• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - B. BABIĆ

30.12.2018

13:13

TOTALNI RAT NA RTS! Žutog Bujketa optužuju da diluje sa Đilasom i Šolakom!

Politika

TOTALNI RAT NA RTS! Žutog Bujketa optužuju da diluje sa Đilasom i Šolakom!

Podeli vest

Predsednik UO RTS Vladimir Vuletić naložio reviziju poslovanja, sumnjiči Bujoševića da je najbolje TV serije namerno prepuštao Đilasovoj TOP TV, da protivno odluci UO reklamira SBB...

Članovi Upravnog odbora Radio-televizije Srbije sumnjiče generalnog direktora ove medijske kuće Dragana Bujoševića za proneveru budžetskog novca i tajne dilove sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom, otkriva Informer.

Kako saznajemo, predsednik UO RTS Vladimir Vuletić naložio je reviziju poslovanja Žutog Bujketa, kome zamera niz štetnih poslovnih poteza koji su, kako tvrdi, naneli ogromnu štetu Javnom servisu.

Šolak mu baš drag

Najbolje serije Šolaku 

Bujoševiću je zamereno što je 'zlatne koke' RTS, serije 'Ubice mog oca' i 'Senke nad Balkanom', prepustio tajkunima Draganu Đilasu i Draganu Šolaku
Izvor Informera

Izvor Informera iz vrha RTS kaže da je 'otvorena Pandorina kutija' i da se u narednim danima mogu očekivati silni skandali na Javnom servisu.

- Predsednik UO Vlada Vuletić sumnjiči Bujketa da je sklapao ugovore štetne po RTS, da je 'zlatne koke' RTS, serije 'Ubice mog oca' i 'Senke nad Balkanom', namerno prepustio tajkunima Draganu Đilasu i Draganu Šolaku... Zamera mu i to što je na RTS reklamirao SBB-ovu novu platformu EON iako je Upravni odbor to zabranio zbog nelojalne konkurencije... Takođe, postoje podaci da su pojedinci na Javnom servisu potpuno nezakonito uzeli astronomske otpremnine za dobrovoljni odlazak u penziju i na račun toga inkasirali i po 50.000 evra, sve, naravno, sa Bujketovim odobrenjem - prenosi sagovornik Informera.

Naš sagovornik prenosi da je Bujošević članovima UO zbog svega zapretio privatnim tužbama!

Tražio da u januaru 2019. ne ide u penziju

Dragan Bujošević je nedavno od Upravnog odbora Javnog servisa tražio da mu produže mandat do 2020. godine, iako već za nekoliko dana, početkom 2019. godine, ispunjava sve uslove za odlazak u starosnu penziju.
Žuti Bujke je na čelu RTS od maja 2015. godine, a u januaru će napuniti 65 godina i ostvariti pravo na penziju.

- Bujošević je zapretio privatnom tužbom i Vuletiću i još nekim članovima UO. Rekao je da neće dozvoliti da mu se tako radi iza leđa i da se lažno optužuje - navodi naš izvor sa Javnog servisa.

I dok Žuti Bujke juče nije hteo da odgovori na poruke i pozive novinara Informera, predsednik UO RTS Vladimir Vuletić samo nam je kratko poručio da se 'ne može baš govoriti o optužbama na račun Bujoševića jer je taj izraz, kako je rekao, neadekvatan'.

Medijski stručnjak Saša Borojević smatra da ovakvo Bujoševićevo ponašanje ne sme proći bez sankcija.

- Kršiti zakon i zloupotrebljavati funkciju, voditi politiku umesto zaštite građana u smislu informisanosti, a sve to za platu od 3.000 evra, predstavlja presedan u Evropi. Ukoliko se utvrdi zloupotreba direktora RTS-a, treba predložiti da se revidira odluka o naplati televizijske pretplate - podvlači Borojević.

284

HILJADE DINARA MESEČNO PRIMA BUJOŠEVIĆ KAO DIREKTOR RTS-a

Nedorastao funkciji

S njim je saglasna i direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević, koja ističe da će biti zanimljivo da vidimo o čemu se tačno radi, ali da je evidentno da je sa Bujoševićem na čelu ozbiljno ugrožen integritet RTS-a kao Javnog servisa.

- RTS je postao košnica u kojoj politiku kuće vodi ko stigne, bez ikakvog uticaja UO, što je nedopustivo. O programskom konceptu, totalnim programskim i finansijskim promašajima, kao što je serija o Nemanjićima, i da ne govorim. Srbiji treba jak Javni servis, koji će raditi u interesu svih građana Srbije, što sa Bujoševićem na čelu očigledno nije moguće - ocenjuje Vučićevićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 5 godina

Ovaj bi da radi i krade dok je ziv ,ali cilj toga je krasti dozivotno kad ces bre da trosis to pokradeno???.

Mina

pre 5 godina

Svako ko sa Dilasom saradjuje ne misli dobro ni sebi ni narodu.

Veljko M

pre 5 godina

Mina:I Bujketovo je prošlo. Za nekoliko dana i on mora u penziju.

Jana

pre 5 godina

Javni sesrvis bi trebalo da bude u ineresu svih gradjana a ne politickih partija.

Sava

pre 5 godina

Zelimo javni servis koji se nece priklanjati nijednoj strani vec objektivno izvestavati.

Rejčel

pre 5 godina

Ako se to dokaže, a verujem da hoće, želim mu srećne penzionerske dane u Zabeli.

Borko

pre 5 godina

Sve je moguce od takvih ljud, cim manjka moral i ljudskost, nista ne sme da nas zacudi.

Ana

pre 5 godina

Sve treba staviti iza resetaka. Opozicijo ,dokle ide vasa glupost ! Sramotite drzavu!

Aleksandra

pre 5 godina

Žuti Bujke odavno reklamira LOPOVE jer je i on isto lopov kao oni. Šta očekujete od propalog RTS-a bolje da ga kupi Šolak i Djilas nego da ih koristi djabe...

Vlado

pre 5 godina

Odmah povući odluku o povećanju pretplate RTS u visini čak čitavih 46%! Šta to znači, penzioneri i zaposleni u zdravstvu, školstvu i državnim organima dobiju povećanje 10%, pa da im RTS otme pare???!!!

slađa

pre 5 godina

Vladimir Vuletić je apsolutno u pravu što se tiče Bujoševića. Uvek je važilo pravilo da "ljudi u rukavicama", šmekeri, načine više štete običnim ljudima, firmama, poslovanju, pa i državnim interesima.

Boza

pre 5 godina

Sramota kako su dodeljivane serije politicki. Smena

Lala

pre 5 godina

Ne samo smanjiti pretplatu nego ukinuti ljudima pretplatu da imaju tv aparate u radionicama i garazama i objektima u koima i nema tv aparata. Odmah doneti resenje o penzionisanju. Ej gde zivimo plata 3.000 eura otpremnine 50.000 eura jeli to ot takse za pretplatu eto kako se guli koza gradanima Srbije sramota

anonimus

pre 5 godina

Pored toga sto su uzeli basnoslovne otpremnine pojedini su nastavili nezakonito da rade kao savetnici i da dalje uzimaju pare. Proverite

Nadica

pre 5 godina

Cim je Djilas u bilo kojoj kombinaciji tu su sumnjive radnje i jos gori potezi.

Petar Golemi

pre 5 godina

Zašto trpimo ovu barabu.Moramo pod hitno da izvršimo lustraciju svih preletaca koji su usli u vladajucu koaliciju......

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Bujišević je zaslužio da ode sa čela RTS-a,a drugo uskoro napunjava 65 godina,pa može u penziju,mada ove optužbe zaslužuju da se njima pozabave istražni organi pa možda pre ode iza brave nego u penziju.

Una

pre 5 godina

Djilas i Solak ne mogu da zive bez neke muljaze!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17