mima

pre 5 godina

Jeremića samo pare interesuju i lični interes.

maja

pre 5 godina

Vuk Jeremic je bio deo medjunarodne mreze visoke korupcije.

Vana

pre 5 godina

Pa i Vuk gleda kako da sa malo rada dodje do tih stotina miliona.

Dejan

pre 5 godina

Jeremić muti nešto opasno. ali klupko se polako odmotava.

mila

pre 5 godina

Knežević se igra sa stotinama miliona evra, a Vuk "samo" sa desetinama!

Siniša Škarica

pre 5 godina

Ja bi se malo raspitao i o Radulu Đokoviću, vlasniku Ferbilda, inače hapšenom zbog Interceptora?

mala

pre 5 godina

Krug oko se Vuka se polako smanjuje. Odgovarace taj za sve pronevere.

Jelena

pre 5 godina

Pokrao tolke pare od naroda,unakazio nas katastrofalnim greškama i ne samo da se nekažnjeno šeta već bi da nastavi političku karijeru.Izdajice teško zemlji što je gaziš.

Nikola

pre 5 godina

Ko zna šta još Vuk krije????Lažov i lopov!

Aleksa

pre 5 godina

Pa naravno, Jeremic je samo ocaran kriminalcima i tajkunima koji imaju milione, jer tu ima i za njega nesto za prljave poslove...

Lili

pre 5 godina

Ni jedan i drugi te pare sigurno nisu zaradili znojem i radom.To su pokrali od radnika i gradjana Srbije.Prevarant i manipulator Jeremic se javno hvali svojim bogatstvom.Sto pre ga treba strpati iza resetaka.

Svetlana

pre 5 godina

Opozicija se iznova i iznova bruka i sramoti.

Savka

pre 5 godina

Nadam se da ce ruka pravde stici sve ovakve koji su oteli novac od gradjana!

Krimos

pre 5 godina

Ovaj čovečuljak nije normalan. Misli da će na silu, prljavim parama kupiti Srbiju! Neće moći da nas prevari.

Isti

pre 5 godina

S kim si takav si. Neka narod vidi ko bi ga vodio kada bi glasali za njega.

Goga

pre 5 godina

Lopovi ,pljackasi i kriminalci su ovu Srbiju doveli do propasti. Divi se kriminalac kriminalcu. Strasno! Narod Srbije veruje samo Srpskoj Naprednoj Stranci.

Janko

pre 5 godina

Braća sa poternica, jedino im se prihodi-rashodi razlikuju.

Nikola

pre 5 godina

Sve jasno ,očigledno i dokumentovano. Vuk je otisao u patologiju i ako coveku treba stručna pomoć mozda jos nije kasno da se izvuče ?

Milovanović

pre 5 godina

Jeremić je od Šiptara dobio ogromne pare da se pitanja oko KiM sa UN prebace na EU.

pantelija

pre 5 godina

Pozderac , polako se zatvara krug oko tvojih "saradnika" i tebe .

mita

pre 5 godina

Jeremić ide uvek tamo gde može da puni džepove.S kim si takav si!

Maja

pre 5 godina

Pa, zlikovac i trazi idole u onima koji su mu najslicniji.

Deki

pre 5 godina

Slično se sličnim raduje. Jeremić će uskoro da se pridruži ekipi svojoj.

MIlan

pre 5 godina

Čega se pametan stidi, Vuk Jeremić se ponosi

Vukasin

pre 5 godina

Polako ali sigurno , kako se hapse lopovi i potražuju preko Interpola , Vuk Jeremić će ostati bez sredstava ... Moraće samo od Djilasa da zavisi !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17